+1 oy
193 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (73 puan) tarafından

Arkadaşlar kızım 23 aylık etrafımıza bir kadın bu çocukta kalça çıkıklığı var doktora götürün demesi üzerine doktora gittim  sağlık ocağında ki doktor olabilir bi gariplik var dedi hastaneye yönlendirdi röntgen çekildi ve bir şeyi yok denildi ama isterseniz çocuk ortopediye gösterin dediler Göztepe Şehir Hastanesi’nde çocuk ortopedi doktoruna gösterdim o da bir şeyi yok dedi ama gören herkes bu çocuğun yürümesi garip çocuğun yürümesine bir değişiklik var dedi

bir fizyoterapiste aynı şekilde bana çocuğu hiç doktora götürdünüz mü Dedi çocuk doktorumuz da aynı şekilde sordu ne sıkıntısı var diye bir çocuk gelişim uzmanı yine aynı şekilde çocuğu yürümesiyle ile alakalı doktora götürdünüz mü diye sordu yani yürümesi ile alakalı bir gariplik var diyorlar fakat ortopedi doktoru bir şey yok deyip beni yolladı sizce ortopedi doktoru anlamamış olabilir mi etrafındaki insanlar doktorlar çıkığı  anlamıyorlar diyip duruyorlar ne yapmam gerekiyor sizi Çıkıkçıya gidilir mi .

9 Cevaplar

0 oy
önce (1,159 puan) tarafından

Sne bı kaç farklı doktora götür canm belki gözden kacmistir

önce (73 puan) tarafından

Balta limanı kemik hastanesine götürmeyi planlıyorum 

-Reklam-
0 oy
önce (52 puan) tarafından

Kalça çıkıgı ultrasonuna gittiniz mi canım küçükken 

Gittim ultrasonda bişey yoktu ama 1 yaşındayken yataktan düşmüştü sonradan olmuş olabilir diyorlar 

Olabilir o zaman canım da nasıl düştü  kalça çıkığı Olacak kadar 

Benim yeğenim de vardı kalça çıkığı çift Bez bandaj filan düzeldi şuan 3 yaşında yürümesi değişik ama sorun yok demişti doktoru 

Çocuk doktoru bakıyor kayıt açıp ultrasona yönlendiryr  röntgen de çıkmaz bence 

Çocuk doktoru ortopediye yönlendirdi röntgen çekildi bişey yok denildi sonra başka hastanede petiatri ortopedisine gösterdim o da bişey yok dedi ama bunun üzerine 3 farklı doktor da tekrar sordu daha önce yürümesiyle alakalı doktora gitti mi diye yani onlarda bi gariplik olduğunu fark ettiler yataktan sert düşmedi ama aklıma başka ihtimal de gelmiyor çevremde herkes doktorlar anlamıyorlar diyip duruyor 

0 oy
önce (9,940 puan) tarafından

Çıkıkçıya falan götürme çocuğu ultrason yapılmadımı 3 6 aylıkken röntgende belli olmuyor kalça çıkığı 

Yapıldı ultrason ama bişey çıkmamıştı sonradan olmuş olabilir diyorlar ortopedi doktoru röntgene bakarak yok dedi ultrason çektirmedi 

0 oy
önce (25 puan) tarafından

Oğlumun kolu çıktı rontgen çekildi anlamadı doktor. Cikikciya gittik masajla bir dkda halletti. Çoğu Dr anlamiyor malesef . Bence iyi bir cikikciya görünmeli ileriki zamanlarda cikiksa düzelmesi zor olabilir . Vücut olduğu gibi kaynar falan 

Herkes aynı şeyi söylüyor da iyi bi çıkıkçı nerden bulup güvenicez ki 

0 oy
önce (23,246 puan) tarafından

Yani şimdi şöyle ki benim parmağım çıkmıştı. Çok ağrıyordu. Ağrısından duramiyordum. Acile gittik. Röntgen çekildi sanırım. Doktor bişey yok. Doku zedelenmesi olmuş biz koy sargıya sar dedi.  Ama o şekilde gececege benzemiyordu. Ben de cikikciya gittim. Adam bu parmak çıkmış. Hem de cikalı çok olmuş dedi. 1 saniyede taktı yerine. Ama olmadı. Ağrı devam etti. Başka bir cikikciya gittik. Bu kadın da aynı şeyi söyledi. Çıkalı cok olmuş dedi 2 saniyede kattı. Bu sefer oldu. Ama kalça çıkığıni bilir heralde doktorlar. Sen başka bir Ortopedi doktoruna git bence. 

Aynen öyle başka bi doktora görünmekte fayda var 

0 oy
önce (4,269 puan) tarafından

Malesef boyle cok doktor anlamadı vakası gördüm ablamın ayagi bayağı kırılmıştı onu bile 2 3 doktor sonra anlayan bir doktor bulmuştuk bence baska baska doktorlara gidin 

0 oy
önce (6,017 puan) tarafından

Çıkık röntgende çıkmaz ultrason çekilmesi gerekiyor 

Ama doktorlar röntgen çekip baktı bilmezmiydi röntgende gözükmeyeceğini 

0 oy
önce (11 puan) tarafından

Benim kızımın 2 aylıkken kalça testinden geçemedi her iki ayagında çıkık vardı, 6 aylıkken ameliyat ettim 3 ay alçı 3 ay demir Ayakabı kullandık, bizim etrafımızdakilerin hepsi çıkıkçığa gidin felan dediler, doktorlar boşunamı saçlarını aklaştırıyorlar dedim, doktorumuza giderken söyledim çıkıkçığla olabilecek bir durum varsa kızım eziyet çekemesin dedim, doğuştan kalça çıkığı normal çıkık değil gelişim geriliğidir dedi eğer diğer türlü çıkıksa şimdi yerine yerleştirim dedi, sizin kalça testinde alfa dereceleriniz kaçtı acaba, eğer doğuştan değilse çıkıkcığla iki dakikada olabilecek bir durum, bizim doktorumuz çıkığı yerine yerleştiriyor özel ders almıştı prof,dü, sizde bi kalça testindeki sonuölara bakın 60 üzeriyse tamamdır ama 59 bile çıkık anlamına geliyor, eğer 60

Üzeriyse sonradan olmuşsa çıkığı yerine yerleştiren ya doktordan yada çıkıkçıdan halledebilirsin, 

Doktorlar yok dedi ama bence de bişey var 

önce (11 puan) tarafından

Çoğu bebekler yürütecten bile etkileniyorlar parmak ucunda yürüme felan oluyor, ama doğuştan kalça çıkığıysa asla çıkıkcının işi değil gelişim geriliğidir, ama sonradan çıkmışsa çıkıkçıyla hemen olabilecek bir şey, inşallah bir şeyi yoktur bebeğinizin. 

İnşallah amin tamam 

0 oy
önce (911 puan) tarafından

Daha bugün arkadaşla konuştuk. Oğlu üç yaşına girecek.dirseği çıkmış. Önce acile gitmişler. Röntgen çekilmiş. Bir şey yok demişler. Çocuk ağlıyor diye ortopedi doktoruna götürmüşler o da bir şey yok demiş. İkinci bir ortopedi doktoruna gidince o anlamış çıktığını. Çekip yerleştirmiş. Ayy uzun oldu. Velhasıl kelam başka doktora da gösterin

Bence de 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 465 göst.
20 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde &Minikpanda& (875 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 84 göst.
25 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Abcdefkjlmn (269 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 225 göst.
13 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sblllll (25 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 208 göst.
13 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,285 soru

24,137,008 cevap

334,339 kullanıcı

...