+2 oy
594 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (41 puan) tarafından

eşim sürekli çocukları iyi yetiştirmediğimi söylüyor, söz dinlemiyorlar diye inatlaşıyorlar bize söz geçiriyorlar diye, disiplinli olmalıymışım oğlum 3,5 kızım 1,5 yaşında bana göre bir sıkıntı yok mesela dışarı çıktık bugün oğlum sürekli birşeyler görüp heykel çiçek böcek hayvan balon vs. anne bak baba bak dedi illa bakmamız lazım yoksa orda durup bak bak diye zıplıyor falan ben bakıyorum babası dümdüz gidiyor o da bana birley gösterme artık diye sinirleniyor ben mutlu bile oluyorum keşvfwidyor meraklı bir çocuk kekemeliği de var o yüzden hassas davranıyorum ama eşim tahammülümü bitiriyor, kızım da mesela sürekli kucak istiyor arabaya binmiyor o kadar yolu kucağımda taşıyorum ama söylenip duruyor sanki kendi taşıyor gibi  zaten çok yoruluyorum sabrediyorum sabrımı azaltıyor her dışarı çıkmada eve kavgayla dönüypruz. otorite kurulacak bir durum var mı bu yaş çocuklar için gerçekten nasıl davranacağımı şaşırdım buraya içini dökmek istedim kusura bakmayın 

18 Cevaplar

+3 oy
(1,021 puan) tarafından

Babalar genelde tahammülsüz oluyor maalesef, çocukların çocuk olduğunu unutuyoruz. Yanımızda hiç koşturmadan yürüsünler sadece sorunca konuşsunlar vs istiyoruz ama onlar çocuk adı üstünde , otoriter olmak yerine anlayışlı hoşgörülü olmayı denemeliyiz . Allah kolaylık versin size eşiniz açısından

(41 puan) tarafından

sağolun valla zaten iki çocukla o kadar zor ki birde eşimi çekmeye çalışıyorum 

-Reklam-
+2 oy
(1,022 puan) tarafından

Bal evlat gelir şimdi. 

(23,390 puan) tarafından

Kız ne alaka 🤣🤣

(1,022 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Insanların anneliğine laf yapıyor ya

(23,390 puan) tarafından

İnsanlara demedigi kalmamış hakarete varıncaya kadar umarım yöneticiler el atmıştır ml slk demiş  neler yazmış yorumlarda edepsiz 

(1,022 puan) tarafından

Postu kalkmış 

+2 oy
(719 puan) tarafından

Eşinle dışarı çıkma cikarsanda biraz sorumluluk alsin

(41 puan) tarafından

memleketten ayrı gurbetteyiz o olmadan çok zor iki çocukla inanki sırf çocuklar biraz hava alsın diye çıkıyorum yoksa adım atmam tövbe ettirdi bana 

(719 puan) tarafından

Biraz sorumluluk alması ibrica et sen oglunla ilgilenirken kızı kucağına alsin

(41 puan) tarafından

kızım babasında durmaz ama sorun yok ben ikisiyle de ilgileniyorum ama oğlum gösterdiği şeyleri babasının da görmesini istiyor babası da sıkılıp bakmak istemiyor 

(51 puan) tarafından

Buna nasil sinirleniyor anlamıyorum benim çocuğum da öyle sürekli baba bak anne bak diye biseler gösteriye bu ikimizin de çok hoşuna gidiyor birbirimize bakım çocuğumuz ne kadar tatlı diye gülümsüyoruz. Allah sabır versin sana canım 

+2 oy
(301 puan) tarafından

Hayr aksine çok iyi bir annesiniz siz tasiyorsnz çocuğunuzu seviniyorsnz çok güzel keşfetmesi vs sizi tebrik ediyorum aksine 🥰

(41 puan) tarafından

onlara canım feda ben gıkımı çıkarmam ama eşim böyle yapınca inanki tahammülüm kalmıyor  

(301 puan) tarafından

Bnm eşim de lafta ilgili biraz huysuzlansin sinirleniveriyor ben kızmam ama sizin hesap tahammülum kalmıyor kızıyorum niye kızıyorsun diyor tuvalete bile gidemiyorum resmen ama erkekler her zaman haklıdır  kendilerince 🙄🙄

+2 oy
(7,228 puan) tarafından

Erkekler çok sabırsız bu konuda kızına arabayı sevdirmeye çalış senin için iyi olacak benim eşimde çok sabırsız bir insan bende sabırlı kurban olduğum Allah 

(41 puan) tarafından

kızım bana çok düşkün tuvalete bile beraber gireriz o derece ben şıkayet etmedim o bana bakıyor terlermişim yorulmuşum sanki bana kıyamadığı için mi bilemiyorum sen bu çocukları şımartıyorsun el kadar bebe bile sana söz geçiriyor diyor 

(7,228 puan) tarafından
+1

Benimkilerde çok bağlı Ama bir yerden başlaman lazım senin iyiliğin için ilerde zorluk cekersin cnm 

+2 oy
(7,124 puan) tarafından

Babalar tahammülsüz oluyor  biraz benim oglanda piknikte durmadi hic oturmadi nerdeyse bir o yana kostu bir buyana kostu bir halasi gitti pesinden bir babasi bir ara bende kalktim baktım ne yapsin cocuklar robot gibi mi davransinlar bosver takma canim  

(41 puan) tarafından

aynen robot gibi ne  dersek yapsın itiraz etmesin istiyorlar. etrafta bak bir tane bizimki gibi var mi diyor sen yetiştirmiyorsun diyor 

+1 oy
(5,237 puan) tarafından

çocuğun normal. 

babası tuhaf. çok biliyorsa kendi yetiştirsin. 

çocuk bu gördüğü heyecanlandığı şeyde senin de benzer tepkiler vermeni ister.

diğeri de normal yaşının gerektirdiği gibi davranıyor. 

(41 puan) tarafından

bende öyle düşünüyorum ama gelde anlat bu baba 

olacaklara işte

+1 oy
(3,780 puan) tarafından

Bazi erkeklerin sorunu ne acaba çocuklar sora sora öğrenecekler sende cevaplamalisinki ogretmelesiin seni sorgulayacak kadar kendine baksin

(41 puan) tarafından

yok birde en haklı o, vicdan azabı çekiyor onlar uyuyunca da varsın çeksin oturdum çayımı içiyorum içim rahat 

+1 oy
(3,785 puan) tarafından

Çocuklarımız aynı yaşta. Yazdığınız her noktada haklısınız. Sadece bu kucakta taşıma da eşiniz haklı. Oğlum 1 buçuk yaşında, bazen taşı diyor. Halbuki bebek arabası var. Ya yürüyeceksin ya da oturacaksın diyorum. Gayet güzel anlıyorlar bu yaşta. 

Eşiniz çocuklardan, çocuk gibi değil, yetişkin gibi davranmalarını bekliyor. Bu yanlış. Mümkün olan her sakin ortamda, eşinize çocukların davranışlarının normal ve olması gerektiği gibi olduğunu anlatın. 

(41 puan) tarafından

duruyor ama uzun gezince sıkılıyor kendini arabadan atıyor diyebilirim, insanlar durup bize bakıyor o kadar huzursuz oldum ki 

+1 oy
(503 puan) tarafından

Senin yaptığın doğru canım da babalarının yaptığı yanlış. Bence bir evde otorite kurması gereken kişi anne değildir babadır. Çocuk anneden sınırsız şefkat ve sevgi alabildiğini bilmeli ki yarın büyüyünce merhametli öz saygısı ve benlik bilinci yüksek bireyler olabilsinler. Benim oğlum daha 22 aylık benim net ve ısrarla söylediğim şeyleri yapmaz bazen tersini yapıp beni dener sabrımı ölçer ben kızınca koşup bana sarılır ama babası yapma desin hemen yapmayı bırakır ya da yapsam mı diye ikileme düşer. Bu çocuklar hem anneden hem babadan çekinirse sürekli hayatlarında kendilerini frenleyerek yaşarlarsa yarın nasıl sağlıklı bireyler olmalarını bekleriz ki. Bende bir çocuğa eğitim veren annedir ama terbiye vermesi gereken otorite kurması gereken kişi babasıdır.

(41 puan) tarafından

şöyle ki çocuk bir hata yapsın babası çok sert bagırıyor çocuk ağlıyor direk haliyle ben araya girip hemen yanıma çagırıp sakınşeltiriyorum bu yüzden midir bilmiyorum babasını pek dinlemez bana sığınır hemen

+1 oy
(3,486 puan) tarafından

Erkeklerin geneli böyle çocuğa bişi alınca babalık görevi bitti sanıyorlar , yemek yedirme üst baş bişi öğretme desen ilgi desen sıfır lar ama anneliği eleştirmeye gelince de onalrdan iyisi yok , bu aralar gerçekten çok bunaldım sürekli ayni döngü içindeyiz ve kendimi aşırı tükenmiş ve yanlız hissediyorum Sabri'min bittiği noktadayim gerçekten tahammül edemiyorum çocukları memnun edemiyorum ya hasta olmaya dinlenmeye bile hakkım yok sanki neyse işte öyle canım :)))

(41 puan) tarafından

bende aynıyım canım kendimi yetersiz hissediyorum tükenmişlik var sabah uyanıyorum Allah affetsin bugün nasıl akşam edeceğim diye düşünüyorum hayattan bir tad alamıyorum ruh gibi geziyorum eskiden eşim birşey dese üzülür ağlardım şimdi hiç tepki bile vermeden boş boş bakıyorum içimden birşey demek bile gelmiyor hissizleştşm iyice 

(3,486 puan) tarafından

Benden de o kadar valla ev işi çocuk eş desen geç geliyor erken geldihinde de bişiye yaramıyor bı çay kahve bile doğru düzgün içemiyorum sürekli bişi istiyorlar birlikte oynamiyorlar kavga çıkıyor biri ,,4,5 yaşında diğeri 2 yaşında erkek çocuğu bide valla usandım yemek derdi de cabası bulaşık çamaşır görmek istemiyorm o derece deyim 

0 oy
(4,810 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bence çocuklardan ziyade kocanda anormallik var tahammülsüzlük var. Birde erkek çocuğu konuşsa ne kadar konuşacak. 4 yaşına girecek kızım var abartmıyorum 1 dk susmuyor nefes alsa bak anne baba diyor. Sürekli ilgi oyun sohbet istiyor çok konuşur diyeceğim o ki benim kızım gibi sürekli konuşan bir cocuğu olsaydi kocan çoktan kafayı yemişti 

(41 puan) tarafından

oğlumun sürekli durdurup soru sormasından rahatsız oluyor tabi bu değişebiliyor her dışarı çıkmada farklı tartışmamız oluyor 

(4,810 puan) tarafından

Evet tamam yorucu benim kızım da böyle sürekli soru sorar konuşur bakmak da yetmiyor her cümlesine bir cevap istiyor. Yuz sallamayı da kabul etmiyor anne evet de diyor 🤣 bu normal bir durum

0 oy
(565 puan) tarafından

Eşinizin durumunu ilk çocugunuzda farketmediniz mi

(41 puan) tarafından

yok ikisi olunca zor oldu iki çocuk çok zormuş sabır taşı olmak lazım 

(565 puan) tarafından
+1

Sizde bi anormallik yada otoritesizlik sorunu yok eşinizde tahammülsüzlük var 

0 oy
(11,304 puan) tarafından

Ayni ben ama benim eşimin tarafı bana söyleniyor artık duymuyorum bu sefer çocuklara tahammülüm azalıyor 

0 oy
(1,575 puan) tarafından

Bu akşam üstü avm ye gittik 11 yaşındaki oğlum elimi tuttu eşim ordan cırlıyor bırak çocukmu o diye sinirlendim baya ama erkek beyni işte gereksiz 

0 oy
(556 puan) tarafından

Böyle hıyar erkoları nereden buluyorsunuz ya 😁 adı üstünde çocuk. Uçkuruna sahip çıkıp peş peşe hamile bırakmasaymış sorumluluk almayacaksa. 

Bu çocuk daha 3.5 yaşında ve en heyecanlı en keşifli zamanı . Allah akıl fikir versin inşallah kocana . Bu adama daha çocuk mocuk verme gözünü seveyim 

0 oy
(27 puan) tarafından

Öncelikle eşin sana ne derse desin sen çocuğa çocuk gibi davranıyorsun keşfetmenin onaylanmasını yardımcı oluyorsunuz bunu fark ettin ve çocuğa yaklaşımın için tebrik ederim fakat eşinden tahammülsüzlük var anladığım kadarıyla eşinle konuşman gerekli çocuk olduğunu bunların normal olduğunu anlatman anlaması lazım bu çocuk size birey demeyecek başkalarıyla mı konuşacak anlatacak siz ne kadar yüceltirseniz çocuğunuz da o kadar mutlu olur emin olun belkide kekemelik de geçer bir yerlerde eksik bir parça var çocuk onu tamamlamak istiyor 

0 oy
(5,937 puan) tarafından

Disiplin bunlari reddetmekle ogretilmez. Cocugun biri kesfini paylasiyo digeri ise temas ihtiyacini gideriyo. Disipline edilecek konu nedir esin bunu bilmiyor ve haliyle bos akil veriyor. Disiplin yapilmamasi veya yapilmasi gerekeni ogretmektir. Cocuk ilgi isteyince enik gibi davranmak degildir.

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 206 göst.
+1 oy
4 cevap 227 göst.
31 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Meryemmozer (308 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 274 göst.
6 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Lokumcum (108 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 189 göst.
6 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Lokumcum (108 puan) tarafından soruldu