+1 oy
300 göst.
önce Diğer kategorisinde (444 puan) tarafından

Selam kızlar canım 1 haftadır makarna istiyor hiç yemedim bişeyi canım çok istiyor körili soslu ama hiç yapmadım yemedim tadını asla bilmiyorum köri dedimiz şeyi bimde bulamadım makarna süt ve krema aldım sadece sadece kremayla olur mu makarna bide kremanın tadı nasıl şimdi yapacam nasıl olur sizce sadece kremayla yapan var mı 

7 Cevaplar

+2 oy
önce (157 puan) tarafından

Tavada bitane soğanı kavur iyice üstüne kremayı dök biraz karabiber biraz kekik ekle az pişir sonra makarnayı karıştır güzel oluyo

önce (444 puan) tarafından

Aynısı salçalısini yaptım ama krema tek başına ağır geldi körili de aklım kaldı onu tekrar yapacam inşallah çok teşekkür ederim canım ☺️ 

önce (157 puan) tarafından

Kori a102de uygun aklında olsun yazdigimin aynısı bı kasıkta köri ekliyceksin bende ilk evde yapmıştım güzel oluyo ama beğenirsiniz.Hayirli kandiller 

-Reklam-
+1 oy
önce (3,715 puan) tarafından

Krema dediğimiz şey bayağı yağlı. Tadı ağır gelebilir. Baharat tadını bastırır. Olmadı biraz karabiber varsa muskat cevizi de ekleyebilirsiniz. 

Karabiber var da muskat cevizi dediğiniz şey Yok galiba olmıycak bu makarna 😏peki kremanın tadı güzel mi yapsam mı canım aşırı istiyor ama kötü olur mu

önce (3,715 puan) tarafından

Kremanın tadı tek başına belki ağır olur. Ama genel manada güzel. Tabiki sadece karabiberle de olur. 

Gerçekten ağır oldu çok yiyemedim canım körili istiyor nefsimi körledim birdahakjne körili yapacam inşallah çok teşekkür ederim ☺️

+1 oy
önce (5,149 puan) tarafından

soğanı kavur, sarımsak da istersen. biber seviyorsan biber de olur.. kavrulduktan sonra kremayı kou. tuz, karabiber, veya sevdiği başka baharatlar olur. 

içine siyah zeytin de ekleyebilirsin, haşlanmış mısır varsa ondan didikleyip koyabilirsin. 

et veya tavuk varsa baştan onları da kavurup ekleyebilirsin 

Benim gördüm içinde tavuk da vardı dediniz gibi çok güzeldi benim yaptım çok alakasız oldu 😁 salçalı kremalı yaptım baya ağır geldi tadı köri alıp yapacam inşallah teşekkür ederim tarif için ☺️

önce (5,149 puan) tarafından

hem salça hem krema ağır oluyor evet, deneye deneye bulursun ağzının tadına göre olanı canım💙

+1 oy
önce (7,091 puan) tarafından

Kori baharati var canim marketlerde ben onlardan eklemistim

Ben baharatı oldunu bile bilmiyordum 😏 bidahakine öyle yapacam inşallah 

+1 oy
önce (970 puan) tarafından

Köri yoksa salçayla da yapabilirsin harika oluyor

Salça ve kremayla yaptım ama tadı ağır geldi kötü değil ama ağır 

önce (970 puan) tarafından

Biz beğeniyoruz zevk meselesi canım 

+1 oy
önce (2,392 puan) tarafından

Canım bundan basit ne var makarnayı haşla süzdür tencerede tereyağı erit yarım çb süt dök kremayı dök istersen salça da koyabilirsin salça koymazsan az kekik at karabiber at farketmez varsa zerdeçal da yakışıyor afiyet olsun 

Hiç yapmadım ziyan olsun istemedim ondan sorayım dedim😁 evet salça koydum ama aklım hala körili olanda 😁 alıp tekrar yapacam inşallah çok teşekkür ederim ☺️

+1 oy
önce (18,597 puan) tarafından

Tavaya kabuğu ile beraber 1 adet domates doğra 5 6 parçaya. Aynı şekil 1 soğanı doğrayıp 1 diş sarımsak, damak zevkine göre salça ister az ister fazla ve en son kremayı ekleyip tavada pişir. Sonra blendirdan geçir ve haşlanmış makarnaya ekle. 

Ben salçalı kremalı yaptım ama ağır oldu sanki tadı hoşuma gitmedi birdahakine körili deniycem yada ben yemedim için bana ağır geldi teşekkür ederim tarif için ☺️

önce (18,597 puan) tarafından

Ben bu tarifin kremasiz halini yapıyorum krema yerine 1 yemek kaşığı tereyağı kullanıyorum. 

İlgili sorular

+3 oy
27 cevap 1,017 göst.
21 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde clk38 (1,522 puan) tarafından soruldu
+1 oy
22 cevap 853 göst.
30 Ocak 2025 Diğer kategorisinde MEHYASEL (6,418 puan) tarafından soruldu
+1 oy
15 cevap 707 göst.
21 Ocak 2025 Diğer kategorisinde MEHYASEL (6,418 puan) tarafından soruldu
+7 oy
98 cevap 2,978 göst.