Oğlum dört yaşında kakayi söyler ama cisi oyinada dalınca kaçırır biraz
Bilmiyorum kreş ille şart mi kafamda deli sorular
Çocuktan çocuğa değişir kimisi evde mutlu kimisi sıkılıyor. Eylül 2022 doğumlu kızım 4 yaşına girecek 2.5 hafta oldu gidiyor çok mutlu maşaAllah ve istekli. Evde sıkılıyordu yetemiyorduk artık süreli ilgi oyun sohbet isteyen bir cocuk. Yarım gün gidiyor. Hafta sonu olunca üzülüyor kreş yok diye :) orda bahçe var hava güzel olduğu günler oynuyorlar bahçede kum havuzu var orda kumda oynuyor park gibi her şey var. Her gün parka gitmekten de kurtulduk
Evet 3 olması lazım sizinde Nisan'da 3 olmuş işte 4ten gün almış işte bizimkiler 4 degillerki
2021 aralık dogumlu oglum daha biz yeni 4 olacaz aklım karıştı hesaba
Aynen üçe giriyor.
2021 doğumlular dörde giriyor
Arkadaş yanlış yazmış kızı 2021 doğumlu üşenmedim postlarına baktım 😀
Yanlış yazmışım arkadaşlar eylül 2021li kizim
4 yaşında gönderdim başlamış olduk bu sene anaokuluna gidecek zaten bence çocuklar için çok faydalı size pedagogda önermişti sanki başlasın haktın olmuyor sevmiyor istemiyor yollamazsın bu kadar takılacak bir durum değil
Benimki 3 yaşından başladı şuan 5 yaşında hala gidiyor devletin anaokuluna yazdirmadik çıktığı halde gittiği okuldan çok memnunuz. Çok faydasını gördüm ben .3 yaşında başlamasının sebebi dil gelişimi geriden geliyordu 1 sene içinde toparlandı çok şükür
Şu an 45 aylık kreşe başladı dört yaşı devlet anaokululari da alıyor dört yaş grubu varsa çok güzel olur bence gerekli
Ben şuan 3 yaşında kızım kreşe verdim tam gün
Kızım mayıs 2022 doğumlu evde sıkıldığı için gönderilen bugün başlıyor bizimde bakalım süreç nasıl olacak.
Gidip gitmemek de tercih meselesi. Tek çocuksa sıkılıyorsa ve uyumsuz bir çocuksa gitmesi yararına diye düşünüyorum.
Ben anaokulunda öğretmenlik yaparken hep 1 sene anakokulu sonra ilkokul diye düşünürdüm ama 2 sene üst üste anaokuluna gelen çocukların olduğu sınıfı aldım çocukların gelişim hızına ben bile şok oldum her bilgiyi havada kapıyolardı yetişkinlerle konuşuyo gibiydim yan sonofta ilk defa anaokuluna gelen sınıf vardı aynı yaş grubu olmasına rağmen dağlar kadar fark vardı arada ozmn dedimki çocuğumu en az 2 yıl anaokuluna göndericem bende ne kadar mesleğimde olsa bu gelişim hızını tek başıma veremem akran eğitimi ortam görmüş olmaları çok önemli bişey
Ben ilk cocugumu krese gondermedim. Kreste ogrenebileceginden daha fazlasini ben ogrettim zaten, sosyal acidan da sikintimiz olmadigi icin gerek duymadim. Onun yerine haftada 2 gun yuzmeye yazdirmistim 4 yasinda. Hem beden hem sosyal gelisimi acisindan desteklemistim. 7 yasina kadar duzenli yuzmeye gitti. 5 yasinda direk anaokuluna yazdirdim. 6 yasinda da 1. Sinifa basladi. Hem anaokulu ogretmeni hem 1. Sinif ogretmeni sosyal ve bilissel olarak yasitlarindan onde oldugunu soylemislerdi. Yeterince ilgilendiginizi dusunuyosaniz bence gerek yok.
Hayır düşünmüyorum çalışıyorum ben.
Annem bakıyor
Eve gelincede çok ilgilenemiyorum.
O zaman gitmesi daha dogru olur tabi ki.
Çocugunuzun durumuna göre 3 yaş itibarı ile kreşe verilebilir ama çocugunuzda saldırgan davranış gibi durumlar varsa kreş asla tercih etmemelisiniz
1,473,641 soru
24,127,721 cevap
333,854 kullanıcı