+2 oy
124 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,530 puan) tarafından

Emziriyorum cezarette doğum kontrol hapını ilk doğumumda kullanmıştım, bundada kullanmayı düşünüyorum spiral taktırasıya kadar. Ama böyle bi yazı okudum netten ne kadar doğru acaba siz kullandınızmı bu hapı hiç

image

5 Cevaplar

+2 oy
önce (997 puan) tarafından

Canım doktor bana 6 Aylik olunca önerdi kontrol hapını ben dinlemedim bebeğim 2 aylıkken kullandım ve bebeğim haraketli olmamaya başladı ellerini  ayaklarini oynatmiyordu ayakta durmuyordu çok etkilemişti sütten bebeğe geçtiği için direk bıraktım şuan spiralliyim hapı bıraktıktan sonra pezerfaktif kullandık takı spiral taktirana kadar

önce (1,530 puan) tarafından

İlk oğlumda 6 ay falan kullanmıştım sanırım bi sıkıntı olmamıştı gördüğümüz tabi, sonra spiral taktırdım. regl olmadan spral takmıyolar mı ki

-Reklam-
+2 oy
önce (2,641 puan) tarafından

Valla ben ilk cocugumda bu ilacı hemen kullandım hiçbir zararı olmadı. 4 aylıkken döndü 6 aylıkken emekledi 10 aylıkken yürüdü. Kızımda da şuan benzeri birşey kullanıyorum aynı şekilde bir etkisi olmadı. Ama kızımda 6 aydan sonra kullan dedi doktor. 6 aydan sinra başladım bende. 

Regl olasıya kullanıym demiştim spral taktırcam zaten 

6 aydan küçükse bebeğin kullanma 

Bugün 40 günlük oldu, kondomlada hamile kalma riski oluyor. Cezarette nin bebeği etkilediğini bilmiyordum açıkçası nette görünce buraya soruyum dedim 

Benim bebeğimi etkilemedi ama bir başkasının bebeğini etkilemiş kimsenin yavrusunun günahına girmek istemem

+2 oy
önce (1,113 puan) tarafından

Konuyla alakasız birşey sorabilir miydim?

Doğum kontrol hapı ile ne kadar süre korunabildiniz

Faydası oldu mu

Ve hangi hap idi adı neydi

Ben 1 yıl yasmin kullandım sonra bebeğim oldu 2 yıl cerazette kullandım 2 yıldan sonra doktor birşey verdi adını unuttum onu kullandım ama sinir yaptı bende tekrar yasmin e geçtim 3.5 yılda onu kullandım hiç bir şekilde hamile kalmadım. Bırakınca da bir ay kondomla korunduk ilaç vücudu terketsin diye öteki ay hamile kaldım. 

İlk şey yazmışsınız ilk bı yıl Yasmin kullandım sonra bebeğim oldu yazmışsınız. Hap kullanırken mı hamile kaldınız. Aşağıda da 3,5 yıl hiçbir şekilde hamile kalmadım yazmışsınız çok anlamadım 

Pardon canım onu açıklamamışım yok ilaç kullanırken kalmadım evlendikten sonra bir yıl yaseminle korundum sonra bıraktım öyle hamile kaldım. İki bebeğimi de isteyerek yaptım ilaç kullanırken olmadı ikisi de ilacı bıraktıktan sonra oldu. 

Yaa anladım çok ama çok teşekkürler. Birşey daha sorabilir miyim biraz özel olacak ama hap kullanırken geri çekilme yöntemini de aynı zamanda uyguladınız mı?

Ve hap' ın yan etkileri var mı kilo falan aldırıyor mu?

Bide birşey daha sorcam benim eşim şehir dışına gidiyor mesela  3 4 ay gelmiyor çalışıyor sonra eve geliyor 2 ay falan kalıyor. Eşim evdeyken hapı kullanıyorsam şehir dışına çıktığında devam etmeli miyim hapı kullanmaya yoksa bırakıp eşimin gelmesine yakın mı kullanmaya devam etmeliyim

Canım ilaçtan başka birşey kullanmadım sadece ilaçla korundum. İlacin tam koruması için sürekli içmek gerek çünkü bir kutudan sonra koruma başlıyor bırakıp bırakıp geri başlarsan korumaz

+2 oy
önce (766 puan) tarafından

Canım ben 40im çıkınca hemen kullandım doktor bı yan etkisi olur vs bişey demedi kullan dedi ilk oglumda da emzirme durumum bitince bırakmıştım. Şimdi ikinci çocuğumda da kullanıyorum bı sorun yaşamadım oğlum 1 yaşına girecek  bı sıkıntı olsa zaten doktor uyarır zaten şu şekilde su zaman kullan diye söyler diye düşünüyorum

+1 oy
önce (407 puan) tarafından

Hemen spiral taktirabilirsin canim

Regl olmadan takılıyor mu

önce (407 puan) tarafından

Evet takılıyor 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 92 göst.
15 Kasım 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy