+1 oy
315 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (482 puan) tarafından

Selam kızlar.. daha yeni 2 ci kez anne oldum.. 3 gün oldu hastaneden çıkalı, eşim yurt dışında çalışıyor o yüzden bende annemlerle kalıyorum.. bugün kızlarım ikisi aynı anda uyandı uykudan büyük 2 buçuk yaşında oda bebek sayılır ağlamaya başladılar bende düşündüm acaba annemlerde olmasaydım nasıl yapardım nasıl üstesinden gelirdim annem ve 2 kız kardeşim çok büyük destekçilerim ben çok şanslıyım Rabbime binlerce kez şükür ediyorum.. biliyorum desteksiz çocuk büyüten sayısız kadın var.. siz çok güçlüsünüz bunu o kadar iyi anladımki bu kısacık zamanda. ❤️

13 Cevaplar

+1 oy
(6,396 puan) tarafından

Desteksiz çocuk büyütmek bence bir nimet. Çünkü çocuk ile anne arasındaki bağ o kadar kuvvetli oluyor ki o bağ zedelenmiyor. Ve çocuk anneye göre şekilleniyor. Çocuk anneyi anne çocuğunu anlıyor. Destek, annenin hastalık halinde ve zor durumlarda alınması gerekiyor bence, Evet zor oluyor desteksiz çocuk büyütmek ama bebek ile anne arasına üçüncü kişiler girmiyor. Ergenlik dönemleri daha sakin daha ılımlı geçiyor.

(4,350 puan) tarafından

Ablacım benim oğlum Aşırı aşırı yaramaz. Gece de en az 5 kere uyanır. 0 ekran büyütüyorum yurt dışındayım eşimde artık 1 ay gidiyor 1 hafta evde işinden dolayı. Cocuk 14 aylık oldu bugün. Yani böyle çocuklar ileride daha sakin oluyor diyorlar. Psikoloji okuyordun daha tecrübelisin diye danışmak istedim. Çünkü cok çok yoruluyorum biraz dinlen diye tv aç en azından diyorlar hayır diyorum pes etmek istemiyorum daha küçük. Önerebileceğin bir şey var mı acaba ❤️🤲

(6,396 puan) tarafından

Canım şu an tam merak keşfetme zamanı. Aktivitelere  kısa süreli dahil olur çünkü sıkılır. O nedenle enerjisini tüketen bitiren, tehlikeli olmayan oyunlar oynayabilirsin. Yaramazlıktan çok, çok hareketli olduğunu düşünüyorum. Ben sıfır ekrana karşıyım amma sınırlı ekran süresi faydalı olduğunu düşünenlerdenim o da tv sadece. Tvde çocuk şarkıları açıp beraber dans edebilirsiniz onları taklit edebilirsiniz. Tv ile çocuğu yalnız bırakma ya da eline tefon tablet vermek tabii ki normal değil. 

Enerji tüketen su oyunları, minderlerle yastıklar ile parkur yapıp atlamaca ziplamaca oynayabilirsiniz. Kinetik kum ( sonra ah filiz abla ah deme- kinetik kum mağduruyum evimin her köşesi kum🤣) mercimek irmik bunlar ile oyunlar oluşturabilirsin. Mesela hayvanların seslerini çıkartıp eğlenebilirsiniz. Hayal gücünüzü kullanıp saçmalayabilirsiniz. Ev işleri yaparken hadi beraber yapalım diyebilirsiniz. Şu an mesela renkleri bulabilirsiniz şöyle bir renk tut hadi evde bunun aynısını bulalım deyin. 14 ay biraz bazı şeyler için erken gibi görünse de eşim kızıma İngilizce öğretmeye başladı ve kızımın iki dilde kelime hazinesi gayet iyi. 

Her çocuğun mizacı farklı her insan gibi. Benim büyük kızım tam bir afacandı hala öyle. Malesef hiç değişmedi🤣 galiba biraz ilham işi çocuğunu en iyi tanıyan sensin en çok zevk aldığı şeyleri yapın. Şu an yalnız kalamaz daha kendi kendine oyun oynamasını daha ilerki zamanlarda öğrenecek. 

İnşallah yardımcı olabilmişimdir tabii bir pedagog bilgisine sahip değilim. Öpüyorum sevgilerimle. 

(4,350 puan) tarafından

Oğlum koşmayı seviyor. Gördüğü her şeyi yapmaya çalışıyor. Ama nerede bozulacak tehlikeli şeyler var 1 saniyede orada 😄 şimdiden sokakta ki insanlara elini kaldırıp ha yapıyor (Hi) ya da bir şeye hayır diyince parmağını sallayıp no no no diyor. Kendi kendine fark ederek öğrendi ekstra öğretmeye çalışmadım. Maşallah zeki görebiliyorum ama biraz yorucu sadece inşallah daha da sakinlesir ❤️❤️ çok teşekkür ederim. Müziği de şöyle telefondan açıp kenara koyuyorum dans ediyoruz vs burada ki köpekleri göre göre birlikte havliyorlar 😄

-Reklam-
0 oy
(5,396 puan) tarafından

Istedem dedtek olacak birileri var ama elimi versem kolumu kaptiririm ilk zamanlar verdim kaptirdim cocugn annesi ben oldugumu unuttular resmen o yuzdne desteksiz buyuttum o yuzden ikinciyi yapamadim 

(482 puan) tarafından

Benim annemler öyle karışan insanlar deyil ya.. evlatlarım haqqında bi tek ben söz sahibiyim sağolsunlar onlarda her kararıma saygı duyar..

(5,396 puan) tarafından

Benim ailemde oyle degil ama onlar tardim edecek konumda da durumda da degiller takinimda esimin ailesi var ama malesef 

0 oy
(24,090 puan) tarafından

Akıllı olanlar tekte kalıyor çok çocuk yapanlar cinnet geçiriyor 

(595 puan) tarafından

Doğru akıllu olanlar kısmı

0 oy
(1,470 puan) tarafından

Benim de destekçim yok  . 2 çocuğum arasında yas farki var o yüzden çok bunalmadim. Daha da düşünmüyorum zaten 

(482 puan) tarafından

En güzeli 2 çocuk.. 

0 oy
(2,366 puan) tarafından

Evet çok ama çok şanslısın. Hastaneden eve geldim sezeryan oldum, tutuna tuyuna kalktım yeni dogan bebeğime baktım. Kızım da 4 yaşındaydı. Şimdi bebeğim 9 aylik oldu. Bir gün 1 saat dahi kimseden destek görmeden büyütüyorum 

(482 puan) tarafından

Seni gerçekden çok takdir ediyorum.. 2 çocuğa yetiştin diyelim ya bunun yemeğiydi çamaşırıydı evi falan off 

0 oy
(18,634 puan) tarafından

Ben ikinciyi kızım 1 yaşına 1 gün kala doğurdum. Doğum için annemlere gitmiştim bende. Gurbetteyim. Küçüğü gece uyanıp ağlayınca kızım da sese uyandı o da başladı ağlamaya. Annem uyandı sesimize geldi kızımı aldı yanına uyutmaya. Babam da evine gidince nasıl yapacak ikisiyle tek başına diye ağlamış 🥺. Zor zamanlardı ama çok şükür atlattım. 3. yü bile doğurdum. Elhamdülillah biz kadınların başaramayacagi şey yoktur.

(482 puan) tarafından

Allah annelerimizi babalarımızı bize çok görmesin.. ❤️

0 oy
(1,637 puan) tarafından

Maşallah canım evet şanslısın bende hamileyim 3 aydır ailemin yanındayım sonlara doğru gidicem annem gelicek Kara kara düşünüyorum annem geri döndüğünde ben napıcam diye kış bebeği olucak kaynanam çalışıyor yoksa bakardı o da sağolsun görümcem ünivi kazandı gidicek annemde gittimi tek kalıcam bi çocuğa bakamamak değil mesele tek kalmak beni korkutuyor

0 oy
(641 puan) tarafından

Sıfır desteksiz iki ve daha fazla çocuk büyüten anneler gerçekten kahraman ve cesaret abidesi. Çok ama çok yıpranıyor anne. Dünyaya iki birey kazandırırken biri gidiyor ya da silikleşiyor... 

0 oy
(6,023 puan) tarafından

Desteğim yok annemlere arabayla 1 saatlik mesafede oturuyorum biri 4 yaşında biri 5 aylık alışıyorsun bi yerden sonra sadece yorgunluk çok oluyor 

Annem gelemiyor çünkü çalışıyor ben hastanedeyken 1 gece kızıma baktı kaynanamda görümcemi bahane etti (34yasinda) destek olmadı 

0 oy
(27,749 puan) tarafından

Amin canım Allah daha çok kolaylık versiin inşallah

0 oy
(893 puan) tarafından

2 çocuğumun ikisini de desteksiz büyüttük kiz9mda normal doğum yaptım ama dogumum ve hamileliğin sikintiliydi dogumda 10 tane dis o kadar da dis dikişle dogumum oldu 20 dikişle tek başıma baktım ikinci dogumum sezeryan oldu erken doğum oldu yine tek başıma hiç desteksiz büyüttüm canim ama şimdi yine olsa bakabilir miyim asla düşünemiyorum bile küçüğüm şu an 10 aylık büyüğüm 4 yaşına 1 ay var ikisini de tek başıma büyüttüm Allah yardımcımız olsun

0 oy
(3,421 puan) tarafından

Tek çocuğum var ama kızımın huyunu bilenler 3 çocuğa bedel senin kızın derler. İlk 2 ayımız hastane'de geçti, kaynanamla beraber yaşıyordum. Hastanede 2 saat ben bakıyım sen bir eve git duş al demedi. Hastane tuvaletinde duş aldım 20 gün. 8 aylık olana kadar beraber yaşamaya devam ettik ama kimse yardım etmedi. Herkes sevmek için çocuk alıp hem yemek temızlık, hemde sabaha kadar çocuk bakmamı bekledi. Şükür evimi ayırdım rahatladım. Ama 3 senedir daha 1 saat kızımı birine emanet edip bir işimi halledemedim. Buna da seviniyorum, ileride hiç kimse kızıma sende çok emeğim var diyemez

0 oy
(15,934 puan) tarafından

Kesinlikle çok şanslısın 

Çünkü ilk olanda küçük 

Benimde aynı öyleydi oğlum doğdu kızım 25 aylıktı annem de kvalğdem de kaldım Allah ikisinden de razı olsun 6 aya yakın kaldım 6.5 aylık oğlumu sünnet ettirdik yine kaldım 

Sonra sürekli gittim annem de kaldım ikisinde ufaktı yapamadım Kızımın ilgisiz kalmasından çok korktum 

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 97 göst.
+1 oy
21 cevap 357 göst.
+1 oy
1 cevap 124 göst.
19 Mayıs 2025 Aile & Aşk kategorisinde Bencee (516 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,428 soru

24,139,174 cevap

334,430 kullanıcı