+2 oy
314 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (23 puan) tarafından

Kızlar ben evime misafir gelmesini sevmiyorum sebebi cimrilik değil tam tersi çokta iyi ağırlarım ama üşengecim ve çabuk yoruluyorum bana bir uğraş gibi geliyor. Ev dağınık olmamalı aman evi inceler mi oysa evim genelde duzenlidir. Ancak böyle kafa dengi yaşıt veya kendi ailem olursa yani kusur görsede bakmayacağını bildiğim insanlar gelince rahat hissediyorum. Bir ara çok yalnız kaldım alıştım iyice yalnızlığa evde kafamı dinlemek kitap okumak film izlemek kendimle vakit geçirmek daha iyi geliyor ev işinden arta kalan zamanı misafire değil kendime ayırmak istiyorum kısaca. Hele yaşıt ve dengim olmayan yaşça büyük akraba olunca buhranlar basıyor bana yani geçmiş zamanı dinlemek birseyler öğrenmek iyi olabilir bazen ama genelde eskiden çekilen çileler eski zamanda çekilen acılar bu muhabbetler beni bunaltıyor. Karamsar şeyler dinlemek yorucu ve ne yazikki boyle denk geliyor bana hep.Saygıda kusur etmeyip dinleyip ağırlıyorum. Ama ya sık sık gelirse evime bu akraba ne yaparım ben bu muhabbetleri mi dinleyeceğim diye düşünüyorum. Direk bunalıyorum gelen kişiye karşı ya gene gelirse diye. Ya ayağı alışırsa diye. Bazen kendimi suçlu hissediyorum Misafir gelmesini sevmemek acaba kötü bir şey mi diye. Hele yatılı misafir olursa hepten sabah öğlen akşam ne yapcam nasıl uğrascam diye düşünüp duruyorum acayip üşeniyorum. Bide evlerde toplanmak evlere misafircilik yapmak saçma gelmeye başladı disarda görüşünce daha rahat hissediyorum. Ev daha özel mahrem alan gibi geliyor. Belki sorun bendedir bilemedim.

8 Cevaplar

+1 oy
önce (3,207 puan) tarafından

Kültürümüzde misafir kalıplaşmış birşey.  Gelen geri çevrilmez, seninde dediğin gibi en iyi şekilde ağırlanır . Sevmemek ayrı konu ve tercih meselesi. Bende aynıyım ve suçluluk hissetmiyorum. Çünkü böyle hissettiğim insanlar, dünyalık konuşup, başkasının arkasından laf atan tipler. Kaliteli vakit geçiremediğimi hissediyorum. Ama herseyin fazlasıda zarar. Kafa dengi , hoş sohbet birileri varsa ara ara gidilip gelinse  psikolojik olarak daha iyi hissedersin. İlla evde ağırlamakta bana saçma geliyor, dışarıdada buluşulabilir 

-Reklam-
+1 oy
önce (4,773 puan) tarafından

Evine gitmiyorsan sende çağırmak zorunda değilsin 

+1 oy
önce (2,690 puan) tarafından

Evime gelip dedikodu yaptıklarından beri kimseyi cagirmiyorum

önce (375 puan) tarafından

Aynen, yemegini yiyip gidip dedikodu yaparlar.

+1 oy
önce (22,529 puan) tarafından

Yalnız değilsin bende sevmiyorum.. Hazirligimi çok güzel yaparım evimde ne var ne yok yensin isterim ama gel gelelim ki nankör insanlar yine arkamdan konuşacak bişey bulur konuşur sofrasına oturduk demez değmeyen insanlara kilimi kipirdatmak istemiyorum he sevdiğim kişiler gelsin başımın üstünde yeri var ama akrabalardan pek kimseyi sevmem görüşmek istemem 

+1 oy
önce (6,805 puan) tarafından

Ben misafir ağırlamayı severim ama çok misafirim olmaz. İyiki de yok 😁 çünkü ben de çok stres yapıyorum aman ev kirli olmasın dağınık olmasın şunu da yapayim bunu da mi yapsam derken strese giriyorum e haliyle çocuklu olunca zor oluyor. Bide zaten sen gitmezsen gelmez istemediğin kişi o yüzden öyle bir sorunum yok

+1 oy
önce (4,535 puan) tarafından

Bu kadar açıklamaya bile gerek yok. Ben de sevmem misafir anne ,baba, kardeşler hariç. İki yüzlülük gibi geliyor bana. Normalde birbirlerini sevmezler , birbirlerinin arkasından kuyusunu kazarlar yan yana gelince de canım cicim. Bir de gün içinde çok yoruluyorum zaten kendime ayıracak 1-2 saati de başkasına hizmet ederek geçiremem. Bunu da eşime açık açık söyledim . Uğraşamam kimseyle. Ha sevdiğim insanlar var tabiki de onları da ben kendim davet ediyorum zaten. Kültürümüzde de misafirin çok abartıldığını düşünüyorum . Sadece ağırlamak yada hoş sohbet için değil de kul köle olunuyor geldiğinde. Ayrı yemekler, ziyafet sofraları, ayrı bir hizmet yapılıyor. Çok gereksiz ve saçma. Normal yaşantım da kendime yapmadığım şeyi başkasına hayatta yapmam.

0 oy
önce (23,967 puan) tarafından

Kendi ailem ayda yılda bir hatta yılda bile değil iki üç yılda bir gelir eşimin ailesini mecburen sene de bir iki ağırlıyorum uzak şehirlerde olduğumuz için yatılı oluyor ama onun dışında misafir sevmiyorum eşimin bir tane arkadaşı geldi ailecek ısındım ona kendim de bir kaç arkadaşımı evime davet etmişimdir 

0 oy
önce (5,898 puan) tarafından

Keyfi geliyor bazıları bi komşum var 5 vakit namaz kılar ne zaman evime gelse milleti atıp tutar önünü kestim müsait değilim dedim bi kaç defa artık pek uğramaz 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 43 göst.
+2 oy
8 cevap 339 göst.
0 oy
28 cevap 1,165 göst.
26 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,644 soru

24,127,876 cevap

333,869 kullanıcı