+1 oy
161 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (10 puan) tarafından

Üç yaşına yeni girmiş oğlum kendi yaşıtı olsun büyük olsun ve ya küçük olsun farketmeksizin herkese karışıyor itiyor tükürüyo durduk yere yanından geçerken mesela eliyle vurup gidiyor yapma tükürme tükürmek kötü, abiyi bebeği vurma yapma diyorum ama aynı tas aynı hamam evet YouTube videoları izliyor ordan mi öğrendi bilmiyorum YouTube gizledim şuan YouTube kids bıraktım orda çizgi film izliyo arada şimdilik kreşe versem oradaki çocuklara da aynısını yapar onlar da karşılık verir ha birde  vurduğu kişi karşılık verince de ağlıyor yanıma gelip bana vurdu diyo .ne yapacağım bilmiyorum bunu nasıl aşacak ben neler yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim 

5 Cevaplar

0 oy
(27,979 puan) tarafından

Al konuş. Anlar anlaması lazım canım 

(10 puan) tarafından

Aldım karşıma oturttum bak konuşacağız seninle dedim  vurmak kötü dedim tükürmek kötü kimseye vurma dedim  tamam mı dedim vurmuyom vurmuyom dedi tamam dedi ama yine aynı 

(27,979 puan) tarafından

Düzelir inşallah zamanla

-Reklam-
0 oy
(586 puan) tarafından

Çocugunuzun bu durumunun iki nedeni var birincisi kendi ifade edemediği için öfke patlaması olarak bu durum baş gösteriyor kendisini bu öfke ile ifade ediyor ikinci sebebi tabiki 3T ordan görmüş olmasıda bu davranışı normal kabul ediyor kreş şuan sizin için tercih olmamalı vakit kaybetmeden pedogojik destek almanız gerekiyor

0 oy
(2,716 puan) tarafından

İtme huyu benimkinde de var malesef 3 yaşına 2 ay var. Okul öncesi öğretmeniyim ve ben de bir çözüm bulamadım. Çocukların oyuncaklarını alıp kaciyor, kayakta itiyor hızlı kaysinlar diye. Kardeşinin parmağını ısırdı bugün parmak kopuyodu resmen.4 yaşa doğru duzeliyorlar ama 1 sene daha nasıl sabrederim bilmiyorum.

(10 puan) tarafından

Aynısını oğlum da yapıyor kaydirakta biri varsa itiyo kaysin diye sonra gülüyor hoşuna gidiyor bu durum itme huyu da var ben de bilmiyorum ne yapacağım 

0 oy
(924 puan) tarafından

Yapma, etme, itme gibi değil de mesela itmek yok vurmak yok gibi yok kelimesini ekleyerek anlat. Çünkü çocuklar belli yaşata kadar yapma kelimesini sadece yap hecesine kadar anlarlarmış.Ben o şekilde anlattım. İnan işe yarıyor. İşaret parmağınla da yok kelimesini destekle. Şimdi kaydırakta onu iten olunca hayırrr itmek yok diyo parmağını sallıyor😀bu arada ekimde üç yaşına girecek

(10 puan) tarafından

Bak bunu deneyeceğim yarın evet ben hep olumsuzluk ekini ekleyip söylüyorum birde dediğiniz gibi yapacağım teşekkür ederim 

(924 puan) tarafından

Nasıl davranacağını bilmiyorlar. Biz de nasıl öğreteceğimizi, nasıl yönlendireceğimizi bilemeyince böyle kontrolü zor davranışlar sergileyebiliyorlar. 

0 oy
(6,002 puan) tarafından

Çocuklar uyarı komutu almaz. Yapma etme vurma demek işlemez. Bahsettiğin davranış bozuklukları taklit gibi görünüyor. YouTube Kids izlemesi çocuğun uygun şeyler izlemesi anlamına gelmiyor. Oturun siz de izleyin. Nelere maruz kalıyor siz de görün. Şiddet ve zorbalık içerikli çizgi filmler izliyor oğlunuz maalesef.

O yaşta bir çocuğun YouTube videolarında tek başına ne işi var hayret ediyorum. Neye güvenip de izletiyorsunuz, siz farkında olmadan neler neler izlemiş yavrucak. 

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 184 göst.
+2 oy
6 cevap 194 göst.
+1 oy
3 cevap 200 göst.
+1 oy
8 cevap 310 göst.

Kategoriler

1,474,635 soru

24,142,028 cevap