+1 oy
202 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (458 puan) tarafından

Selam kızlar dün detaylı ultrasonum vardı 22. Haftayı bitiyorum bebeğim kız ve ağırlığı 650 grammış doktor kendi devamlı doktorunla görüş ama ağırlık biraz fazla dedi bu arada ben 1.68 boyunda 59 kiloyum ve bu haftaya kadar da hiç kilo almadım daha 

Bebeği böyle kilolu giden anneler var mı sorun olur mu 

8 Cevaplar

+1 oy
(23,227 puan) tarafından

Benimde kilolu gidiyor sorun olmaz ultrason ölçümleri tamamen doğru olmuyor takılma yani çok fazla 

(120 puan) tarafından

Neler yediniz 

(23,227 puan) tarafından

Doğru düzgün bişey yemedim hatta ilk 6 ay emzirdim daha 2 ay olmadı bebeğimi sütten keseli hep kilolu gidiyordu genetik bizde kilolu bebek annem 5 kilo doğurmuş bizi hep Dr da genetik dedi çünkü beslenmem çok iyi değil hatta hiç iyi değil 

(4,342 puan) tarafından

Benim de 2. Hafta ilerideydi. Gebelik sekerim çıktı. Bebek 38+4 te doğdu 

(23,227 puan) tarafından

Bende şekerde yok şekerden Bebek kilo alıyor şişiyor ki ben doğru düzgün beslenmiyorum kızımda kefir kaşar ceviz yumurta nasıl yerdim ama şimdi hiç saldım bünye meselesi birazda dedi Dr eşimde bende iri yapiliyiz çocukta muhtemelen öyle olcak dedi kızımda kalıplı 

(4,342 puan) tarafından

Maşallah canım. Bizde eşimle öyleyiz uzunuz da. Ama eşim daha kalıpli 😄 şu an bebeğimin kilosu normal ama bir tik uzun Maşallah 

-Reklam-
+1 oy
(1,533 puan) tarafından

650 gram bebek kilolumu oluyor Allah aşkına, protein ağırlıklı beslendim bende oğlumun kilosu iyiydi bi sıkıntıda olmadı 

(458 puan) tarafından

Kız dünden beri uyuyamadım baya etkilendim internette de beni daha da stres eden şeyler yazıyor 

İşim komik yanı ben bu haftaya kadar öyle iştahla severek bişey yiyemedim bende şaşırdım ben hep kilo almadığım için bebeğime sıkıntı olmasın diyordum farklı şeyler duydum dün

+1 oy
(1,048 puan) tarafından

Doktor tamamen saçmalamış ne fazlalığı çok normal yani ,benim de o haftada 550 gram dı kimse az veya çok demedi zaten ultrason bu yanılma payı yüksek daha erken bu haftalarda

(458 puan) tarafından

Dünden beri stresten uyuyamadım internete bakıyorum 500 gram olması gerek erken doğum olabilir falan diyor içim rahatladı teşekkür ederim canım benim 

(1,048 puan) tarafından

Rica ederim canım oğlum da 23 haftalıkken 860 gramdı  hiç unutmam gelişimi 26 haftayla uyumlu diyip erken doğum olur diyordu doktorum ama oğlum 40 haftalık doğdu ve öyle dedikleri gibi kilolu da doğmadı için rahat olsun dert etme😊

0 oy
(1,003 puan) tarafından

39+6 haftada 4.900 gram dediler. Acil sezaryene aldılar.  4.030 gram doğdu. Kafası büyük olduğu için yanlış hesap yaptık dediler. O yüzden çok güvenme cihazlara. Ayrıca büyük olması da bir yere kadar iyi bir şey. Erkenden toparlıyor. 

(120 puan) tarafından

Gerçekten yanılma payı çok oluyor niye

0 oy
(5,931 puan) tarafından

Seker durumu yoksa sikinti olmaz. Iki cocugumda haftasindan hep 2 hafta oncesiyle uyumluydu. Bende ikisinde cok kilo almadim. Ilk oglum 37+6da 3350 dogdu, ikinci oglum 38+0da 3470 dogdu. Eger 40 haftaya tamamlarsa iri olacagi icin normal dogum yapamayabilirsiniz ama zaten gelisimi onde tamamladigi icin cokta 40i beklemiyolar genelde.

0 oy
(1,254 puan) tarafından

Daha Çok değişir canım benim de kilolu bir bebek olcak dedi öle olmadı değişiyor daha haftan erken

0 oy
(3,700 puan) tarafından

Ultrasonda tamamen doğru cıkmıyor iyi gidiyor bence ileriki haftalarda daha iyi belli olur 

0 oy
(11,592 puan) tarafından

Benim kardeşim ebe dün dedi 4700 grm bir bebek doğdu bebek sıkıştı onu kurtarmak için zamanla yarıştık maalesef bebeğin omzu kırılmış 

Yani eger hep öyle kilo alımı fazla olsa doğumda sezaryen iste 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 100 göst.
0 oy
3 cevap 114 göst.
0 oy
2 cevap 98 göst.
8 Kasım 2023 Diğer kategorisinde kubra38 (136 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 695 göst.
30 Ocak 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ben geldm (2,230 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,245 soru

24,136,527 cevap

334,320 kullanıcı

...