+2 oy
418 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (246 puan) tarafından

Selam.Çoğunuz burda bana “eltiyi kıskanıyorsun,o eltiye acıyorum”falan lAfları diyorsunuz da kıskanç fesat falan.Ama bakın ben miyim kıskanç yoksa o?bugun ilk ders günüydü.şu elti benim komşum ola ola herkesi paylaşmış benim kızı paylaşmadı.Yaptığı bu hareketin peki adı ne?sinirlendim ama.ben onun çocuklarının her ay fotolarını paylaşırdım.asıl kıskanç birisi varsa,o da onun kendisi.siz olsanız yerimde nasıl tepki verirdiniz ?

11 Cevaplar

+5 oy
önce (6,508 puan) tarafından

Kimse kimsenin resmini paylaşmak zorunda değil . Ayrıca allah aşkına şu çocuklarınız resimlerini paylaşmaktan vazgeçin hatta kendi resimlerinizi bile paylaşmayın ne anlıyosunuz paylaşıldığında 

-Reklam-
+5 oy
önce (1,081 puan) tarafından

İyi de neden her ay foto paylaşıyorsun ki ben kendi çocuğumun fotosunu paylaşmam kaldı ki başkasının paylaşmasını isteyeyim. Kaynanam görümcem bile izin alır benden paylaşıym mı diye. Benim çocuğumu neden eltimin  tanımadığım eşi dostu görsün. Yapmam da beklemem de. Diğer mevzuları bilmiyorum.

önce (246 puan) tarafından

Her ay dediğim 1 yaşına kadar her ay foto çekilir ha onu kastediyordum

+5 oy
önce (24,004 puan) tarafından

Eltini kıskanıyor musun kıskanmıyor musun bilmiyorum ama hayatını fazla elti odaklı yaşıyorsun. Ben eşimin ailesinde bir tek eşimin duygu ve düşüncelerini önemsiyorum gerisi bir anlam ifade etmiyor. 

Eltinin ne düşündüğünü veya ne düşünmediğini umursamayı bıraksan hayatında daha mutlu olursun 

( Bu arada söylemeden duramayacağım lütfen içinden gelmeyen şeyi yapma içinden gelmiyorsa git odamda kal deme içinden gelmiyorsa çocuklarını paylaşma hatta içinden gelmiyorsa selam bile verme ) 

Aaaa bunu sen mi yazmışsın?)ne güzel 

+3 oy
önce (192 puan) tarafından

Konu ya hakim değilim , şunu söylemek istiyorum

Pardon da eltin niye çocuğun fotoğraf ini paylaşsn , paylaşcak dye bı zorunluluk mu var 

Keyfi istemiyordu 

Niye bu kadar takıldın , Rabbim başka dert vermesin 

önce (192 puan) tarafından
+1

Niye bu kadar takıyorsun buna anlam veremedim 

Zoruna gidiyorsa sende paylaşma 

Ben asla istemm eltim çocuğumu paylaşsn 

Ki bende asla onlarn çocuğunu paylaşmam hatta foto bile çekinmem 

Ama ben zamanında o salaklıgı yaptım işte ama iyi ki paylaşmadı.1-2 güne onun oğlunun doğum günü ben de paylaşmam.ayıp olmasın diye tebrik ederim söyleyeceğim bu kadar 

+1

Açıklamamı yaptım gidiyorum yalnız benim yorumumu en iyi yorum seçmişsin sence de bir tutarsızlık yok mu bu işte:) 

@Birbalannesi senin yorumunu seçmedim.@Ball annesi 2’ni seçtim.yoksa o da sen misin ?!Kendin kendine mi cevap vermişsin?hakim olayım falan 😄

Beni bilen bilir burda tek hesabım var. Ayrıca ikinci bir hesap açacak olsam ona daha farklı bir nick bulurdum herhalde :) 

Yorumumum gayet mantıklı olduğunu sen de biliyorsun. Ama muhtemelen uygulamayacaksın kendin bilirsin 

+3 oy
önce (1,861 puan) tarafından

Senin istisnasız her postunu okuduğumu sanıyorum, arada kaçan varsa bilemem.

Sen takıntılısın. Eltin olmasa başkası olacaktı. Burada sıkıntının kökü etrafındaki herhangi biti değil, sensin.

Ben psikolog değilim, iddia edecek kadar hadsiz de değilim. Görüneni söylemezsem olmaz, sen böyle yaptıkça yalnızca kendine zarar veriyorsun. 

Değer görme isteği çok insani bir mesele. Herkes ne verdiyse onu hatta daha fazlasını görmek ister, aşırı normal bir durum.

Ancak bunu belli bir hedef seçip ondan beklemek senin kalbini, ruhunu, zihnini hatta stres yüzünden bedenini bile harap eder. Ki bence ediyor da.

Örneğin eşinden görmek isteyip göremediğin ilgi olabilir, anne-babandan görmen gereken sevgi olabilir, var olduğun ailede, iş yerinde, okul veya sosyal hayatında görülme arzun olabilir, bu tür isteklerin “senin istediğin biçimde karşılık görmediğinde” suçu başkasında bulma eğilimindesin. Sana zarar.

Bak bakalım, acaba eltinin umurunda mısın?

Senin çocuğunu ben de paylaşmam, bela gibi bir şeysin sen şu an. Şu yazdıklarını bir başkasının yazdığını düşünerek oku lütfen, ne görüyorsun?

Burada bir arkadaş daha vardı adı ecmel bir şeydi sanırım, o da görümcesine takılı kalmıştı. Şu an hakkında konuşuyorum ama örnek vermek için, görürse hakkını helal etsin.

O da aynı senin gibi bir insana takılı kalmıştı, halbuki o insan eğer söylediği kadar kötüyse hayatında zerre kadar değer sahibi olmamalı. Aynı şekilde eltin de öyle. Eğer söylediğin gibi şeytansa secde et, şükret Rabbine.

Lütfen sözlerime de alınma, birinin sana bunları söylemesi gerekiyordu…

önce (9,925 puan) tarafından
+1

Şu yorumun alnı olsada öpsem paylaşmış olsa eltiniz izinsiz öocuğunuzu paylaşsa ne yaparsınız diye post açardı yemin edebilirim ama ispatlayamam 

O kadar haklısın ki.kimseye bunların bir zararı yok sadece kendime ve çocuklarıma,karnımdakine  de.biliyorum değmez üzülmeye.ama elimde değil ki aşırı ona gıcık olıyorum ki öyle birisi zaten gıcığın önde gideni.ama ben en çok salaklığıma yanarım.o kırılmAsın bu kırılmAsın derken kendimi paramparça etmişim 

önce (1,861 puan) tarafından

Mevlana ne buyuruyor? “Baktığın benim ama gördüğün sensin.”

Eltine bakıp onda gördüğün her hareket aslında senin bir yansıman. Eğer sende olmasaydı görmezdin.

Eğer onun kalbinde haset görüyorsan, haseti bilen haseti tanır kaidesince sen de hasetçisin.

Eğer onun kalbinde güzellik görüyorsan, güzelliği bilen güzeli tanır kaidesince sen de güzelsin.

Altının değerini sarraf, hurdanın değerini hurdacı anlar.

Demek ki sen eltinde rahatsız olduğun konulara o kadar aşinasın ki onu görüyorsun. Algıda seçicilik.

Vazgeç. Ya o Allah’ın en sevdiği kuluysa? Ya sen bilmeden Allah’ın en sevdiği kulu hakkında böyle düşüyor ve konuşuyorsan?

Evvela Allah’ın kulu diye saygı duymak zorundasın. Kötülük, yapan kişiyi zavallı gösterir. Sana yapılması seni zavallı yapmaz.

Sana yapılanlar değil, yapılanlara karşı sergilediğin tutum senin kaliteni belirler. Hala daha bunu anlayıp hayatına geçiremiyorsan kimse sana yardım edemez.

Sen eltinle kafayı yerken onun zerre umurunda olmazsın. Sana yazık. 

Nasıl bir tutum sergileyim yok mu sayayım?unutayım mı?sen doğru söyledin elti olmazsa başkasıyla kafamı yoruldum.ya Allah beni kurtarsın ben kendimi kurtaramıyorum 

+2 oy
önce (549 puan) tarafından

Önceki bloglarınıza baktım ve açıkça söyleyebilirim ki sizin sorununuz eltinizle değil kendinizle yalan söyleyip ikiyüzlü davranıp sahte yüz ile herkesin karşısına çıkan sizsiniz şimdi bana hamileyim şu bu demeyin lütfen hamile olmanız size arkadan iş çevirme yalan söyleme ve ikiyüzlü davranma hakkını vermıyor sizin öncelikle sağlam bi tedavi olmanız gerekiyor

+1 oy
önce (4,559 puan) tarafından

Sen niye başkasının çocuğunu her ay paylaşıyorsun ben olsam kızarım ne münasebet. Kimse benim çocuğumu paylaşamaz. Sen de eltinden rahatsız oluyorsan takip etme ,görme . Önceki konularınızı bilmiyorum. Ama takıntılı olduğun belli en konunun  altından bir şey arıyorsun demek ki

Aylık fotolarını paylaşırdım 1 yaşına kadar 

+1 oy
önce (171 puan) tarafından

Ne alaka Eltin niye paylaşmak zorunda mı ? Birde görev gibi sen niye paylaşıyorsun onun çocuğunu her ay 🤣

1 yaşına kadarki her ay fotolarını 

önce (171 puan) tarafından

Paylaşma niye paylaşmak zorunda mısın ben şahsen kimsenin çocuğunu paýlaşmam niye paýlaşayım ki yani çok saçma 

Bana ders oldu cuma onun çocuğunun doğum günü ben de onu paylaşmam) 

+1 oy
önce (12,080 puan) tarafından

Pardon benim çocuğumu Eltim niye paylaşsın? Ve ya  eltimin çocuğunu ben neden paylaşayım? Pırıl pırıl kafalarınız gerçekten ya başkasının çocuğundan banane 

Yahu bugun okulun ilk günü.başka çocukları paylaşmış benimkini paylaşmamış onu diyorum ben yoksa banane hiç paylaşmasın 

önce (12,080 puan) tarafından

Tüh eksik kaldınız 

+1 oy

Hala aynı düşüncedeyim kıskanç olan sensin yahu kadındanda çocuklarındanda nefret ediyorum yazan sensin yalancı samimiyet neden ben bunu anlamıyorum biz iki eltimle sadece düğünümde görüştük kafalarımız uymadı zorlamadım amaç ne onu bir türlü anlayamıyorum senin çocuğunu paylaşmak zorunda değil sende onunkini değilsin kendi hayatına bakmayı dene inan daha mutlu olacaksın ve şuna eminim paylaşmış olsa elticik sizin çocuğunuzu izinsiz paylaşsa ne yaparsınız olurdu post başlığı 

Kendi hayatıma bakmayı denmek istiyorum da sürekli burnumun dibindeler komşum hem de ister istemez karşılaşıyoruz 

Yaptıklarına takılma görmezden gel çok değil bin tane post açtım 900 ünde sen kadınla uğraşmıştın yapma Allah aşkına 

+1 oy
önce (22,861 puan) tarafından

Elti ne ya eltimin çocuğundan banane benim cocugumdan ona ne paylaşırsa paylaştırmam ne münasebet kocani anlatır gibi anlatıyorsun ne bu çocuk paylaşma işi ayrıca çocuk paylaşım aracımı başka paylaşacak bişey bulamadıniz mi? Şaka gibi 

Kimseyi paylaşmasaydı demezdim ama başkalarını paylaşmış.benimkini paylaşmadı yani ben olsam paylaşırdım neyse bana ders oldu yakında doğum günü onun çocuğunun ben de paylaşmam

İlgili sorular

+1 oy
28 cevap 448 göst.
2 gün önce Diğer kategorisinde ...Hilal... (247 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 553 göst.
0 oy
8 cevap 316 göst.
+1 oy
19 cevap 531 göst.

Kategoriler

1,473,959 soru