gündemi takip ediyorsanız az çok görmüşsünüzdür.
ünlü erkek ifşaları başladı, ünlü erkeklerin kadınlara yaptığı tacizler, taciz içerikli mesajlar... gibi gibi
bir paylaşım gördüm içim bir tuhaf oldu.
tacize uğramamış kadın yoktur.
ilk tacizim geldi aklıma, henüz çocuktum ve ev telefonu çaldı.
bir adam(!) konuşuyor yaşım küçük aklım ermiyor. konuşma şeklim değişmediği için annem tanıdık biri sanmış, adam da öyle demişti bana. telefonda bana anlattıkları hala kulaklarımda, en son sinirle kapatmıştım telefonu. annem sordu kim o diye, dediklerini anlattım. bana niye demedin diye hışımla kalkmıştı yerinden, tekrar telefon çalar diye bekledi. e o zaman kim aramış, nerden aramış vs göremiyoruz tabi.
sonra baya bir tembihlenmiştim bir daha sakın direkt kapat falan diye. 6-7 yaşlarında bir şeydim ve o adam bana cinselliğin ne olduğunu anlatmıştı telefonda. 35 yaşındayım aklıma geldi ve midem bulandı.
gene şükrediyorum bu yaşıma kadar yaşadığım en büyük taciz bu oldu diye, çünkü biliyorum daha beterlerini yaşayan kadınlar, kız kardeşlerimiz var.
niye açtım bu postu, hepimizin ortak derdi bu. dün kot pantolon ve askılı bluz giyen bir kadın, gittiği doktor tarafından teşhirci ilan edildi (bu doktor dhaab önce 12-13 yaşındaki kızlar evlenebilir diye açıklama yapıp baş hekimyardımcılığı görevinden alınmış)
ama o kadın bunu videoya aldı ve hatta annesine bile kızdı, bu adam bana teşhirci diyor sen niye susuyorsun diye.
bu videoyu çeken kadının kendine güveni çok hoşuma gitti.
taciz sadece kadınlara yapılmıyor, erkekler de tacize uğruyor. hepimizin evladı var. onlara bunu nasıl anlatırız bilmiyorum ama asla ve asla sessiz kalmamaları gerektiğini anlatmamız gerekiyor.
susup içlerine atmasınlar, yıllar sonra dertlenmesinler.
Allahım hepsini korusun.
anlamların başına gelen bir şey :
iki ablam yürüyor peşlerine bisikletli biri takılıyor. onlarında yaşları küçük biri ortaokul öğrencisi biri lise.
hızlı hızlı geliyorlar neyseki akılları çalışıyor. site içinde oturuyoruz ama şimdiki gibi güvenlikli vs değil herkes giriyor mahalle arası gibi neyse. bisikletinin kafasını karıştırıp eve kaçıyorlar. durumu anneme anlatıyorlar, annem de babama söylüyor. babam hışımla aşağı iniyor, annem kapıcıya haber veriyor. babamın koştuğunu gören komşular babamın peşinden gidiyor. en son gördüğüm o bisikletli çocuk tek bir donla kaçıyordu. mahalle dayağı yemişti ve bisikleti paramparçaydı.