+1 oy
635 göst.
önce Diziler & Filmler kategorisinde (169 puan) tarafından
önce tarafından yeniden gösterildi

Toplum da neden kız bebek arzusu var mesela ben kızıma hamile olduğumu öğrenmeden önce erkek bekliyordum erkek istiyordum 

25 Cevaplar

+9 oy
önce (455 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

kiz cocuk daha kolay. daha insani . daha yasinilasi ve bakilasi. erkek cocuk gibi kafayi yedirtmez laftan sizden anlar . normal insan gibi evde toplum icinde buyutulmeye musait. erkek cocuk gibi vahsi dogaya salinmasi farz olmayan bir nimet.  kiz vocuk annesini 5 yil yaslandiriyorda bir senede. erkek cocuk 85 yil yaslandiryor annesini bir senede. hayatini canini seven kendi kiymetini dusunen rahatini dusunen kiz bebek buyutup en az hasarla gecirmek ister ilk 7 sekiz senelik dönemi.

daha buydukce o farki net anlicaksin 1 bucuk 2 yastan sonra ozellile

önce (169 puan) tarafından

Benim kızımda kucakta mama içiyor kolay değil ya

önce (165 puan) tarafından

Bakalım inşallah görürüm daha çok farkı. Prensenannesi her kız bebekte aynı olmuyor canm

önce (1,552 puan) tarafından
+1

Bu yorum beni erkek Bebek bekleyen biri olarak 5 yerimden birden bıçakladı e ben öldüm ozmn beni nüfustan silin düşün beni böyle olacaksa ahahahahahha

önce (4,330 puan) tarafından

Ay benim oğlum bu. Allah im kolaylıkla büyütmeyi 

Nasip etsin inşallah 

-Reklam-
+7 oy
önce (380 puan) tarafından

Sen nasil erkek istiyorum diyorsan bizlerde kız istiyoruz diyebiliriz herkesin keyfi ve kâhyası nasil isterse öyle hür düşünebilir onada karismayalim dimi

önce (2,244 puan) tarafından
+1

++++++++++++

Karışmak gibi yargılamak kaos yaratmak amaçlı sormadım Türkiye'nin genellemesi kızı daha çok istiyor yüzde 70'lik kısmı o yüzden söyledim ben o geri kalanlarda hep erkek bebeklerini gördüğüm için yakınlarımım çocukları erkek Bebek ilgimi çekiyordu düşünmenize karışmadım zaten buna da kaos aramayın ya cinsiyeti seçenektende nasıl kaos buldunuz

Kendi kendine triplere girmişsin ya ondan bahsediyorum canım bizim istemek hakkımız vs sana isteme diyen olmadı ki neden yani benimde kızım var aman kızım olsun aman oğlum olsun diye toplumun kız çocuk arayışını beklemedim ki

+3 oy
önce (638 puan) tarafından

Soruyu biraz daha açar mısın😅

+3 oy
önce (16,792 puan) tarafından

Kim ne derse desin fark olmaksızın her iki meyveyi de tadmak ister her kadin kızı olan erkek ister erkek evladi olan kız. Ben bu istegin etik dışı olduğunu düşünmüyorum. Kimse kendiisni kandırmasın bence. 😬🙈

önce (22,398 puan) tarafından

Yok valla benim bir kızım var yine kız olsun istiyordum ama oğluşum oluyor 😃😃 ben kizciyim oğlumda olsun ama kız çocuk başka buram buram anneliği tadiyorsun babalığı da aynı zamanda eşim hep erkek isterdi oda kız istiyordu oğlumuza haksızlık ediyoruz diye üzüldük tabi sonra da Allah ne verirse başımızın üstüne 

önce (9,916 puan) tarafından

Valla her duam bir çocuk daha olacaksa kız olsun çünkü kız kardeş çok büyük nimet kızıma en güzel hediye olabilir bana erkek çocuklar sevimli gelmiyor bekarlığımdan bu yana ama süslü kızlara zaafım var 😅

+3 oy
önce (500 puan) tarafından

Kız çocuk nimettir. Eskiden nesil devam etsin diye erkek çocuk arzusu vardı insanlarda ama artık eskisi gibi değil. Eskiden kız çocuklarına bile değer verilmiyordu 

+2 oy
önce (6,754 puan) tarafından

Kız isteyen de var oğlan isteyen de

+2 oy
önce (18,445 puan) tarafından

Ben hep saglikli olsun derdim hiç içimden bile inşallah şu cinsiyet olur diye demedim ama taaki 2.oglusum oldu kız çocuğum olsun çok isterim ama gözüm çok korkuyor ikinci bebem 9 aylık olacak uykuya hasretim hala yorgunluktan bayilcak gibi oluyorum bazen😂😂

+2 oy

Siz niye erkek istiyordunuz ??

Öncelikle sağlıklı ve hayırlı olmasini isterim ama 

Ben de kız bebekciyim kız bebekler daha tatlı  sevimli daha içten  geliyor bana Allah da gönlüme göre kız verdi şükür.

Erkek anaları çocuğu varmış gibi değilde omzunda yük varmış gibiler .

amin :) mesela bak benim oglumdan 3 ay kucuk bizim kiracimizin torunu. ama kiz. sessiz sakin mis gibi bu sene baslamis ana sinifina. 36 aylik oluo tam . benim oglan 39 aylik suan . ben anasinifina veremiyorum cunku asla laftan sozden anlamaz okula versemde maksimum on gune bunu alin okuldan suan icin okula uyum saglamaya musait degil derler geri iade ederler bana. dedigim kiz sakin sessizce boyamasini yapio mesela oyuncaklarla legolarla oynuo okulda. benkmki gtse heryeri duvarlari ustunu basini yazar cizer oyuncaklarla oynamaz sadece atar dagitir. oyuncagin amaci dagitmak yada icine su doldurmak gibi bisey diye dusunuyor suan benim oglan yaratik🤣🤣 alin bunu okuldan derler

Gerçekten çok zor ya Allah size sabır versin ne diyim benzer çocuklar görüyorum kızlar ne kadar yaramazda olsa su dökemezler ellerine 😅

Siz niye kız istiyordunuz ondan ama toplumun çoğunluğu kız çocuk dayanismasinda

genelde   toplumda şu algi var kiz cocuk bakar. yaslandiginda oglan karisini koynuna aldimi ana babayi unutur ama kiz evlat anne babasina sirt cevirmez asla. belki ondan herkes bir kiz evlat istiyor hayirli evlat kizi erkegi olmaz ama. mesela ananemle dedeme. ayni binadaki iki oglu bakmadi. hergun 8 kiz donusimlu olarak gitti kaldilar birer ikiser gun kaldilar ana baba evinde bakmak icin . dayilarim bizim islerimiz var dedi biri okul muduru digeri insaatci muteahhitlik yapio. esleri biz evimizden baska yerde yatamayiz dediler bakmadilar . arsalar veler miras kizlardan gizli sakli gizli dayilarima devretmis dedem. ama kizlarinin eline dustu kizlari bakti.kiz evlat birakmaz ana babasini nolursa olsun

Orası öyle evet

+2 oy
önce (3,677 puan) tarafından

Hep erkek istiyordum allah gönlüme göre verdi kızlar cadı oluyor 😀

Kızınız olmadığı için böyle düşünüyorsunuz kız evlat annenin en iyi arkadaşı gibi oluyor  aşırı tatlilar.

cadı gibi olan erkekler yakınımdaki erkek çocuklarına bakarken bile yoruluyorum😅ağır imtihanlar.

önce (28,268 puan) tarafından

Rabbim hayırla büyütmeyi nasip etsin her iki cinsiyet için de ayrım yapmak doğru değil ama özellikle erkek çocuğu olanları sanki hayvan besliyomuş gibi gören kişileri de asla desteklemiyorum 

önce (3,677 puan) tarafından
+1

Kendilerine baksinlar 😃😃 ben memnunum oglumdan kızlar mizmiz oluyor ben çekemezdim 

önce (28,268 puan) tarafından
+1

Her iki cinsiyette aynı değeri görmeli diye düşünüyorum rabbimin nereden ne imtihan vereceği belli olmaz ama ne yazık ki bu önemsenmiyo toplumda 

+2 oy
önce (127 puan) tarafından

Çok doğal bana göre benim 4 erkek var isterdim biri kız olsun insan o duyguyu da merak ediyor yoksa evlat evlattir.

+2 oy
önce (5,901 puan) tarafından

Oğlum var çok da memnumum, bir gün bile kızım da olsa demedim. 

Evlat evlattır, kız erkek diye ayırıp onları farklı tatlarda meyve gibi adlandırmayı doğru bulmuyorum. Evladın kızı da erkeği de nimettir, yeter ki güzel yetiştirilsinler.

önce (23 puan) tarafından

İkinci çocuğu da düşünüyor musun benim de bir oğlum var. Allah'a şükür hiçbir şikayetim yok oğlumdan varsa bir şikayet o benim kendim mızmızlığımdandır. 

Şimdi tekrar hamileyim kız olacak diyorlar çok heyecanlıyım kız olursa nasıl hissederim bilmiyorum Bir cinsiyete alışmışken ikincisine nasıl alışacağımı bilmiyorum

önce (5,901 puan) tarafından

Düşünmüyorum canım tekte bıraktım ben. 

Ama düşünsem kız da olsa erkek de olsa çok mutlu olurdum. Evlat aziz bir misafirdir. 

+2 oy
önce (15,880 puan) tarafından

Kız çocuğu anneye arkadaş  bu yüzden hep ilk kızım sonra oğlum olsun istedim şükürler olsun öyle de oldu ☺️

+2 oy
önce (2,688 puan) tarafından

Benm bir kızım vardı oğlum olmasını isterdim Allah verdi 

Çevremde oğlu olan kız ister öylede oluyor Allah herkesin gonlune göre versin

+2 oy

Ben kız aşığıyım buna çok inanan olmuyor ama yine olsa kızım olsun isterim oğlum olsa nasıl olurdum bilmiyorum bana kızlar daha sevimli sevecen geliyor 

önce (54,100 puan) tarafından

bende ikinci dusunmuyorum olursa oda kiz olur inşallah diyorum 

hamileyken annemlerin bir komsusu cinsiyeti sordu kiz deyince olsun bak bilmem kim ablanın üç kizi var demisti baska bir akrabada olsun ikinci erkek olur demisti sanki erkek istiyormusum gibi 

Hey Allahım ne olmuş oğlan olunca kabeyemi götürmüş densiz ya 

önce (54,100 puan) tarafından

hayirli saglikli olsun da evlat evlattir

+1 oy
önce (11,310 puan) tarafından

Sende neden erkek Bebek arzusu var🤣. Kendi adıma soyliyim 2 oğlum var küçüklükten beri hayalimdi hep 2 oğlum 2 kızı olsun diye tabi bekara karı boşamak kolay çocuk yapmak daha kolaymiş🤣. 2. Hamileliğimi öğrenince kız olsun diye geçmişti içimden her iki meyve nin de tadına bakmak için ama şükür ikiside erkek başka çocuk istemiyorum düşünmüyorum. 

Öyle değil demek istediğim anlaşılmadı diyorum ki kız çocuk arzusu daha çok toplumda onu soyluyorum 

önce (11,310 puan) tarafından

Kız çocuk vefalidir anaya babaya bişey olsa kız evlat bakar kız evlat fedakardir diye büyük ihtimalle. Ama bence bunun kız yada erkek diye nitenlendirmeyip hayırlı evlatlar isteyelim Rabbim den

+1 oy
önce (434 puan) tarafından

Benimde bı oğlum var kız çok istiyordum olmadı erkek buda ama oğlum çok bağımlı bana yardımcı olur herşeyi yapar bulaşık Makinesi bile çalıştırmayı ogrendiömisal yarın doğuma gidicem oğlum a emanet ev babası onun kadar anlamıyor işten 5 yaşında bu ara kız evlat isteğinde gayet normal ben çok isterdim bı kızım olmasuniı

😂😂 ay çok güldüm vallahi oğluma emanet

önce (434 puan) tarafından

Aynen ya oğlum maşallah herşeyi bilir

+1 oy
önce (7,078 puan) tarafından

Oglum var ikinci cocugum kiz olsun istiyorum rabbim iki meyvedende tattirsin zaten ulkenin ekonomi sartlarinda ikiden fazlasi zor 

+1 oy
önce (281 puan) tarafından

Kız çocuğu olanların abartmasi olduğunu düşünüyorum. Toplumumuzda erkek çocuk soyun devamını sağlar diye algı vardı eskiden şimdi de erkek çocuğunu yerin dibine çekmeye çalışıyorlar ikisi de yanlış çocuk çocuktur yeterki sağlıklı olsun kız çocuğu da çok yaramaz olabiliyor. Benim iki oğlum var ve abartildigi kadar değil. 

+1 oy
önce (216 puan) tarafından

Ben eskiden çok istiyordum bir oğlum olsun deli gibi isterdim Rabbimden taki 7 ay öncesine kadar 3.cü kızımı kucağıma aldıktan sonra bu erkek bebek isteği bir anda icimde yok oldu bu çok tuhafima gidiyor gerçekten.bilmiyorum

+1 oy
önce (1,859 puan) tarafından

Hem kızım var hem oğlum, iki gebelikte de cinsiyet gözetmedim. Bence her çocuk kendine has.

Teyzemin oğlu kız doğmalıymış derler, öyle nahif. Kızı da katil bebek chucky. Tam canavar. 👹

Aileye göre de değişir. Biz 5 kız 1 oğlanız. Kız büyütmek annem babama daha kolaymış. Kardeşim tüm kızlara bedel bir çocuktu.

Eşimin ailesi 5 erkek 2 kız. Onlarda da tam tersi, kız büyütmek çok zormuş.

Şimdi ben oğlumdan yana, eşim kızımdan yana bir tık tedirginiz ama o oğlanı ben kızı büyüteceğim için rahatlatıyoruz birbirimizi.

Bence senin etrafındakiler öyleymiş. Ben kız ve erkek isteyen tonlarca insan tanıyorum, eşit diyebilirim. 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 147 göst.
0 oy
5 cevap 342 göst.
+1 oy
9 cevap 284 göst.
0 oy
1 cevap 100 göst.

Kategoriler

1,473,536 soru

24,126,174 cevap