Canım şu an tam merak keşfetme zamanı. Aktivitelere kısa süreli dahil olur çünkü sıkılır. O nedenle enerjisini tüketen bitiren, tehlikeli olmayan oyunlar oynayabilirsin. Yaramazlıktan çok, çok hareketli olduğunu düşünüyorum. Ben sıfır ekrana karşıyım amma sınırlı ekran süresi faydalı olduğunu düşünenlerdenim o da tv sadece. Tvde çocuk şarkıları açıp beraber dans edebilirsiniz onları taklit edebilirsiniz. Tv ile çocuğu yalnız bırakma ya da eline tefon tablet vermek tabii ki normal değil.
Enerji tüketen su oyunları, minderlerle yastıklar ile parkur yapıp atlamaca ziplamaca oynayabilirsiniz. Kinetik kum ( sonra ah filiz abla ah deme- kinetik kum mağduruyum evimin her köşesi kum🤣) mercimek irmik bunlar ile oyunlar oluşturabilirsin. Mesela hayvanların seslerini çıkartıp eğlenebilirsiniz. Hayal gücünüzü kullanıp saçmalayabilirsiniz. Ev işleri yaparken hadi beraber yapalım diyebilirsiniz. Şu an mesela renkleri bulabilirsiniz şöyle bir renk tut hadi evde bunun aynısını bulalım deyin. 14 ay biraz bazı şeyler için erken gibi görünse de eşim kızıma İngilizce öğretmeye başladı ve kızımın iki dilde kelime hazinesi gayet iyi.
Her çocuğun mizacı farklı her insan gibi. Benim büyük kızım tam bir afacandı hala öyle. Malesef hiç değişmedi🤣 galiba biraz ilham işi çocuğunu en iyi tanıyan sensin en çok zevk aldığı şeyleri yapın. Şu an yalnız kalamaz daha kendi kendine oyun oynamasını daha ilerki zamanlarda öğrenecek.
İnşallah yardımcı olabilmişimdir tabii bir pedagog bilgisine sahip değilim. Öpüyorum sevgilerimle.