+1 oy
377 göst.
önce Diğer kategorisinde (631 puan) tarafından

Hanımlar Mevlid Kandiliniz mübarek olsun. Evlendiğim yıllarda farkına varamafığım ya da farkında olup da üstesinden gelirim dediğim bir konu var ve bana çok ağır gelmeye başladı. Eşim karadenizli. Ben Konyalıyım. Evliliğimizin ilk yılları uzaklığın farkına varamadım çünkü eşimin görev yaptığı yer yine iç anadolu bölgesindeydi. Hem biz rahatça gelip gidebiliyorduk hem ailem rahat rahat gelebiliyordu. Dört yıldır doğudayız. Yılda iki kez görüşebilirsek şükür ediyoruz. 1100 km uzaklıktayız. Onlar da uzaklıktan memnun değiller. İleride elimle memleketlerimiz ayrı olduğu için o kendi memleketinde ev alıp orda yaşamayı planlıyor. Hem iş hem de memleketlerden kaynaklı benim hayatımda bir gurbet-uzaklık kavramı var ve bu hiç bitmeyecek. Bir ay önce annemler geldi ve geldiklerinde kız kardeşim bana babam bize gelirken yolda gelirken Müslüm Gürses'in yıllar utansın şarkısını dinliyormuş hep ve gözleri doluyormuş. Bu gün de kandilini kutlamak için ananemi aradım. Alo dedim o direk ağlamaya başladı. Bu durum içime iyiden iyiye oturmaya başladı. Söylenecek çok şey de yok biliyorum ama anlatıp rahatlamak istedim sanırım... 

12 Cevaplar

+1 oy
önce (22,299 puan) tarafından

Ben uzağım aileme benimde çocuktan sonra icime oturmaya başladı uzaklık şimdi 2.cocuga hamileyim deli gibi annemi istiyorum çocuk gibi oldum aileme yakın olmak istiyorum destek açısından da özlediğim içinde torunlarını görmüyorlar buda çok üzüyor beni inşallah uzaklar yakın olur bir gün 🙁😞

-Reklam-
+1 oy
önce (1,850 puan) tarafından

Sırf uzaga gitmemek için Batı görevi için doğuda yapıyoruz   7 yilldir dogudagim eşim daha fazla şuan dogu ama memlekete az daha yakın Batı uzAga gitmemek.icin ben tek cocugum bide ben annemin

0 oy
önce (495 puan) tarafından

Gurbetlik zor canım Allah yardımcın olsun inşallah 

Hayırlı kandiller 

Eşinin memleketi yerine orta yeri seçin illa onun dediği olmak zorunda değil herkesin bir ailesi var . Ah bu erkekler çok bencil 

0 oy
önce (83 puan) tarafından

Emin ol yakın olsan bu kadar ozlemezler canım eşinle mutlu isen gerisinu düşünme ben yakınım keşke bende uzak olsaydım 

önce (833 puan) tarafından

Benimde yarım saatlik yol var aramızda ailemle .hiç gelmeleri gitmeleri yok ,hep biz gidiyoruz.yasli insanlarda değiller iki sene önce doğum yaptım geldiler odur başkada hiç gelmedi.cagirmalarida yok.annemlerin yazlığı var ortak amcamlarla felan her hafta biri gider .kızım babamı aradi gelcem dedi ,tmm gelin dedi.anneme söyledim babanın arkadaşlari gelecek dedi .geldiği bir insan,neyse kalsın dedim.sabah kahvaltıya gelin dedi,sabah oldu ne aradılar ne sordular niye gelmediniz etmediniz diye.sonucta bı niyetimiz vardı gelmeye,ertesi gün niye gelmediniz dedi ben aradığımda sanki dalga geçer gibi ,davet etme yok nebilim sanki biz kendimizi zorla davet ediyor gibiyiz.esimde akraba olur yani ,çok muzdarip bu konuda insan yerine koymuyorlar sanki beni diyor ,mesafe koyayım diyor ama koyamıyor merhametinden

0 oy
önce (3,466 puan) tarafından

Bende bunu anlamıyorum evleniyorsun yeni bir hayat kuruyorsun ama erkekde kendi ailesi kadında kendi ailesi diye dert ediyor bence insan olduğu yere ayak uydurup orayı benimsemeli yoksa o evlilik olmaktan çıkıyor ,Bnde uzaktayım 10 saat mesafedeyim yılda 1 kere gidiyorum sürekli telfnda konusuyoruz zaten ama benmde artık bir evim çocuklarım ve düzenim var ben kafaya takmıyorum , eşimin memleketinde yiz ailesi işi burda en önemlisi bence işnin olması benm yerim bura demez sen hep mutsuz olursun , arkadaşımın ailesi Antalya'da yaz basladimi gider burayı asla beğenmez aylarca gelmez ailesinin yanından bende hayret ediyorum insan eşini evini nasıl bu kadar rahat bırakıp takılıyor 

0 oy
önce (5,478 puan) tarafından

Ben o gurbetlik için sevdiğim kişiden ayrilmistim 

Hatta gorucu gelen gurbet diyorsa direk gonderiyorduk 

0 oy
önce (877 puan) tarafından

Ben de çok özlüyorum

İçimde ki yangın bir türlü dinmiyor 

2 yıl olacak nerdeyse 

Ne yüzlerini gördüm 

Ne seslerini duydum 

Telefonumu engellemisler🥹😢

önce (15,866 puan) tarafından

Aa neden 

önce (877 puan) tarafından

2 evliligimi kacarak yaptığım için 

0 oy
önce (944 puan) tarafından

Malesef bende uzaktayim aileme mesafem 12 saaat yilda 3 4 seer ancak gorusuyoruz yapacak bisey yok napalim nasip buymus 

0 oy
önce (1,287 puan) tarafından

Ben de iç anadoluluyum. Eşim doğulu ve karadenizdeyiz. Ama hiç ailelere yakın oturmak istemiyoruz. İç Anadolu yaşanacak kadar güzel değil Doğu da öyle. Karadeniz'de pahalı. Hayalimiz Ege inşallah 

0 oy
önce (15,866 puan) tarafından

Bizde şuam 2. Kez doğu görevindeyiz bizim de tam 1238 km var 🥺

Eşim de bende bursalıyız senin durumunu gerçekten daha zor Kız kardeşim de polis eşi de polis izinler de bir izinde Bursaya bir izin Konya’ya gidiyorlar 

Hangi şehirdesinlz 

0 oy
önce (5,814 puan) tarafından

Bunu bu kadar içselleştirirsen evliliğin ziyan olur kendini avutmaya çalış 

Ayrıca madem bi yerde iş yapılacak neden eşinin memleketi yani zorunlu mu orta bi yerde oturun 

0 oy
önce (597 puan) tarafından

Canım sende kendimi gördüm eşim Karadenizli ben konyaliyim insan bir sekilde alışıyor çocuk varsa alışıyorsun vallahi yakında olsan bu kadar kıymetli olmuyorsun ben w defa gidiyorum senede  ilk torunları ama goremiyorlar yapacak birşey yok sağlıkları yerinde olsun yeter bana ailemin şimdi telefon var uzak yakın aynı önemli olan mutluluk 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 563 göst.
5 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 578 göst.
2 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde Mina gozde (2,672 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 207 göst.
10 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Kasimcicegiii (1,328 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 374 göst.
25 Ocak 2021 Diğer kategorisinde halide.111 (1,663 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,401 soru

24,124,228 cevap

333,643 kullanıcı

...