+2 oy
339 göst.
önce Diğer kategorisinde (6,363 puan) tarafından

Mesela meyve suyu kek danino süt dilimi bunlardan vereblirmiyim acaba bikackere büyük boy meyve suyu verdim ablam danino alıyor titkiyor bebeğin ağzına 9 aylık daha küçük verme dedim yok ver benim bebek az yiyor öyle çok yiyen bebek degl hepsini yedirmeye çalistrdi izin vermedim dokunur falan siz ne veryorsunuz arkadsim meyve suyu kek falan veryorim dedi de acaba verirlimi 

20 Cevaplar

+2 oy
önce (1,464 puan) tarafından

Hazır değil de kendin yap canım meyveyi de kendin kaynat miss gibi içsin 

önce (6,363 puan) tarafından

Evet valaha cam rende de meyve sebze rendelip veryroim

-Reklam-
+2 oy
önce (887 puan) tarafından

Kendin meyve suyu yapabilirsin mevsimlik meyvelerden. Yada muzlu süt, çilekli süt gibi şeyler yapımı çok kolay. Bir tanıdığımın çocuğu hazır çikolatalı sütlerden hasta oluyordu. 

önce (4,981 puan) tarafından

9 aylık mış süt verilmez genelde 

+2 oy
önce (5,190 puan) tarafından

VValla veren var canim ama en azindan 1 yasa kadar seker tuz bile yasakken ben vermedim hem 9 aylık diyosun butun sebzeleri meyveleri tattirdin da paketli gidalara mi kaldin ben vermedim 

+2 oy
önce (5,007 puan) tarafından

asla. hiçbiri doğal değil. içindekilere bak meyve nile yok nerseyse tatlandırıcı, şeker ve bşr sürü koruyucu. 25 aylık meyve suyu, kek, danino vs hiç yemedi. full zarar

evde sen yap, meyve auyunu sen sık  er, keki aen yap, şeker yerine elma özü koy, meyveli yoğurt yiyecekse yoğurda sen karıştır meyveyi 

+2 oy
önce (362 puan) tarafından

Ülkemdeyken asla vermezdim o ürünlerin içeriği katkı maddeleri yetişkinler için bile sakıncalıyken küçücük bebeklerin vücudunda binbir katkı maddesi şekerin ne işi var ayrıca abur cubura alışan çocuk zaten yemek yemez şuan yaşadıgım ülkede abur cubur ve şekerli gıda hariç diğer paketli gıda içerikleri oldukça güvenli olduğu için veriyorum kendi ülkemde olsa asla vermezdim

+2 oy
önce (23,815 puan) tarafından

Ev yapımı ise verilebilir ama danone hazır meyve suyu hazır kek tarzı şeylerin bir faydası olacağını düşünmüyorum 

+2 oy
önce (3,528 puan) tarafından

7 aylik meyve püresi veriyorum

Bnde hep cam rendeede geçiyorum veryorim

+2 oy
önce (733 puan) tarafından

Her şeyi veren komşumun oğlu şu an şeker hastası. 1 yaş öncesi tuz bile yasakken meyve dışında şeker içeren şeyler verilmez. Evde şeker eklemeden hoşaf kaynatıp onun suyunu veriyorum, kek yerine bebeğe uygun tam buğday unuyla pankek yapıyordum. Paketli gıda eğer koruyucu, şeker gibi zararlı şeyler içeriyorsa vermiyorum.  Kendim de pek almam zaten eve. Meyve, sebze, kuruyemiş, karabuğday patlağı, nadiren galeta gibi şeyler veriyorum atıştırmalık. Okul çağına kadar mümkün olduğu kadar paketli gıda ve yapay şekerden uzak tutmak gerekiyormuş.

+2 oy
önce (12,078 puan) tarafından

Yok ya o aylardayken hiç vermiyordum. En fazla verdiğim şu herobaby kavanoz mamadır o da 3 4 defa zorda kalınca. Hele meyve suyu fln o kadar zararlı ki danone de öyle. Ha bide cici bebe 1 2 tane ezerdim yoğurdunun içine.

Hee bende hero beybi veryorim 

+2 oy
önce (1,088 puan) tarafından

danino zaten boykot başkasının çocuğuna gelen zarardan senin çocuğuna fayda gelmez

önce (1,088 puan) tarafından

meyve suyu için çok erken ama illa vereceksen meysunun ki GİMDES sertifikalı ondan verebilirsin

+1 oy
önce (2,594 puan) tarafından

Ben verme taraftarı değilim. Ama 9 aylıkken bir baktım eşim dondurma veriyor. Sonra da yediği her şeyden minik minik verdi. Ama toplasam bir tatlı kaşığı etmez verdigimiz şeyler. Sadece biz yerken gelip baktığı zaman kandırmak için kırıntı şeklinde veriyorum. 

+1 oy
önce (15,775 puan) tarafından

Hazır paket kek zaten verilmez kendin yaparsan tattır 

Danino da çocuğa ne fayda edecek hiç biri yararı yok

Yani doğrudur vala

0 oy
önce (54,019 puan) tarafından

reflusu oldugu icin normal yiyecek bile veremiyordum hazir paket gidalarda hic vermiyordum. iki yasindan sonra alisti ama hala cok vermiyorum mesela cips oturup bir paket yiyemez meyve sularini da vermedim bebekken

0 oy
önce (14,539 puan) tarafından

Sağlıkla büyütün ☺️

Kizim 3 yaş 3 aylık oğlum 21 aylık 

Danino kavanoz mama meyveli süt/ yoğurt kek sütburger fln vermedım meyve suyu içiyorlar arada 

+1

Kayısı olan iyi ondan veryroim bende

önce (14,539 puan) tarafından

Durmuyor evde çok kaynatıyorum oysa 

20 tane dağ çileği 15 erik yaptım bitirdiler 

0 oy
önce (5,432 puan) tarafından

Hazir meyve suyu bagisikligi zayiflatiyornus canım 

Ben arada danino veriyorum 

Onun dışında paketli gıdalar vermiyorum 

0 oy
önce (1,501 puan) tarafından

Ben vermeyi düşünmüyorum hazır gıda içerikleri beyin gelişimi için hiç uygun değil şuan herşeyi evde yapmayı öğreniyorum cips jelibon dondurma vs. Yegenlerim içinde sarekli evde yaptım meyve suyu dondurma sevdikleri abur cubur sarı falan çocuğum içinde evde yaparım meyve püresi kavanozları bile kendim yapıp dolaba koyuyodum  en ezınden içeriğini biliyorum kafam rahat olur 

0 oy
önce (377 puan) tarafından

Asla verme küçük daha benimki iki yaşında daha yeni tadına bakıyor saydıklarınin.havuc patates salatalık ver minnacık bebek ya.akrabalarim abimin çocuğuna tatlı yedirmis çocuk hastanelik oldu.evde pişen yemekte verebilorsin yeterki paketli ve şekerli olmasın.

0 oy
önce (1,985 puan) tarafından

Olabildiğince hazır gıda vermemeye çalışıyorum. 1 bucuk yaş gıbı başladım. O da şöyle biz yerken isterse verıyorum. Başka türlü onun için hazır gıda alıp yedirmiyorum. Sadece bebe bisküvisi. Onu da bırakacam normal petittbour bisküvi verecem artık o daha masum

O bebe bisküvisi çok kabız yaptı bebeğimi ya seninki büyük 

0 oy
önce (15,000 puan) tarafından

Ya ver demiyorum tabiki arada kaçamaklar oluyor elbet 

Fakat anlamadığım hiç kimse vermiyorsa bu ürünler nasıl satılıyor 🤣🤣🤣 herkes çok masum belli ki 

önce (15,775 puan) tarafından

Arkadaşlarım her şeyi veriyor ben onların içinde vermeyen kişiydim danino daha 6 aylıktı oğlu veriyordu 

Mesela şuan 1.5 yaşında 2 ark da çocuğu yazın parkta tombi cipsler var ya veriyorlar onları 

0 oy
önce (36 puan) tarafından

Kızım 2 yaşında hiç hazır meyve suyu vs vermedim. Doktorlar da zaten meyve suyu değil meyvenin kendisini öneriyor o yüzden evde meyvenin suyunu da sıkmadım. Paketli gıda da vermiyorum yalnız kuzenlerle görüştüğümüzde onlar çocuklarına bisküvi verdiğinde kızım görüyor engellemiyorum o zaman yiyor sadece. Özellikle eve kızım için dediğiniz şeyleri almıyorum. İlerde zaten tadacak engel olamam ama ne kadar geç tanışırsa o kadar iyi diye düşünüyorum.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 231 göst.
16 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Aysegul&20 (7,036 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 117 göst.
10 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,451 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 113 göst.
7 Ekim 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 266 göst.
10 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Fatma3400 (107 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,587 soru

24,113,072 cevap

333,065 kullanıcı

...