0 oy
190 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (597 puan) tarafından

5.5 yıllık bir birtelik bu birliktelikten doğan iki erkek evladım biri 3.5 diğeri 1.5 yaşlarında.

Evliliğim sıkıntılı sürekli çalkantılı 3 gün iyiysek 5 gün kötüyüz. 1.5 yıldır sürekli böyleyiz.  Mesleğim var ama çocuklarım küçük geçen ay oğlumun kolu kırıldı işe yeni başlamıştım bu süreçte ayrılmak zorunda kaldım işyerinden. Eşim merhametli biridir şiddete meyilli bir insan değil yada öfkeli sürekli sinirle patlayan biri değil ancak gel gelelim sürekli yalan ve borçları ortaya çıkıyor. Bu evliliğimizi yıpratır hale geldi. Evlilik birliğimizden bu yana neredeyse 700 gram altın kadar bir miktar gitti. Giden yerine gelmedi 10 gram geldiyse yine borca gitmiştir. Eskiyi konuşmak istemiyorum dün yine bir yerden 50.000 kadar miktar aldığını öğrendim üstüne maaşını almış görmedim aldığı maaş abimden aldığımız borca gidecekti yine ödenmedi borç bekleyen kartım var ödenmedi durumumuz iyiyken en kötüsünü bile gördük belki 3+1 doğalgazlı evden hem yeni doğan bebeğim hemde maddi yönden sıkışırız nedenleriyle müstakil eve kayınvalidemin alt katını yaptırıp geçtik 5.5 yıl boyunca fedakarlık yapmak evliliği sürdürmek sıkıntı yaşayan tek taraf olmak artık bana ağır geliyor maaşı artık borcunu öğrendim dün artık onunla konuşmak yeni yalanlar dinlemek yada vermiş olduğum karardan dönmek istemiyorum. Ancak şöyle sıkıntılarım var annem babam yaşlı çocuklarıma bakamazlar abilerim yada ablalarım herkesin kendi düzeni var ailemin yanında ben yaşamadım kaldı ki çocuklarım yaşasın 13 yaşımdan bu yana farklı şehirde okudum kurslara gittim sonra üniversite kazandım ardından farklı şehirde işe girdim ve burada bir evlilik kurdum. Memlekette bana göre bir iş yok küçük bir yer çocuklarımın eğitim süreci yada sosyallik açısından kendilerini geliştirebilecekleri bir yer değil oraya gidemem ama burada da kalamam üstüne çalışamam çocuklar küçük diye kafam karma karışık nasıl yol izlemeliyim hiçbir fikrim yok eşim ayrılma taraftarı değil herzamanki gibi ama ben benden geçtim sadece ömür tüketiyorum onun yanında bana ve çocuklarıma sağlıklı bir gelecek veremeyeceği kesin bu yolda tek başıma olacağım ama nasıl olacağım dün konuştu biraz ben dinlemek istemedim konuşulacaksa sadece 2 çocuk konuşulsun dedim o ağladı bize yazık etme düzeleceğim sen ve evlatlarım için mücadele ediyorum diyor bu 3 yıl içinde her hafta duyduğum bir cümle haline geldi ama son 1.5 yıldır sadece uzatmaları oynuyoruz. İki çocuk ne olacak burda kal ben ailemden kalırım maaşımı veririm çocuklarımı görürüm yardıma ihtiyacınız olsa yardım ederim uzak dururum taki sen ben affedene kadar diyor affedilecek bili kalmadı ben burda kalamam ama gidememde kesinlikle burda aile binasında olmak istemiyorum zaten sürekli borç çıkıyor nereye harcadığı artık zerre umurumda değil 1 senelik ev kirasını ver eşya ve çocuklarımla çıkayım düzenimiz bozulmasın geçen sene çocuklarım çok hasta oldular klima yaktık hiç olmazsa eski doğalgazlı düzene geçeriz dedim ancak aileme nasıl anlatacağım annem bizim sıkıntılarımızdan ötürü kalp krizi geçirecek oldu ablam anlattı tekrar anjiyo olması gerekiyor anneme yansıtmak üzmek istemiyorum benim yüzümden ona birşey olursa vicdan azabından ölürüm siz yol gösterin kime ne anlatayım annem babam ben üzülüyorum diye üzülür kahrolurlar ablamların elinden birşey gelmez abimler deseniz 1 ay yardımcı olsunlar 3 ay 1 sene onlarında kendi eşleri düzenleri çocukları var

5 Cevaplar

0 oy
önce (597 puan) tarafından

Post üstte olsun

-Reklam-
0 oy
önce (4,246 puan) tarafından

Diyecek cok fazla bir sey yok ama paranın nereye gittiği onemli bence. Madem bir yere gidemiyorsunuz kartlarına maaşına el koyun gerekiyorsa tuşlu telefon kullansın çünkü bana kumar oynuyor gibi geldi. Yine de kendisi değişmeyi istemeli kararlı olmali

Bence suç sadece eşinizde degil 5.5 yıldır ayni ise en azinda 1 bucuk yasinda bir covuk olmamalıydı mesela simdiye kadar siz de kendi yolunuza bakardiniz

Bizim sorunlarımız büyük oğlum doğduktan sonra oldu sonrasında düzeldi dediğin gibi maaşını elime verdi düzeldik ikinci çocuğa hamile kaldım oğlum sürekli ağlayan bir bebekti bunun içinde postlarım mevcut. Tüm giderimiz ya hastaneye gidiyordu ya ailemin yanına destek için gidiyordum oraya gidiyordu sonrasında bu evi yaptırmaya gitti önceden yapılan birikimle. maaşı küçük çocuğum doğduktan sonra vermemeye başladı her ay bir kargaşa bir tartışma tam ayrılık noktasına geliyoruz yalvarıyor yakarıyor aileme söylüyor ailem sizleri seviyor yapma etme iki çocuğa yazık deyip duruyorlar. Şu konuda çok haklısın aslında en başında bitmesi gereken bir şeydi ama hani ya düzelirse herşey yoluna girerse umuduyla kaldım bugün anladım ki umut falan kalmadı. Şimdiyse olan bana evlatlarıma oluyor onlar elbette yük değil ama onlar olmasa bugün ev kiralar çalışır hayatıma bakardım ama onlar varken bin kere oturup düşünüyorum 

Daha yeni başlamış o zaman bana çözülür gibi geldi sadece kararlı davranın bazı kararlar alin ve uygulayın. 

Aile binası yapamıyorum diyorsanız cikin oraya buraya gideceğine kiraya gitsin belki gittiğiniz yerde kreş bulursunuz bir ise başlarsınız kendinize gelirsiniz 

Bundan yarım saat önce kayınvalidem ile kayınprderimi çağırdım olanları anlattım ya evlatlarım bensiz ya onsuz büyüyecek böyle giderse ben yapamıyorum dedim sağolsunlar bizim önceliğimiz torunlarımız ve sensin haklısın bugün boşanıyorum desen yok kızım demeyiz ama evlatlarının başında ol biz onunla konuşuruz düzeldi düzeldi düzelmedi kendi alır başını gider sende torunlarımızda bir yere gitmiyorsunuz gerekirse bu sene de dişini sık çocuklar az büyüsün biz bakarız sen çalışırsın dediler sabah oğulu ile görüşecekler bakalım

İnşallah bu adım her şeyin yoluna girmesini sağlar bence iyi olmus. Bazen anne babalar cok etkili olabiliyor. Sagolsun onlar da senin tarafını tutmuşlar 

0 oy
önce (4,055 puan) tarafından

Niçin borc yapıyor Allahını yaa valla sabret cocuklar için cok yıpratıcı ayrılmak kucaklar bıde kimseye bosan dıyecemıycem onceden olsa derdım ama sakın evden cıkmaa kimse arkanda olmasa  ne yaparsın sabret 

Yalanlar bitmiyor ki canım sürekli oraya verdim buraya verdim deyip duruyor bu kez dinlemedim artık yalanlarını kaldıracak takatim kalmadı. Bugün ablam ya ders vereceksin ya hayatın boyunca bu süregelecek ne ailesi ne o çocuklara bakamaz çık gel 1 hafta bile olsa dayanamaz bizde ailecek artık deriz ki ömür boyu ya kartın eşinde olacak ya eşin evimizde deriz olacakların farkına varması için şart bu dedi. Bu evde yapamıyorum aileme gidemiyorum çocuklarımı hele hiç bırakamıyorum iç güdüsel olarak uyanırken beni isterler su isterken beni yemek isterken beni daha Süt kuzusu onlar bunu düşünürken bile içim gidiyor nefes alamıyorum 

0 oy
önce (5,760 puan) tarafından

Madem öyle sana versin maaş kartını ve bankacılık şifresini. Sen ona aylık kota koy beş bin,on bin neyse artık. Bu saatten borcun çıkarsa asla karışmıyorum istersen hapse gir de ,zaten borcunu ödeyemeyeceği için zamanla kimse borç vermeyecek. En önemlisi kendi aileni uyar kimse sana güvenip ona borç vermesin durumu anlat.

Bana kartı bu ay verecekti güya vermedi bugun yarın deyip zaman kazandı hep. Aileme de borcumuz var ne yazık ki onlarda sorunların bilincinde ama dile getirmiyorlar. Dün anne babasıyla konuştum onlar şuan yukarıda görüşüyorlar sen evladımızdan üstünsün öncelik sen ve çocuklar dediler maaşı vermeyecekse bu evde işi yok dedi kayınpederim ben size bakarım oda gitsin kendine baksın dedi.  Hani ödeyemeyecek durumumuz olsa eyvallah ama o gücümüz var 

0 oy
önce (1,857 puan) tarafından

Ben bu kdr parayı nereye yediieyor onun peşine duserdim önce önce ondan kurtulması gerekiyo herneyse o

Doğruyu söylese zaten peşine düşerdim nasıl öğrenirim onu da bilmiyorum borç var diyor neye borç ama ev mi aldın araba mı aldın arsa mı yatırım mı neyin borcu diyorum gider çok diyor 

İlgili sorular

+2 oy
9 cevap 476 göst.
0 oy
13 cevap 521 göst.
12 Haziran 2025 Diğer kategorisinde SryA211 (16 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 231 göst.
0 oy
8 cevap 661 göst.

Kategoriler

1,473,506 soru