0 oy
336 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3,879 puan) tarafından

Selamlar, 

Çocuklar olduktan sonra kitap içeriklerine daha da dikkat ediyorum. Fark ettim de ne kadar iğrenç kitaplara/hikayelere maruz kalmışız. 

Özellikle sindirella, uyuyan güzel, hansel ve gratel gibi daha niceleri. 

O dönemde o kadar normal geliyordu bu kitaplar. Büyüdükçe daha iyi anlıyor insan.
Şuan okullarda tam olarak ne tür kitap okutuyorlar bilmiyorum, ama kendim elimden geldiğince çok dikkat ediyorum.

Sizler nasıl yapıyorsunuz? Kitap içeriklerine dikkat ediyor musunuz? Asla almam dediğiniz içerikler var mı?

10 Cevaplar

0 oy
(1,312 puan) tarafından

4 sınıfa giden kızıma okuldan kitap vermişlerdi konusu da aşk, kavuşma ayrılık vs ismini hatırlamıyorum ama okutmadım kızıma hepsini bide özet istemiş öğretmen. Uyardım dikkat edılsin dıye 10 yaşındaki çocuk ne alaka öyle şeyler okuyor. Genel olarak dikkat ederım kitaplarına 

(3,879 puan) tarafından

İyi yapıyorsunuz, valla ben de çocuklar olduktan sonra daha çok farkına vardım. 

-Reklam-
0 oy
(4,675 puan) tarafından

İnstagramdan mete yayınları diye sayfa var orayı takip ediyorum. Tavsiye ederim. Türk kahramanlarının çocukluk hikayeleri var . Kızım şimdi kitap sevmiyor ama okumaya başlasın okuma kitaplarını oradan alacam.

(3,879 puan) tarafından

Teşekkür ederim, bakayım oraya. 

0 oy
(999 puan) tarafından

*Şermin Yaşar in kitapları çok güzel sürükleyici)

*Fen köyü diye set var çocukların okulda fenle ilgili olaylarını anlatiyor.

*Anadolu ya can verenler diye bir şey var Seyit onbaşı Şerife Bacı gibi kahramanları anlatıyor

*Kral Şakir serisini okduk

Benm oğlum 5.sinifa geçti.ben o a sesli okuturum dinlerim.guzel kitaplar

(3,879 puan) tarafından

Hepsine bakarım, teşekkür ederim öneriler için. 

0 oy
(699 puan) tarafından

İlkokulda ödev olarak verilen kitap içeriklerini görseydiniz delirirdiniz tecavüz ve cinsel içerikli yayınlar ilkokulda kitap diye okutuluyor maalesef 

(3,879 puan) tarafından

Benim dönemde o kadar yoktu sanırım ya da tam hatırlamıyorum. Fakat şu bu masalları altın da populer olan her kitabı sorgusuzca okuttular.

0 oy
(5,501 puan) tarafından

Ay evet ya nelere maruz kalmisiz gecen cocuga masal anlatiyim dedim kirmizi baslikli kizla kurdu arkadas yaptim 

(3,879 puan) tarafından

Ben de o şekilde yapıyorum. Elime hansel ve gratel kitabı geçti en son (bayağı oldu), sonunu değiştirdim. Çok korkunç kitaplar. 

0 oy
(3,797 puan) tarafından

Grin Geybl malikanesinin kızı Anna. Kitab ismini net hatırlamıyorum. Yazarsanız muhakkak çıkar. Çok çok tavsiye ederim. 

(3,879 puan) tarafından

Teşekkür ederim, bakayım buna da. 

0 oy
(28,205 puan) tarafından

Evet önce kendim baştan sona inceliyorum canım

(3,879 puan) tarafından

En iyisi vallahi, diğer türlü ne olduğu belli olmayan bir sürü yayın var. 

(28,205 puan) tarafından

Aynen kontrol etmek lazım canım

0 oy
(5,502 puan) tarafından

ömer Seyfettin kitapları, aşağı ne kadar ağır bir kitap bir de çocuk kitabı olacak. 

büyüsün okur sonra ama çocukken asla. 

(12,156 puan) tarafından

Kaşağı değil miydi o kanka 😂😂

(5,502 puan) tarafından

hızlı yazacam diye 1 harf eksik yazmışım yahu😂😂

(12,156 puan) tarafından

Ya diyorum aşağı diye kitabı mı vardı adamın ben mi yanlış Hatırlıyorum dedim 😂 ahh ömer seyfettin ne okuttururlardı bee ilkokulda 😂

(3,879 puan) tarafından

Ömer Seyfettin okumayan yoktur sanırım, hele 'kaşığı'😁

O dönemin entelektuel seviyesi ilerideydi belki diyeceğim ama yine de hiç incelenmeden önümüze sunulan çok kitap oldu. 

0 oy
(2,810 puan) tarafından

Oğlum henüz 6 yaşında bebekliğinden beri kitap okuyorum birkaç kişi eski masal kitaplarını vermişti hep değiştirerek okurdum onları. Ama kendi aldığım kitaplar hep eğitici kitaplar ders veren ama onlarda da hoşuma gitmeyen yer olursa okumuyorum. Bazen resimler hoşuma gitmiyor geçiyorum. Mesela bir kitapta yüzme kursuna gidiyor kız erkek hepsi aynı soyunma odasında giyiniyorlar resimde o hiç hoşuma gitmemişti kitabı ön yüzden bir iki kere okudum resmini göstermeden. Bu sene de zaten yüzme kursunda kız-erkek ayrı soyunma odaları olduğunu öğrendi. 

(3,879 puan) tarafından

Ne güzel, gerçekten içeriklerine çok dikkat etmek gerekiyor. Bu kötü içerikli olanları bize sağdan soldan gelenler, yoksa kendim asla almam. Hep değiştirerek okuyorum. 

(2,810 puan) tarafından

Aynen dediğin gibi sağdan soldan gelenler. Beğenmediğimi de hiç okumuyorum

0 oy
(7,111 puan) tarafından

Resimlere de çok dikkat etmek gerekiyor

(3,879 puan) tarafından

Evet bu da çok önemli. Kızım bazı fotoğraflardan korkuyor hatta. Öyle olanları direkt atıyorum. 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 1,685 göst.
25 Nisan 2020 Diğer kategorisinde admin (185,707 puan) tarafından soruldu
+2 oy
9 cevap 173 göst.
21 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Minnakkuzum06. (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 734 göst.
22 Nisan 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 161 göst.
24 Mart 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde Birhilall (1,856 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,380 soru

24,153,593 cevap

335,031 kullanıcı

...