+3 oy
1,018 göst.
önce Diğer kategorisinde (4,982 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

gündemi takip ediyorsanız az çok görmüşsünüzdür. 

ünlü erkek ifşaları başladı, ünlü erkeklerin kadınlara yaptığı tacizler, taciz içerikli mesajlar... gibi gibi 

bir paylaşım gördüm içim bir tuhaf oldu. 

tacize uğramamış kadın yoktur. 

ilk tacizim geldi aklıma, henüz çocuktum ve ev telefonu çaldı. 

bir adam(!) konuşuyor yaşım küçük aklım ermiyor. konuşma şeklim değişmediği için annem tanıdık biri sanmış, adam da öyle demişti bana. telefonda bana anlattıkları hala kulaklarımda, en son sinirle kapatmıştım telefonu. annem sordu kim o diye, dediklerini anlattım. bana niye demedin diye hışımla kalkmıştı yerinden, tekrar telefon çalar diye bekledi. e o zaman kim aramış, nerden aramış vs göremiyoruz tabi. 

sonra baya bir tembihlenmiştim bir daha sakın direkt kapat falan diye. 6-7 yaşlarında bir şeydim ve o adam bana cinselliğin ne olduğunu anlatmıştı telefonda. 35 yaşındayım aklıma geldi ve midem bulandı. 

gene şükrediyorum bu yaşıma kadar yaşadığım en büyük taciz bu oldu diye, çünkü biliyorum daha beterlerini yaşayan kadınlar, kız kardeşlerimiz var. 

niye açtım bu postu, hepimizin ortak derdi bu. dün kot pantolon ve askılı bluz giyen bir kadın, gittiği doktor tarafından teşhirci ilan edildi (bu doktor dhaab önce 12-13 yaşındaki kızlar evlenebilir diye açıklama yapıp baş hekimyardımcılığı görevinden alınmış) 

ama o kadın bunu videoya aldı ve hatta annesine bile kızdı, bu adam bana teşhirci diyor sen niye susuyorsun diye. 

bu videoyu çeken kadının kendine güveni çok hoşuma gitti. 

taciz sadece kadınlara yapılmıyor, erkekler de tacize uğruyor. hepimizin evladı var. onlara bunu nasıl anlatırız bilmiyorum ama asla ve asla sessiz kalmamaları gerektiğini anlatmamız gerekiyor. 

susup içlerine atmasınlar, yıllar sonra dertlenmesinler. 

Allahım hepsini korusun. 

anlamların başına gelen bir şey : 

iki ablam yürüyor peşlerine bisikletli biri takılıyor. onlarında yaşları küçük biri ortaokul öğrencisi biri lise. 

hızlı hızlı geliyorlar neyseki akılları çalışıyor. site içinde oturuyoruz ama şimdiki gibi güvenlikli vs değil herkes giriyor mahalle arası gibi neyse. bisikletinin kafasını karıştırıp eve kaçıyorlar. durumu anneme anlatıyorlar, annem de babama söylüyor. babam hışımla aşağı iniyor, annem kapıcıya haber veriyor. babamın koştuğunu gören komşular babamın peşinden gidiyor. en son gördüğüm o bisikletli çocuk tek bir donla kaçıyordu. mahalle dayağı yemişti ve bisikleti paramparçaydı. 

image

29 Cevaplar

+1 oy
önce (4,293 puan) tarafından

Kuzenimin kayni, ** bize gelirdi annem o zamanlar dikiş dikerdi bozulunca tamir ederdi vs. Birgun onların kapısında oynuyoruz bir sürü çocuk. 5. Sınıfım o zaman, bir bakar mısın dedi giriş kattı evleri efendim abi dedim bir gelir misin dedi gittim evine işte telefonumu bulamıyorum dedi yardım eder misin. Odadan odaya götürüyor oraya bak buraya bak. Sonra yatağın arasına bak dedi bakarken arkadan sürttü hissettim abi bulamadım gidicem ben dedim kötü hissettim kendimi tuttu kolumdan bırak beni diye çığlık attım kimseye söyleme seni seviyorum dedi o da askere gitmek üzereydi sapık herif. Çığlık atıp dışarı terliksiz koştum. Rabbim korudu beni çok şükür. Aynı adam 2 sene sonra kuzenimi dışarıda kötü sözler söyleyip seni bugün becerecegim diye peşine vermiş kuzenim kaçmış o kovalamis. Üstelik o sıra evliydi de sapık 

önce (4,982 puan) tarafından

******** pç! 

Ablası tekmiste babasi abisi vs o an gelmis hepsi eve denizden. Yani abisi filan saldırmaya kalkmış o sapiga. Birileri ayırmış. Öyle işte canım. Üstüne akrabasiyla evliydi o adam cocugu olmadı. Boşandilar, gitti bekar bir kızla evlendi bir de bu çocuk çok iyi diye kefil oldular bak işte biz kefiliz cocuk iyidir evlen diye. O kadından da en son bir kızı olmuş diye duydum. Sapık. Zaten bu olay kuzenimin başına geldiğinde aynı binadan üst katta ki komşu çocukları da annesine demiş ki anne biz dış kapinin orada otururken bana bir çekilir misin geçeceğim dedi ama ben daha geçmeden beni kalcamdan tutup kenara itti öyle geçti vs. Yani pedofili birde. Hep çocuklara göz dikiyor ya da elliyor Rabbim sorsun ona. 3 sene kapıda sürekli o geçer mi oradan diye etrafı izleyerek gidiyordum markete vs 

önce (1,620 puan) tarafından

Allah belasını versin kimse Yok mu ağzına sıçsn

Dediğim şeyler 13 14 yıl önceydi. O zamanlar bu kadar dillendirilmiyordu çocuğun ailesi bile oğlumuz yapmaz kızınız iftira atıyordur diyen aile ne beklersin ki ? He birde kardeşi ve babası da değişik. Babasi bile yolda yanımızdan geçerken islak çalarak geçer yılda 1 denk geldiğimiz zaman vs. Sözde namazda kuranda insanlar 

önce (1,620 puan) tarafından

O kuran namaz çarpsın onları 

-Reklam-
+1 oy
önce (771 puan) tarafından

10 yasinda annemin kuzeninin kocası tarafindan tacize ugradim ( bebegi olmuştu bebegi kucağıma verirken ellemişti ) kucuktum anlamadim sustum

12 yainda iken teyzemin benden yaşça büyük kızı tarafindan tacize uğradım ( teyzemlere ziyarete gittiğimizde uyuya kaldığım icin biraktilar beni gece karabasan gibi ustume coktu opmeye çalıştı gündüz olup teyzemler ise gidince bilgisayardan le*biyen p.rnolari acmisti ) korkudan yine ses cikarmadim o kuzenimin 1 hafta once bir kiz bebegi oldu bu arada 

13 yasinda iken komşu kızına gittim oyun oynamaya amcasi tarafindan tacize ugradim( masali bank gibi biseyde oturuyorduk beni karsi tarafa kendi yanina cagirdi telefondan biseu gostericem diye gittim oturdum bacagini bacağıma sürterek biseyler dedi ama cok anlamadim ve hemen yanından kalkp eve gittim)

Şimdi diyorumki neden susmuşum keşke susmaya saydım ama çocukluk korktum kaldi öyle bu ebeveynlerimin sucu beni korkutarak yetiştirdikleri icin annem bana kizar babam bana kizar evlatlariniz sizden korkarak buyumesin tek diyeceğim bu.

Allah'ım ne pislikler var cidden

+1 oy
önce (14,531 puan) tarafından

En yakınından ailesinden taciz görup ne olduğunu anlayamayıp ayni evi paylaşıp hiç bir şey olmamış gibi beraber hayat yaşayıp evlenince kendine yaşatılanı anlayanlar var……

Allah belasını versin ama vermiyor işte kötüye ölum yok

Ölmeyi bile beceremesn, ölmek istesin ölenesin

0 oy
önce (1,200 puan) tarafından

Metroya bindim, yanımda teyzem vardı. 16–17 yaşlarındaydım. Bir eşofmanlı adam yanımda durup koluma ve omzuma doğru sürtünmeye başladı, cinsel organını bana doğru sürttü belinede eşofman üstünü bağlamış altta açıktı. Ben fark edince kaçtı. O an yaşadığım korku yıllar geçse de aklıma geldiğinde hâlâ midemi bulandırıyor. Eve geldim kırklandım resmem o "KİRLİ" psikolojiyi üstümden atamadım uzun süreTaciz her yaşta ve her yerde olabilir. Sessiz kalmayın, yanında güvenebileceğiniz birine anlatın. Suçlu siz değilsiniz.

+1

Otobüste sürtme olayını ben de yaşadım maalesef ama o kadar saftim ki otobüs kalabalığından adam normal bir şekilde değiyor sanmıştım. Oç ***. Sesimi çıkarsam oracıkta döverlerdi onu ama ben çocuk aklı onun taciz olduğunu bile anlamamiştim

önce (1,200 puan) tarafından

Kimse dövmez bacım bende susmuştum

0 oy
önce (530 puan) tarafından

5-6 yaşında falandım. Sitede oturuyorduk ama güvenlikli falan değil tabi bi bloğun altında da mahalle bakkalı vardı. Eve çıkacaktım bakkalın çırağı apartmanda peşimden girip bodrum kata doğru indirmişti ne olduğunu anlamadan pantolonunu çıkarıp cinsel organını göstermiştı. Hemen koşarak eve gitmiştim anneme anlatmıştım annemin telefonla bakkalı arayıp sinirle birşeyler dediĝini hatırlıyorum sonrasında da o çırak kovuldu tabi ama ben uzun süre evden çıkmaya korkmuştum. Bir keresinde de aynı sitede oynarken bi adam gelmişti seni babana götürcem arkadaşıyım ben seni bekliyor falan diye Allah'tan babam evdeydi yoksa çocuk aklı giderdim belki bilmiyorum babam evde zaten diyip koşarak eve çıkmaya çalışırken merdivenlerden yuvarlanmıştım kaşım patlamıştı. Sonuncusunda ise liseye gidiyordum teyzemlerin olduğu şehirde bir akşam annem teyzem erkek kardeşim kuzenim eve dönüyoruz benim yanımda kardeşim birkaç adım gerimizde annemler var bir adam telefonla konuşarak geliyor arkamızdan sesini duymamla kalçamda elini hissetmem bir oldu ama böyle dokunma değil mıncıklama şeklinde. Hemen annemlere söyledim ama adam bilinçli bir şekilde elini kolunu oynatarak yürümeye devam ediyordu telefonda kavga ediyormuş gibi. Annemler yanlışlıkla eli çarpmıştır baksana nasıl yürüyor dediler ama o anı ben yaşadım çarpma değildi baya sıkmıştı. Maalesef söz doğru tacize uğramayan hiç bir kadın yok çocukluktan itibaren maruz kalıyoruz maalesef.

Öyle bir hale geldik ki laf atma , bakış atma artık normal karşılanır oldu aman bu da tacız mi diye, evet taciz pislikler!

0 oy
önce (1,974 puan) tarafından

Ben de buna inanıyorum. Tacize uğramamış kadın yoktur.😞

Hiçbir şey yaşamadıysa bile biri muhakkak gözleriyle rahatsız etmiştir bir kadını 

0 oy
önce (1,797 puan) tarafından

Ben yaşamadım diyordum ki aklıma geldi.

Ablam aburcubur alayım diye para verdi, o zamanlar 8-9 yaşlarındaydım. O zamanın parasıyla 60 kuruş artmıştı sadece.

Yaşlı bir adam gelip “kızım, varsak’a nasıl giderim?” Diye sordu, o anda da varsak otobüsle bile 2 saatlik yol, yürüyerek akşama kadar anca gider.

Anlattım her şeyi, param yok beni sen götürür müsün dedi. O an otobüs ücretler de bir lira ama benim cebimde emanet 60 kuruş var. Veremiyorum da.

Amca diyorum sen ancak otobüsle gidersin oraya, yürüyerek zor. Ama amca ısrarla beni sen götür diye kolumdan tutmaya çalışıyor.

Ben de elimdeki aburcuburları gösterip acelem var dedim kaçtım.

Eve gidene kadar da vicdan azabıyla kendime kızdım, neden cebimdekileri vermedim diye. Ablama açıklardım, borç yapardım falan diyorum.

Eve geldim anlattım, bizimkiler normal karşıladılar ama adamın benim götürmemi istediğini duyunca annem ve ablamlar çıldırdı. Sen bu yaşta o koca adamı otobüsle 2 saatlik yola nasıl götürecektin acaba deyince çaktım.

Adam da 50-55 yaşlarındaydı ama muhtaç görünmüyordu.

Fiziksel veya zihinsel bir taciz değil belki ama neredeyse adli vaka olabilecek bir durumun kenarından geçmişim. 

Her şey olabilirdi. Bazen çocuk masumlugu kurtarıyor ama bunu yaşıyor olman bile çok kötü. Sonucu bütün hayatını mahvedecek iğrençlikte bitebilirdi. Allah korumuş

0 oy
önce (1,844 puan) tarafından

Üniversiteye gidiyordum kuzenimin eşi benimle sohbet etmeye çalışıyordu mesaj atıyordu filan anneme dedim abin ne olacak herşeyi yanlışa çekme dedi neyse mesajlarına cevap verdim sonra bir gün seninle otele gidelim gezelim filan dedi ben şok oldum kimseye de birşey diyemedim sonra okullar kapandı evdeyim annemde kuzenlerimle oturuyor merdivenden düştüm ayağımın üzerine basamiyorum geldi kucağına aldı bırak beni dedim bırakmadı annemde vardı sonra annem mesajları okumuş niyetini anlamıştı gitmiş arabasını yakmış aradan zaman geçti yabancı bi numara işte seni şu cafede gördüm tanışmak istiyorum filan benim de sürekli gittiğim cafe anneme dedim gençsin kızım konuş dedi konuşmaya başladık ama bi tuhaflık var asla sesli konuşmuyor neyse benden çıplak fotoğraflar istemeye başladı atmazsan ayrılırım filan dedi anneme dedim oda erkek kuzenime demiş bi araştırmış kuzenimin eşi olay duyulmasın diye para teklifi filan etmişti ama tabi olayı herkes duydu kuzenimin annesi yani teyzem geldi tartışma çıkarttı bas bas bağırdı beni suçladı kuzenim de boşanmadı 6 seneyi geçti hâlâ konuşmam kendileriyle 

resmen takıntılı pisliğin tekiymiş

işte bak, burada sanki sen suçlusun sen kuyruk salladın da gidip kuzeninin yuvasını dağıtacaksın. Allah bilir o pislik neler anlattı da gelip böyle çattı size teyzen.

kuzeninin içi de nasıl alıyorsa o adamı pess

önce (1,844 puan) tarafından

Zaten bu yüzden bu durumu yaşayan kadınlar susuyor kimseye anlatamıyor ben ilk otel teklifi ettiğinde annem öğrendiğinde kuzenime söyleyelim herkes bilsin dediğim de annem seni suçlarlar demişti ikinci çok büyük bir olay olunca herkes duydu ben evde sinir krizi filan geçirdim çünkü hiç hakketmedigim bi muamele gördüm yani sokakta o r u s b u diye bas bas bağırdı kuzenimin de sonradan ikiz oldu ben o zaman Allah sizi bildiği gibi yapsın filan demiştim sonra zaten başları beladan kurtulmadi ikizlerin biri engelli doğdu çocuk hem zihinsel hem bedensel engelli kocası da kuzenimi istemiyordu sürekli onun hakkında kötü şeyler söylüyordu kuzenim bunu bilmesine rağmen evliliğini devam ettirmeyi tercih etti 

işte bak suçlu seni ilan etmişler toz konduramamışlar herife.

sana bulaşmasınlar da, Allahın dan bulmuşlar zaten 

0 oy
önce (12,967 puan) tarafından

Off içime birşey oturdu😞

Bende uğradım hem sözlü

hem fiziksel 😞 carsidaydik kalabalıktı arkadan biri dayandı bende o zamanlar 

14.15 falandim kalabaliktan yanlış anladım diye düşündüm önce 1.2.3 derken hep aynı ******** pislik olduğunu görünce dank etti abim ile yengem de vardı ama abime söylesem öldürürdü oracıkta onu o yüzden söyleyemedim 

Ablama söyledim hemen bu mağazaya girdik biraz oyalanip çıktık cikinca o pislikle göz göze geldim göz kirpip kafasini yana salladi gel dercesine defolup gitti ordan

Şimdiki aklım olsa bağırır çağırır yardım isterdim yada belki de yine bişey yapamazdim kimsenin başı belaya girmesin diye bilemiyorum 😞

işte o zaman korkuyoruz. tacizin  ne olduğunu bile anlamıyoruz ama şimdi kendimize kızıyoruz. iki bağırsan mahvederler o pisliği orada ama işte çekinen hep biz kadınlar oluyor 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 1,168 göst.
14 Ağustos 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Tubik86 (487 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 818 göst.
29 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Casperiye (9,079 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 106 göst.
0 oy
15 cevap 466 göst.
29 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Kelebekkm34 (1,368 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,415 soru

24,110,884 cevap

332,960 kullanıcı

...