+3 oy
213 göst.
önce Diğer kategorisinde (219 puan) tarafından

Oğlumu parka götürmeye korkuyorum artık ya. Peşinde dolanmasam önüne geleni ısırmaya kalkıyor kendinden büyük çocukları tutuyo kolundan ısırıyor ne yapcam ben ya. 

5 Cevaplar

+2 oy
önce (165 puan) tarafından

Kaç aylık bebeğiniz

önce (219 puan) tarafından

28 aylık 

önce (165 puan) tarafından

Isırarak cezalandırmak, Aşırı tepki (bağırmak, utandırmak), Sürekli “ısırma” diye uyarmak yapılmaması gerekenler.

genelde kendilerini yeterince ifade edemedikleri için ısırma huyları oluyor diye biliyorum. Anlamaya çalışın. Karşı tarafın canının acıdığını her seferinde sakin bi şekilde söyleyin. Eğer bişeye kızarsa sizin yanınıza gelmesini söyleyin .
eğer çok sık  yapıyorsa ısırma eylemini , ki anladığım kadarıyla sizin çocuğunu da durum ciddi boyutta o zaman uzman desteği almalısınız. Geç kalmadan çocuk psikoloğuna götürmenizi tavsiye ederim. 

önce (219 puan) tarafından

Hemen engelliyorum davranışını. Kızma bagirma yok .ısırmak yok diyorum bak canı yandı ağlıyor diyorum devam ediyorum 

-Reklam-
+1 oy
önce (3,659 puan) tarafından

Çocuğun kesin tam.net konuşmuyor degilmj..

Konuşamayan çocuklar kendini ifade edemeyince ısırma yöntemini seciyor

+1 oy
önce (5,818 puan) tarafından

İki yaş sendromu kaynaklı olabilir mi önceden de var mıydı bu tarz bir hareketi 

0 oy
önce (1,551 puan) tarafından

Benim yeğenimde öyle 2 buçuk yaşında kardeşini ısırıyor sinirlendiğinde hemen ısırmaya başlıyor bizde çözmeye çalışıyoruz ama maalesef kırk kere konuşsakta aynı

0 oy
önce (1,562 puan) tarafından

Oda bişey mi benim 3 buçuk yaşındaki oğlum herkese ananı........ diyor 

Kimden nasıl öğrendi bilmiyoruz ama söylüyor haa bide Allah bo. kunu versin diyor nasıl unutturacam bilmiyorum 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 267 göst.
+2 oy
2 cevap 90 göst.
0 oy
2 cevap 69 göst.

Kategoriler

1,473,418 soru

24,124,401 cevap

333,649 kullanıcı

...