+1 oy
521 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (23 puan) tarafından

öncelikle herkese hayırlı günler. Bir konu hakkında sizlerin de fikirlerini almak istiyorum çünkü ben biraz fazla duygusal yaklaşıyorum diye düşünüyorum. 2007’de annemi kaybettim uzun bir süre babamla kaldık ve lise çağında yalnız gibi bir şeydim üniversite okuyamadım çünkü hayata tutunma gerekiyordu iş hayatına atılıp ayrı eve çıktım ve yıllarca yalnız yaşadım kimseye muhtaç olmadım. Elimden ailemle beraber olmaya çalıştım bağları koparmamaya çalıştım baba tarafıyla zaten görüşmüyorduk anne tarafıyla iyiydim. Anneannem ve dedem var Onların çoğu şeyine koşardım onların da bana emeği vardır benim de onlara emeğim vardır. Yeni evliyim birkaç aylık her şeyimi kendim yaptım eşimle beraber evlilik sürecim yaklaşık 2, 3yıl falan sürdü ve bu süre zarfı içerisinde aileme çok koştum anne tarafıma onları seviyorum ama son dönemlerde bir şey öğrendim annemin de hakkı olan arsalar var beş teyzem var Çok şükür ihtiyacım yok ama bu arsalardan satışta olanlar satılanlar olmuş ve annemin payı hiçbir şekilde bize verilmemiş gözüm yok ama bir yandan da kendimi kötü hissediyorum Evet karşılık beklemiyorum ama gizliden yapılması da biraz canımı acıttı açıkçası çünkü ben onlara çok şey yaptım çok mu duygusal yaklaşıyorum ya da ne yapmalıyım sizce ?

Biraz uzun oldu kusura bakmayın.  

16 Cevaplar

+3 oy
(1,969 puan) tarafından

Tabiiki de dava acmalisin, şikayet etmelisin. Hak talep etmelisin. Onların da evlatlarına gidecek senin annen hayatta olsaydı yine sana gidecekti. Benim anlamadığım senin imzan olmadan nasıl satış yaptılar? Bir usulsüzlük olmalı. 

(23 puan) tarafından

Ananem hayatta ve arsalar onun adına olduğu için işlem yapabiliyor diye düşünüyorum. 

(699 puan) tarafından

Arsalar anneanneninse sana düşmez annene düşer bu konuyu anneannenle konuş  anneme neden pay vermedin de annem olmuş ama o d Ayşe'nin evladın taraf tutman güzel değil sizi çok severdim yakıştıramadım de 

-Reklam-
+1 oy
(4,395 puan) tarafından

Başın sağolsun, hakkını aramalısın bence canım, mal mülk önemli değilse neden annenin hakkını vermemişler , önemli ise sende annenin hakkını istemelisin 

+1 oy
(5,396 puan) tarafından

Nacim sen iyi misin sahip cikilman gereken bi donemde yalniz birakimissin elhamduliki kimseye muhtac olmadan hayatta kalmissin yetmemis ailem olsun diye dusunup kendini kullandirmissinda kullandirmissin yetmemis hakkim olan mirastan pay verilmemis daha ne kadar ezdireceksin kendini o miras senin hakkin yaptiklarinin karşılığı degil yaptiklarina da mecbur degildin onlar sana bagimiz kopmasin diyeceklerdi ihtiyacin oldugunda amcam dayim var diyecektin misalen sacmalama kendine gel zaten ayaklatin uzerinde duruyosun kime minnetin varda aile aile diyosun evlenmissin aile bagin kurulmus bak silai rahim farzdir ama zarar veren kisiden uzaklasmak da haktir hakkini da al niye almiyosun hepsinden cok senin ihtiyacin var 

0 oy
(1,903 puan) tarafından

Emin ol annen hakkın olanı almanı isterdi gider hayir yaparsın bir kismina zaten biraz anneni dusunseler sanada payını verirlerdi aç gözlü çok o yüzden hakkın olanı almak da kötü birşey yok ilerde çocuğun için 

0 oy
(5,940 puan) tarafından

Birincisi deden ve ananen sag ve onlar satip vermisse bi hakkin olmaz ancak ikisi de vefat etme durumunda zaten hak size dustugu icin satis olmazdi. Ama atiyorum dedeb vefat etmis ama ananen hayatta olsa bile annene hak dusuyor, eger tapu dedenin ustuneyse. Ananenin ustune olan durum yasiyorsa satip pay edebilir. Onda hak olusmuyor diye biliyorum. En iyisi bi avukata danismak. 

(23 puan) tarafından

Yani şöyle ki satılıp teyzelerime paylaştırmışlar bende aylar sonra duyunca şaşırdım.  Yoksa onlar sağ çok şükür ve gözüm de yok ama işte bilemedim 

(5,940 puan) tarafından

Oyle bi durumda hak olusmuyo diye biliyorum ama yine de madem cocuklarina bolusuyodu sanada vermeliydi. Kanunen zorunlu olmasa da ahlaken olmaliydi bence. Sen yine bi avukata danis.

0 oy
(4,944 puan) tarafından

Anneannen kendisi satmış çocuklarına pay etmiş ve sana vermediyse yasal olarak sanırım hakkın yok. Ama bu doğru bir davranış değil elbette, annenin vefat etmiş olması seni torun sıfatından çıkartmaz. Seni saymayanı sen de saymayacaksın, bu kadar basit bana göre. 

0 oy
(213 puan) tarafından

Allah rahmet eylesin ölüm hak miras helal denmiş tabiki seninde hakkın var ve yemislerse bu onların günahı zaten aran iyiymiş bence konusmalisin neden böyle yaptıklarını 

Benim babam öldü biz veraset ilamı çıkardık ondan sonra köyde var tarla felan ama para etmiyo yani öyle duruyo Allah kimsenin hakkını yedirmesin

0 oy
(24,090 puan) tarafından

Yasal olarak hakkınız varsa asla kimseye yedirmeyin annenin ak sütü gibi helal derler ya annenin hakkı artık senin hakkın. Kimsenin boğazından geçmesin o. Açın davanızı alın ne kadar ediyorsa 

0 oy
(27 puan) tarafından

Ben onlara çok şey yaptım değilde o senin annenin hakkı yok saymışlar anneni annen de hayatta olsaydı alırdı herhalde kendi hakkını 

0 oy
(23,268 puan) tarafından

Tabii ki duygusal davranıyorsun. Yedirme hakkını. Hak yemeye çalışanlara onların dilinden konuşacaksın. Ne yapılması gerekiyorsa yap ve payını al. Yüzüne gülüpbsrkandan hakkını almışlar resmen. Yazıklar olsun.

0 oy
(119 puan) tarafından

Arsalar anneannene aitse annene ya da teyzelerine hak düşmez. Sonuçta kadının kendi malı. Ama anneannen yaşamıyor olsaydı o zaman durum değişirdi.

0 oy
(1,046 puan) tarafından

Canım hakkını ara tabiki ölüm hak miras helal demişler ezdirme kendini

0 oy
(55 puan) tarafından

Benim bildiğim hak talep edemezsin. Belki anneannem ve kocası ölürse ozaman mal kacirma diye olabilir.  

Şuanda mahkemelik birşeyin yok diye biliyorum.  Sadece vijdanen onlarla ara da halledebilirsin

0 oy
(4,079 puan) tarafından

Benim annemde vefat etti babası ölünce tabi onun mirasının banada kaldı eşim asla istemedi ki bende istemezdim o tarafla ilişkimi kestim babamda hayır demiş reddettim devretti dayımın oğluna kendilerinin 3 katlı evleri var anneminde hakkı vardır eminim ama o hakkı annem sorsun dedim ben değil o yüzden umursamadım

0 oy
(498 puan) tarafından

Sen annen vefat edince malları intikal ettirmedin mi canım ,anneanne dede sağ ise satıp teyzelerinle paylaştırma yapmişsa mahkemeye verebilirsin. Ama vefat ettilerse annen de olmadığı için senin imzan olmadan satamazlar. Bu devirde ölüm hak miras helal duygusal yaklaşma yarın birgün durumunun ne olacağı belli değil o zaman iş işten geçer, hakkını bırakma kimseye derim. Yetim diyip seni düşünmemişler sen kimseye ayıp olur deme sakın 

0 oy
(4,059 puan) tarafından

Sana haber veriyseydi böyle düşünmezdim amaç ne gizli olmasinin annenin hakkına giriyorlar ihtiyacın olmasa bile adıyla hayir yaparsin sadaka verirsin 

İlgili sorular

+3 oy
27 cevap 670 göst.
10 Ağustos 2025 Aile & Aşk kategorisinde Burcu inci (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 834 göst.
28 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Acemi anne36 (1,334 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 676 göst.
17 Kasım 2020 Aile & Aşk kategorisinde Ondi (7 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,420 soru

24,139,070 cevap

334,428 kullanıcı

...