+2 oy
157 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (18 puan) tarafından

Merhaba hanımlar. Bu gün doktora gittim ve polistik overim (PCOS)  olduğunu söyledi her iki yumurtalığımda varmış ve bir çok miyomlarımın olduğunu birde küçük bir kistim olduğunu söyledi. Yoğun bir İlaç tedavisi uygulayacağını söylediler. Açıkçası biraz korkuyorum ve çocuk sahibi olmayı çok istiyorum genlerimizde olduğunu biliyordum bir teyzem bu sebepten dolayı çocuk sahibi olamıyor tüp bebek bile denedirler ,bu süreç ne kadar sürer yada hamile kalma olasılığım ne kadar olur bu konuda azda olsa önerileri olan olur mu?

10 Cevaplar

+3 oy
önce (477 puan) tarafından

Bu hastalığın tedavisi yok , pcosla hamile kalan çok çok insan var. Bu hastalığın düşmanı kilo ve sağlıksız beslenme. Hamile kalmak tamamen önce Allah'ın daha sonra senin elinde. Sağlıklı beslenip kilon varsa zayıflaman gerek birde bu dönemde hiç strese girmene gerek yok canım 

-Reklam-
+3 oy
önce (280 puan) tarafından

Başka birisi daha post açmıştı geçenlerde ona da tavsiye ettim.

Bende de küçüklüğümden beri var doktor doktor gezdik kaç özel hastane gezdik en son özel profesöre gidiyordum surekli herşeyimi yüksek çıkıyordu adetm çok duzensizdi,menbai şifa diye duydunz mu bitkisel ürünler satılıyor birisi tavsiye etmişti,vücuduma o kdr ilaç girdi bide bunu deneyeyim dedim,doktora söyledim kullanmak istersen kullan tıbbi olmadığı için sana kullan da demem kullanma da demem dedi bnfe aldim,ilk ay teslrtim bir tık düzelmişti adetim bile kendigliginden gelmişti,ikinci ayda da hamile kaldım 

( İstagraminiz varsa oradan bakablrsnz mesaj atabilirsiniz menbai şifa diye,veya çoğu şehirde bayisi var eğer istagraminiz yoksa numara vereyim yazın hangi şehirde olduğunuzu söyleyin sizi yönlendirirler) 

önce (18 puan) tarafından

Teşekkürler evet duymuştum ben onu çok saolun🙏🏻

+3 oy
önce (4,752 puan) tarafından

Bende de vardi,ama tedavi verilmedi, diyet uygulayip kilo verdim biraz ve hayit otu cayi tukettim, bikac ay sonra pcos yok dediler. Simdi hamileyim. Darisi isteyen herkese inşaAllah 

+3 oy
önce (22,100 puan) tarafından

Bende PCOS var 2.cocuguma hamileyim önemli olan yumurtlama zamanlarını bilmek ve regl düzensizliği ama soğan suyu çok iyi geliyor ben ilk çocuğumda regl olmak için içtim ama o ay gebelik oldu kistleri küçültüyor gebeligi kolaylaştırıyor

+3 oy
önce (379 puan) tarafından

Evet ben pcosla gebe kaldım ilk ay. Lise başlarından beri hem pcos tedavisi hem de prolaktin tedavisi görüyordum. Aşırı düzensiz reglim vardı. Ama şansım zayıf olmamdı spor vardı hayatımın her döneminde. Evlendikten sonra da genciz her türlü çocuk olur düşüncesiyle çok rahattım. Stres hiç yapmadım. Denediğimizin ilk ayı bi doktora gidelim pcos ne durumdaymış dedik ve gebe olduğumu öğrendim. Herkes yazmış zaten sağlıklı beslenme ve spor çok önemli bu süreçte. Bir de ben aslan pençesi miydi neydi bekarken ondan içiyordum hep annem alır kaynatırdı. Bunların haricinde bi tedavisi yok zaten pcosun

+3 oy
önce (4,827 puan) tarafından

Beeen hemde doktor çok olumsuz konuşmasına rağmen o gün çok ağladım çocuğum olmayacak mı diye, ama bi kaç denemede oldu, oğlum 8 aylıktı nasıl olsa cocuk olmaz diyip iyi bi korunma yapmadık, tek şüpheli kaldığımız günde gebe kaldım, hiç bi zaman olumsuz düşünme olacağı varsa illa oluyo illa 

+3 oy
önce (3,457 puan) tarafından

Polikistik over bende de var doğuştan olan bişi ve yok edemeyiz dedi doktor , hamile kalmayı zorlaştırıyor ama imkansız değil bnm 4 sene snra oldu arkasından hiç korrunmadan 2*5 senede 2, çocuğum oldu çevremde de var kuzenim de de var o da tüp Bebek de denedi olmadi eltimde de var oda tedavi görüyor ilk olmadı şuan devm ediyor tedaviye kişiden kişiye değişiyor sanırım 

+2 oy
önce (918 puan) tarafından

Benim de bekarlığımda vardı bu rahatsızlık. İlaç tedavisi gördüm. Ben de çocuğum olmaz diye çok korkuyordum. Ama evlendikten 3 buçuk ay sonra 1 aylık hamile olduğumu öğrendim. :) Yani endişelenme canım. Doktorum da bu rahatsızlığı yaşayıp hamile kalan bir çok hastasının olduğunu söylemişti. 

+2 oy
önce (890 puan) tarafından

Arkadaşta öyleydi. İlaç tedavisi, gördü

Tüp bebek yaptı. Şuan oğlu 1 buçuk yaşında. Veee üç aylık hamile. Kendiliğinden olmuş. Sürpriz 

+1 oy
önce (8 puan) tarafından

Peki her ay düzenli adet görsek bile yumurtlamamız olmayabilir mi ?

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 329 göst.
7 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zezeee (97 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 424 göst.
8 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Devran.Aras (224 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 287 göst.

Kategoriler

1,473,179 soru

24,121,236 cevap