+3 oy
458 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,175 puan) tarafından

Hanımlar selamın aleyküm hayırlı geceler . Ben 3 gündür baya yoğunum. Menemen hazırlıgı fasulye kurutma temızlık derkende baya yoruldum. 

Kaynanamda asagıda bır ton iş çıkarmış babamgile. 

Yapmaları baya saatlarını aldı, o sırada 15 yıldır tanıdıkları,5 yıldır da kıracıları olan bir komşumuz bugün taşındığı için evı temızlemeye geldı.

O sırada kaynanam son kez yemege almaya karar vermiş. Geldı zıle bastı yukarıda yemek yok, aşagıkı kıracıları baban yemeye çağırdı yukarı gel yemek yapalım dedı. 

20 yaşında da görümcem var evde sıkılmış da gezmeye gitmiş.

Kaynanam da bana kıtledı yemegı 

Bende Allah ne verdıyse hazırladım. Çayı meyvesı yemegı..

Yedık içtık. Kaynanam baktı kı ben yoruldum dedı. Sen bulaşığı elleme gorumcen gelsın yapsın. Kör mü sokak gezmeyı bılıyor dedı.

Saat 11 oldu görümce hala yok. Kaynanam da gelin ben rahatsızlaadım eve gıdıyorum dedı.. 

gıtmıs koltuga yatmıs.

Bende gıdıp bulaşığı yıkamadım. 

Ama ayıp mı ettım bilmiyorum.

14 Cevaplar

+4 oy
önce (426 puan) tarafından

Hayır hiçte ayıp etmediniz o evde yaşayıp yemek yiyen herkes ev işlerinden sorumludur

önce (1,175 puan) tarafından
+1

Tam tersı sankı yıyen bardagını kaldırmaya acız gıbı

O sizin işiniz değil evdeki herkesin eli ayagı tutuyor bardak bile kaldırmıyorlarsa orda koksun sizi hiç ilgilendirmez eğer elden ayaktan düşmüş yada düşme adayı insanlar olsaydı zaten yapardınız diye düşünüyorum

Karsımdakı yaslı olsa ben yine lafını etmem yaslıya saygım sonsuz. Ama gucun var kuvvetın var ama gelını kole gormeelerı garıbıme gidıyor.. 

benım kaynanam 51 yasında ama 45 fln gösterıyor 

Ve dedı laf bu ve ben bu yüzden de sevgı besleyemıyor, hızmet içimden gelmiyor 

Kaynana gelının nesını sever kasını gozunu mu sever

Hismetini hurmetını sever

Gördüğüm şeylere dayanarak söylüyorum ki kaynana gelinini ağzıyla kuş tutsada sevmez

Gercekten oyle

-Reklam-
+3 oy
önce (360 puan) tarafından

Yooo bence ayıp etmemissin daha ne yapcamecbur musun ki  yarın kendileri yapsın vallah ben evim ayrı olduğu halde sanki ise gider gibi sabh 8 de gidip gece 12 de eve geliyorduk köle gibi işlerini yapıyordum hemde tam 5 yıl yaptım peki Sor şimdi değerim var mı hayır o yuzden kendine yazık etme asla

Valla o kadar haklısınkı 

Sankı mecburmusum gıbı gözüken bır ızlenım var 

Ama gorumce yep hasta kaytarıyor ben hasta da olamıyorum

önce (360 puan) tarafından

Benim kayinpederim bana gel biraz otur dediğinde benim  gozu çıkmış kaynanam.gelin evi kızı mecbur iş yapicak derdi ilk gelindim ona rağmen 2 doğum yaptım bir tabak yemek bile görmedim ondan bakmadi bile  şimdi ikinci gelin var bir gör kaynanamlar ona hizmet ediyor  iş bike yapmıyor iyide yapıyor olan bana olmuş yani boşver gtsin

+3 oy
önce (3,667 puan) tarafından

Tamamen kaynananıza bağlı. Eğer sevdiğiniz biri ise evet ayıp olmuş. Ama süreki iş kitleyen biri ise iyi yapmışsınız. 

Hep böyleler 

Gelınım nesı sevılır kası gozu mu 

Hıxmetı hürmeti sevılır diyen bir kadına cokta sevgı besledigim soylenemez

önce (4,749 puan) tarafından

Bütün yemeği post sahbi yapmiş ki mecbur değildi bi zahmet gorumce yıkasın bulaşıkları 

Görümce iş varken hep orta da yok

önce (3,667 puan) tarafından

Hep böyleler ise hiç de ayıp olmamış o zaman. Sevdiğin insanın hatrı için yapılır ama hizmetçi muamelesi görüyorsam yapmam. 

+3 oy
önce (3,618 puan) tarafından

Yarin sabah bakarsın  yikanmazsa o zaman yıkarsın 

Yarın sabah cıkmayı düşünmüyorum valla. Bulasıkla kalmaz eve dıp kose gırerız

+3 oy
önce (2,986 puan) tarafından

Bence ayiplik bir durum yok. Kendi ağzıyla demiş zaten gelince kız yikasin diye. Kendi evlerinin işinden siz sorumlu değilsiniz 

Aaaa olur mu öyle bacım adımız gelin soyadımız köle kaymana gözünde

+2 oy
önce (5,721 puan) tarafından

Vallahi ayıp değil ayıp olan onca işinin arasında eş.ej kadar kızı dururken seni yardıma alması 

Kızı gezme de orta da yok ala bacım 

önce (5,721 puan) tarafından

İş olduğu için özellikle gönderiliyor anlayın benimki de aynı Allah'tan uzağa taşındım rahatladım darısı başına 

+2 oy
önce (11,256 puan) tarafından

Kendi demiş zaten görümcen yikasin diye hiç elleme gelince yikasin 

Sonra bana rahatsızım dedı ve gıttı ya o sıra da gorumce hala yok ya bende gıtmedım ondan sorayım dedım sızlere

+1

Ama emın ol yorumce gezmeden gelecek yorulacak ve bulaşıkları yıne kaymana yıkayacak 

önce (11,256 puan) tarafından
+1

Sana kalmasın da kime kalırsa kalsın öyle düşün... O kadar isin içinde sana iş çıkarmış yorulduğunun oda farkında boşver bu kadar ince düşünme seninde canın var 

önce (1,831 puan) tarafından

Kendi kızı dusunmiyorsa sen niye dusunuyosun boşver kendi kızını düşünür ilk kaynanan emin ol

Görümce gelecek yatacak yoruldum dıye onca bulasıkta kaynanaya kalacak duzen bu

+2 oy
önce (1,831 puan) tarafından

İyi yapmışsın benimkide böyle kitlemeri sever nulasik da yıkayım da demez hatta görümcede yok elinde bardakla beklerler çay icerken sofra kalkarken bulasiarida yikayiver der üstelik ben hiç saatlerde bekletmem hemen yıkarım bulaşığı ben artık çok sinir oldum biraz mesafe koydum annemde söylendi duyacağı kişilere  ama gene bekler çocuk çoğalınca biraz kaçıyor arada ama az yapaack gbı görsün nekler bide ben ayda yılda gidiyorum memlekete iş yapsin diye bekliyor herkes kızı yok diye benden dinç annem den yaşlı ama annemde kaç hastalık var kendi annem tek kziiyim demez bazen umursamıyorum bende eskiden koşardım ayıp olack diye

Ya ben onlara karsı eskısı gıbı gram degılım. Ama bazen yapıyorum eşimin hatrı için

+1 oy
önce (23,135 puan) tarafından

Bişey olmaz. Gelince yıkar görümcen. 

Yıkamaz bacım gec gelmiştır yatmıstır onca bulaşıkları da kaynana halletmıstır

Ee orasını kendi bilir. 

Hala yıkamamıslar. Kaynanaya dedım gelın kahvaltı edelım diye aksamdan bulaşıklar duruyor kızım onları halledecem dedı😂

😁

+1 oy
önce (2,308 puan) tarafından

Yoooo tam tersine yerinde olsam biraz daha fazla bulaşık çıkarır öyle giderdim evden, yıkasın görümce 😅

Kaynana yıkayacak yine bacı cıkarsam ne olacak

+1 oy
önce (23,897 puan) tarafından

Ben de yemek yapmaya çağırdı da gitmedin sandım başlıktan yemeğini yapmışsın çayını vermişsin sofrayı kurup kaldırmışsın daha ne yapacaksın acaba boşver bu kadar kendinizi kullandırtmayın 

Yok kuzum yaptım hallettım ama sonunda bıraktım bulaşıkları

+1 oy
önce (22,057 puan) tarafından

Açık konuşayım yemeği de yapmazdım bana güvenip mi çağırmış hizmetçi miyim ben evine misafir cagiriyorsa hizmetini de yapsin bir zahmet hiçte ayıp etmemissin

Telaşı olsa yardım ederim ama her şeyi ben yapmam yemeğini yapsın iyi biri ise canım istiyor ise yardım eden ben olurum ama her şeyi ben yapmam bana güvenerek misafir çağırmasını kabullenmem

Telaşı da olsa bana güvenip yapmasın benimde evim çocuğum var kimse kimsenin hizmetçisi değil gelin diye günlerdir sorunlar yaşıyorum gerek kendi ailem gerek gebeliğim kadın bana salça konserve yap diye darliyor o beni düşünmüyor ki ben onu düşüneyim onun için gelin robot sürekli iş yapar kusura bakmasın o sebepten kızları yapsın kızları gelmiş yapıyor onlarda bana laf sokma derdinde hamile demiyor kimse aldım çayımı elime oturdum tekli koltuğa çocuğu da saldım keyfime baktım valla banane Queen lik seviyesi artık 🤣🤣🤣

İşte bu karşılıklı ilişkiye göre değişiyor benimki benden hizmet bekleyen biri değildir normalde. Post sahibinin durumunu bilmiyorum ama yaptıkları yeter de artar bile. Sen tabiki yapma hem bu zihniyete hem de hamile halinle 

Benimki mahsus olay çıkarmak için yapıyor da delidir diye susuyorum yoksa eşim diyor anne ne saçmalıyorsun bilmiyor musun olan biteni tek derdimiz onu şuan diye de aç mı durcaniz diyor 4 yıldır daha hiç konserve yapmadım sevmeyiz de 🤣 salça yaparım ama bu sene onuda hazır alalım dedik satan birinden para gider diye bulaşıyor ben ona tepki vereyim diye yapıyor sessizliğim yeterince kudurtuyor ona o zevki yaşayamam 🤣🤣 post sahibi de kaynanasınin niyetini yazmış yorumlarda zaten evine çağrılan misafire hizmet için gelini cagirmasindan çokta iyi niyetli olmadığı kesin de yinede Allah bilir 

0 oy
önce (4,479 puan) tarafından

Evet ayıp etmişsin. Ama bu ayıbı kendine yapmışsın. Sananeki ne diye her işe koşuyorsun . Herkes yapabileceği kadar iş alsın. Seni ilgilendirmeyen konulara dahil olma. 

0 oy
önce (6,659 puan) tarafından

Hayır tabiki ayıp etmedin. Görümcen yikasin. Herşeyi sen yapma yoksa öyle alışırlar

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 1,121 göst.
7 Şubat 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 1,193 göst.
21 Ağustos 2020 Aile & Aşk kategorisinde Miray❤Asel (56 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 1,408 göst.
30 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde Sabah Güneşim (360 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 1,359 göst.
10 Haziran 2020 Aile & Aşk kategorisinde Emine S (18,564 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,107 soru

24,120,182 cevap

333,430 kullanıcı

...