+1 oy
112 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,852 puan) tarafından

Hayırlı akşamlar 2.5 yaşında bi kızım var önceden yemediği şeyler çok azdı fasulye ile nohut yemeğini yemiyordu şimdi çoğu yemeği yemiyor yediği şeyler çok az ve ne yedirecem diye şaşırıyorum sürekli aynı şeyleri yapınca da içim rahat etmiyor yemediği bi yemek olunca hemen sevdiği şeyleri pişiriyorum acaba yanlış mı yapıyorum 

3 Cevaplar

0 oy
önce (7,030 puan) tarafından

İlerde daha çok sıkıntı yaşarsın ne pişirsen ver aç olsa yemek zorunda kalacak benim eşim sebze yemez kızımda yemiyordu artık eşimden dolayi o kadar zorlandım mi artik kızımada zorla herşeyi yediriyorum buyunce daha çok yemek seçer şimdi akılları fazla kesmiyor o yüzden sevdiği yemeyi yapınca bu sefer buyunce diğer yemekleri yemez 

önce (1,852 puan) tarafından

Teşekkür ederim bende öyleyim her yemeği yemem bu yüzden çok zorlanıyorum kızım da benim gibi olmasın diyorum ama anne yüreği aç yatmasına dayanamıyorum bide zorla yedirsem geri tükürüyor 

-Reklam-
0 oy
önce (427 puan) tarafından

Evet yanlış yapıyorsunuz böyle yaparak yemiyorsa aç kalsın 3 günde kimse açlıktan ölmez sürekli sevdiği şeyleri yaparak asıl yemek seçici olmasının önünü açıyorsunuz

Teşekkür ederim 

0 oy
önce (3,675 puan) tarafından

Bir anne olarak yesin de ne yerse yesin demenizi anlıyorum ama çoook yanlış.  Şuan değil ama uzun vadede bu şekilde devam etmesi sıkıntı. Ortamı değiştirin, eline oyuncaklar verin, ilgisini çekecek bir şeylerle oyalansın vs fakat onu yemedi, dur şunu yapayım sürecine mümkün olduğunca girmeyin. 

Teşekkür ederim çok haklısınız 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 95 göst.
26 Mayıs 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Cnblt (2,634 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 73 göst.
19 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Defneee (908 puan) tarafından soruldu
+3 oy
10 cevap 197 göst.

Kategoriler

1,473,148 soru

24,120,842 cevap

333,461 kullanıcı

...