+2 oy
912 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (33 puan) tarafından
önce tarafından yeniden gösterildi

Benim gibi sevdiğine kaçarak evlenip mutsuz olan var mı? Yaşım 26, özelde ebe olarak çalışıyorum hiç yapmak istemiyorum, eşim memur  çok seviyorum onu ama ailem razı olmadığını için mutlu değilim. ( 2 ay oldu)

35 Cevaplar

+1 oy
önce (912 puan) tarafından

Canım bende kaçarak evlendim 

Ve şuan öyle mutluyum ki çocuğum var 

Bu benim 2 evliligim 

1 evlililigimde karşı taraftan çocuğum olmuyordu 

Peder tarafından tacize uğradım 

Burda onu anlatmıştım beni bilen bilir 

Anlasmalı olarak boşandım 

Boşandıktan sonra 1 yıl sonra 

2 evliligimi kaçarak yaptım 

Ailem taciz olayına inanmadı 

Ve benim yanımda olmayı tercih etmediler 

Ben de yeni esimle kaçmak zorunda kaldım 

Nikahıma çağırdım geldiler 

Hersey çok güzelken 

Araya fitneler fesatlar girdi 

Biliyorum onlar kim 

Ailem yine beni sahipsiz bıraktı 

Bu 8 eylül de 2 yıl olacak

Ne yüzlerini gördüm ne seslerini 

Engellediler beni

Cok şükür elhamdülillah 

Benim için var bi eşim 

Var bir evladım 

Kalan ömrümü onlara adadım 

Yaşım 44

Sizler kadar genç değilim ben 

Gencliginizin kıymetini bilin 

Tüm gençler 

önce (33 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun kolay şeyler değil bunlar. Ve mutlu ol her zaman inşallah Allah daim etsin hep~ 

önce (912 puan) tarafından

İnşallah gülüm 

Sen de mutlu ve huzurlu ol yavrum esin ile birlikte 

-Reklam-
+1 oy
önce (1,086 puan) tarafından

Kacarak evlenen cok kisi gordum cokda mutlu aileside barismis sonradan.Anne babasi verdiyi gorucu usulda cok kisi gordum mutsuz.Esin seni sen onu seviyorsan mutluysaniz ailenlede ileride barisirsiz

İnşallah barışıriz yaş bende çok isterim~

+1 oy
önce (191 puan) tarafından

Kaçmadım ama sevdiğimle evlendim çok çok pişmanım hayatım karardı keşke mantık evliliği yapsaydım 

Ne gibi bir şey yaşadınız ki pişman oldunuz ve ne kadar süre tanıyordunuz birbirinizi (özel değilse tabi)

önce (191 puan) tarafından

***** ben çok uzun tanımadan evlendim 1yıl nişanlılık ile birlikte kaynanam yuvamın huzurunu çok bozuyor eşim ses etmiyor hepsinden iğrendim

+1 oy
önce (2,245 puan) tarafından

Ablan evlenmedi diye seninde evlenmemeni istememeleri çok saçma.

Aile Rıza göstermeyince mutlu olunmaz dusunceside çok yanlış bazen ailelerde çok bilmişlik yapıyor .İyi yaptınız diyemem ama yapacakda bişey birakmamislar.

Evet. Ablam  bana laf gelir, dedi. Büyük dururken küçük niye evlensin dediler ayipmis bu. Bir de atanamadim ya atansaydin evlenirdin dediler aşırı manipüle edildim. Sadece ataninca ondan önce evlenebilecektim atanmak için 2 seferde denedim yapamadım açıkçası. Herkes atanmıyor o da nasip ( İki yılda bir oluyor bizim sınavlar)

önce (2,245 puan) tarafından

Ablaniz adına başta üzüldüm ama şimdi yersiz olduğunu gördüm bana laf gelir diyeceğine o da evlensin siz bekleyince onun mantığına göre sizede laf gelecekti bari birinize laf gelmis oldu.ayrica laf söyleyenlerde Cok biliyor herkes evlenmek zorunda mı ne saçma

Aileniz sizi kaçmaya mecbur bırakmış üzülmeyin 

+1 oy
önce (517 puan) tarafından

Ben kaçarak evlenmedim ailemden nefret ediyorum ölseler cenazelerine bile gitmem ailemi sevmediğim halde yinede bi erkek için ailemi karşıma almazdım hiçbir erkek buna değmez ayrıca erkek kaçsın gelsin neden kadın kaçıp ailesini arkasında bırakıyor erkeğin ailesi daha mı önemli fedakarlık hep kadından bekleniyor birazda erkek fedakarlık yapsın

Vermeyen benim ailem, onun ailesi karşı değildi ki. Ailem razı olsa neden kaçayım?  Ailemi seviyorum ama burada yaptıkları sevgime saygı duyulmamasıydı. Rıza almak için uğraştım hemde 7-8  ay aileme karşı geldim. O ailesini yola getirecek biri aslında. Burada genelde kadınlar ailesini ikna etmekte zorlanıyor çünkü erkek evlenip ayrılsa da pek bir şey kaybetmiş sayılmıyor toplumda. 

+1 oy
önce (163 puan) tarafından

Bende kaçarak evlendim babam sırf doğulu diye vermek istemedi kaçmak zorunda kaldım 6 ay küs kaldık dedem Allah razı olsun mekanı cennet olsun o barıştırdı yoksa babam çok inatçı biri onun korkusuna annemde konuşmuyordu 12 yıla gidiyoruz mutluyum eşimle ailemde seviyor damatlarını inşallah sizde barısırsınız her kaçan mutsuz olacak diye birşeyde yok 

Allah dayım etsin~~ Amin inşallah bende mutlu olurum hepsiyle. 

Daim*

önce (163 puan) tarafından
+1

İnşallah🌸🌸

+1 oy
önce (237 puan) tarafından

Daha 2 ay olmus sıkma canını eger mutluysan eşin iyi bir insansa seni el üstünde tutuyorsa sevip sayıyorsa evine eşine baglıysa daha ne olsun ailende senin mutlu oldugunu gördükce yumuşar inşallah

+1 oy
önce (22,398 puan) tarafından

Benim eşimde Maraşlı ben İstanbul da oturuyordum eşimi ailem hiç istemedi uzaklıktan dolayı hemde yabancıya kız vermek istemezler bizde ben ne yaptım ne ettim ikna ettim süreç zordu yıprandık kirilmalar küslukler oldu ama kaçmadık kaçmazdim da ailemi birakamazdim arkamda eşimde hiç böyle bir talepte bulunmadı daha çok kaynanam diyordu vermezse gelirsin vs diye bir şekilde kabul ederdi keşke kacmasaydin canım ❤️ ama eşinden yana sorunun yoksa kuslukler bir zaman sonra son bulur affederler inşallah babam in istemediği damat şimdi gözde damat oldu bu arada çok seviyor ☺️

Allah daim etsin inşallah hep mutlu olursunuz. Yani ikna olunmayacak bir aile, ablam evli değildi. Bana da  olmaz ayıp dendi. O evlenmeden kabul etmediler ki ablam memur öyle kolay kolay biri ile evlenecek gibi durmuyor. Arada kalacaktım ve onu seçtim bende 

+1 oy
önce (2,804 puan) tarafından

5 yıldır evliyim.

.... evlilik ne diye sorgulasam aklıma su gelir...ikincide farklı balığın bir fonunda yasamayı derim....aynı kültürde olsa hayat herkese esit davranmıyor....zaten ilk 5 yıl sanıldığı gibi tozpembe degil  guc savaşları  icerir....5 yıldan sonra maks  pro maks aşamasına gelip buraya kadar geldik

...hoşgörü gösterelim dediğin  yıllar oluyor... Hasan olmanda normal ilk yıllar kardelen gibiydim....artık kaktüs  gibioldum😅 yağmurda  fırtınadan  etkilenmiyor 

+1 oy
önce (39 puan) tarafından

6 yıl oldu sanki hiç yokmuşum gibi hata yapma gibi 

Neden peki?

önce (39 puan) tarafından

Sevgili bir yıl Nisan bit yıl evlilik ilk sene ailesi aman anne ve kız kardeş kendi memleketime geldim bir tık daha iyi ama odalar da tek duruyor hep telefon elinde bişey isteyeceğin zaman tiripler yani farklı odalar da çocuk olmasa yalnız kalırdım 

+1 oy
önce (1,857 puan) tarafından

Sizin durumunuz biraz farklı Yaşin varmış bilemem ama iki ablam kaçarak evlendi ama ikiside ayrıldı kucuklerdi karşı taraflarında doğru dürüst imkanı yoktu briiİ anasında birisi ablasinda durdurttu uzun bı ara bize bile geldiler o derece olmustu boku çıktı  çor çocukla kaldı hele küçük olan. 3 erkek çocukla hemen çocuk yaomayin derim aileniz niye istemiyor bı sebebi varmı yoksa iç güdüsel mi bazen hisleri ailelerin kuvvetli oluyor

En başından istemeye bile gelmesini kabul etmediler. Tanımak istemediler. Ön yargılı oldular. Ablam evli değildi onu bahane ettiler. Hiç bir kusuru yoktu ki şu kusuru var bile demediler sadece yok dediler ne yapsam da razı edemedim. Babam istersen kapı orada dedi. Annem komşular ne der deyip durdu. Ablamlar bir yandan bana laf olur dedi değişik şeyler. İntihar bile edicem dedim etmezdim de dedim ama yok yani. Farklı şehirlerdeyiz ama uzak değil. Ben Maraş o Antepli. Mezhep sorunu bile yok. Yaş sorunu yok aynı yastayiz. Bilmiyorum ne olabilir başka ama çıkar yolum yoktu.

- Düzen olana kadar çocuk olmaz öyle konuştuk ( 1- 1.5 yıl olmasın dedim de bakalım.d) inşallah Allah nasip eder ondan sonrada

0 oy
önce (173 puan) tarafından

Esin memur diye  çalışmayı bırakma sakın, 2 ay tanıdığın nirine de kaçma fikri çok çocukça 

5 yıldır sevgiliydim. İki aydir evliyim.

0 oy
önce (3,682 puan) tarafından

Ben mutlu olanı az gördüm hatta sonu genelde  bosanma oluyor

Neden boşanıyorlar peki, gerekçeleri ne

önce (3,682 puan) tarafından

Birbirlerini çok iyi tanımadıkları için en başta sonrasi maddiyat

Evet. Öncelikle Allah iyi insanlara denk getirsin herkesi. Bilmiyorum tedbir alıp yola çıkılmalı, uzlaşma, konuşma, anlaşma vs. olur eğer hâlâ sorun varsa bu nasip oluyor. Diğer türlü pişmanlık her iki taraf içinde. Gelin ata binmiş ya nasip demiş.. 

0 oy
önce (4,055 puan) tarafından

Mutsuz olman ailenin sozünden cıktıgın ıcınmı yoksa evledgıın kısı ılemı alakalı yanı tanıdığın gibi cıkmadımı ,,

Ailemden dolayı barismadiğim için mutsuzum 

0 oy
önce (54,100 puan) tarafından

aslinda yasinda var yani deli yaslarini gecmissin acele etmissin sanirim evlenmek icin hayirlisi olsun evlilik kumar severek gorucu usulü farketmiyor insana gelirsen sanslisin 

Evet eğer ailem rıza verseydi 27-28 imde ancak evlenmiş olurdum vermeyince böyle oldu.Söz nişan vs olmayınca aceleye geliyor.

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 912 göst.
14 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde Esma elif (116 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 1,206 göst.
10 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 935 göst.
28 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Selimbebek (943 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 1,139 göst.
31 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Mormenekse (1,404 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,570 soru

24,126,614 cevap

333,784 kullanıcı

...