+1 oy
288 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,493 puan) tarafından

Kizlar koyde annemler arıcılık yapıyor benim kardeşimin oglu 15 yaşında sen benim oglumuda al kovanın yanına git degnekle vur arıları kudurtmus ama nasil saldırmışlar çocuklara sokmadik yer bırakmamışlar kafayı yedik kalabalıktık eve sardılar kovan cok uzakta ama çocuklara saldırınca onlarla eve gelmişler herkese saldırdılar oglum 7 yaşında yüzünü gözünü kollarını heryerini sokmuşlar ilk defa başımıza geldi mahvoldum 7 kişiyi sokmuşlar en son. Eşimi de sokmuş dun bisey yoktu ama suan kol kıpkırmızı ateş gibi yanıyor sorun olur mu doktora gidelimmi cocuklarda biey yok şükür hemen geçti 

13 Cevaplar

+1 oy
(2,237 puan) tarafından

Alerjisi falan olabilir gitmekte fayda var okadar arı sokmasina çocuklar nasıl dayandı peki 

(3,493 puan) tarafından

Oğlumun bide göz kapağını sokmus bal arısı pek aci yapmazmis öyle söyledi köylüler 

(1,544 puan) tarafından

Ben hiç dayanamam hemen doktora götürürdüm ya

(2,237 puan) tarafından

Benim kardeşimin de sokmuştu bal arısı heryeri şismisti ama bişey olmadı çok şükür  

-Reklam-
+1 oy
(91 puan) tarafından

Beni 10 ari soktu yataklara mi düştüm essek arısı travma kaldı 

+1 oy
(23,185 puan) tarafından

Gözünü de sokmuş. Bence bı gidin doktora. Arı sokması faydalıdır. Tek tükten bişey olmaz da. Ne olur ne olmaz. O yeğenim de yaşının zeka seviyesine göre davranssymis keşke. Kazık kadar olmuş. Nasıl davranması gerektiğini hala ogrenememis. 

(6,842 puan) tarafından

Arı sokması öldürebilir eğer alerjisi varsa. Alerjisi olanlar hemen adrenalin iğnesi vuruluyor 

(23,185 puan) tarafından

Alerjisi olanlarda. Bahsetmiyorum tabi. Alerjisi olsa anında belli ederdi diye düşünüyorum. Bir de yıllarda hiç alerji belirtisi gostermeyenlerde bile olabiliyormuş . Mesela beni daha önce ari soktu ama alerjim olmadı. Sorun olmadı. Başka sefer soktuğu zaman alerji olabiliyormuş. Kayinbabam arıcı. Geçen yıl 100 tane belki arı sokmuş. Bişey olmadı. 

(4,591 puan) tarafından

Alerji olsa o an da başlıyor zaten etkisi annemde de yıllar sonra alerji oluştu son anda hastaneye yetiştirmistiler bu saate kalmaz alerji olsa bile etkisini çoktan gösterirdi

+1 oy
(2,125 puan) tarafından

Ayy çok geçmiş olsun hemen acile gidin .  Alerjisi falan varsa çocuk kötü olur bir de baya yerine denk gelmiş herhalde lütfen bekletmeyin bosver köylüleri 

+1 oy
(1,000 puan) tarafından

Bal arısı acı yapmaz olur mu hiç, şişer ağrır, alerjisi olsa zaten hemen reaksiyon gösterirdi ciddi boyutta bir alerjisi yok demekki , bir kaç gün şiş kalır geçer genelde 

+1 oy
(950 puan) tarafından

Canım acile gidin ihmal etmeyin 

+1 oy
(4,546 puan) tarafından

Sokar sokmaz hastaneye götürmeliydin. Nasıl bekledin bir gün.

+1 oy
(3,224 puan) tarafından

Benim alerjik yapım var doktora giderim mutlaka çocuklarında götürün bence şimdi herşey tehlikeli eskisi gibi degil

+1 oy
(355 puan) tarafından

Ay ben çok korkarım arıdan hemen gidin hastaneye 

+1 oy
(3,703 puan) tarafından

Alarjileri yoksa birsey olmaz biz ari sokunca hemen çamur sürerdi oraya

+1 oy
(5,494 puan) tarafından

Alerjisi olana kötü zararlar veriyor canım 

Mutlaka gidin 

Dayımı da soktu direk iğne yapmışlar 

Eli kolu şişmiş 

0 oy
(143 puan) tarafından

İhmale gelmez bence hastaneye gidin alerjileri olabilir benim ve kızımın alerjisi var arı sokmasına hastaneye zor yetişiyoruz

0 oy
(1,624 puan) tarafından

Doktora mutlaka görünün dayımda geçenlerde arı soktuğunda çok önemsememiş 2 gün sonra yoğun bakımlık oldu arı sokmasından sonra yediği domates vücudunda alerjik reaksiyona sebep olmuş ve buna bağlı boğazımda ciddi bir şişlik oluşmuş nefes alamama sorunu yaşamış hastaneye kaldırdılar ve 1 hafta falan yoğun bakımda kaldı şimdi daha iyi elhamdülillah ama temkinli olmakta fayda var

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 149 göst.
11 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Alyakus (2,706 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 563 göst.
9 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Miraysu (2,938 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 272 göst.
6 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 174 göst.
22 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Sevmm (2,178 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,805 soru

24,130,034 cevap