+1 oy
777 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2 puan) tarafından

Ben eşimle ayrıldım hoş bir şekilde hiç olmadık uygunsuz cok şeyi bardi kızım 3 aylıkken terk etti gitti beni ve şuan kızım 4 yaşına girecek babasıyla gorusturmuyorum hiç de babasını tanımıyor sizce doğru mu yapıyorum 

19 Cevaplar

+5 oy
önce (1,293 puan) tarafından

Sana iyi bi eş olamamış olabilir ama onların bağları kuvvetli olsaydı belki de iyi bi baba olacaktı bence iyi bir şey yapmamışsın senin çocuğun ise onunda çocuğu bana göre hem hukuken hem dinen doğru değil yaptığın  neticede biz doğurmuş olabiliriz ama tüm hayatını biz çizemeyiz o onun babası

önce (220 puan) tarafından
+1

böyle şeyler varsa tabiki uzak tut tehlikeli işler aman aman sakın yaklaştırma bile 

önce (2 puan) tarafından

Evet var hepsi de delilli

önce (2,192 puan) tarafından
+1

Asla görüştürme kendini acindirmak için elin  ne olduğu belli olmayan adamına kızının fotoğrafını atandan hayir gelmez 

önce (2 puan) tarafından

Evet ama annem yuregi dusuyor iste boşluğa acaba mı diye zaten askerlik zamanlarında birde psikolojik sorunlar yaşamış dava zamanjnda öğrendim bunda 

önce (220 puan) tarafından

Hic acabamı diye düsünme cok pişman olursun bırak şimdiye kadar nasıl böyle gittiyse böylede devam et hic bulaştırma eger görüştürürsen pişman olacagına eminim

-Reklam-
+5 oy
önce (54,014 puan) tarafından

karşı taraftan talep gelmediyse zorla gorusturecek.halin yok ki

önce (2 puan) tarafından

Sürekli gorusturmek icin ben kafama taktım babasını tanısın mi ne yapabilirim diye hep derdine ben düştüm

+1

etkilemek istemem ama kizin duzenini bozma derim görüşur bir daha gorusmez istemez o üzülür birak.karsi taraftan talep gelirse bakarsin duruma göre 

önce (6,367 puan) tarafından

En doğru yorum ikbalin. Çocuk babasını tanımadı ise gerek yok bence de. Zorlamayın babanın da umrunda değilmiş. 

+3 oy
önce (5,784 puan) tarafından

Babalığı nasıldır bilmiyorum ama bence baba kız hukukuna karışmamalıydın 😔

önce (2 puan) tarafından

Ayrıca hayatimi yargılamak senin haddine değil kimsenin yaşantısını bilmeden oturduğun yerden tuşlara basarak yorum yapma burası senin egonu tatmin edeceğin yer değil

Barlar, özel hayat, kadınlarla ilişkisi onu ve vicdanını bağlar. Hayırsız eş olması başka iyi baba olması başka. Belki şahane bir baba kız ilişkileri olabilir. Bunu görmeden bilemezsin. Adam görüşmek istiyorsa hakkıdır. Kızın ileride aklı selim düşünür babasını reddederse onun takdiri. 

önce (2 puan) tarafından

Benim sorunum onun özel hayatı degil sapkınlık derecesi istediği insanlar hayat yasaya bilir ama herseyin sinir derecesi var boyle bir adam da benim karşıma dikilip ben cocugumu görmek istiyorum diyemiyor haklıysa hakkını savunamiyor bana bu zoruma gidiyor çaba yok herseyi laf

Baba da görüşmek için çaba harcamıyorsa o zaman senin zorlamanla olmaz kuzum 

önce (2 puan) tarafından

Ben davayı çekişmeli açmıştım sırf para gidecek korkusundan anlaşmalı yapalım dedi şöyle olsun ben kızım beni görmek isteyene kadar rahatsız etmem falan buna bile kağıt imzalarim dedi bana

+3 oy
önce (1,283 puan) tarafından

Öldü farzet. Haketmemis baba olmayı belli ki 

önce (2 puan) tarafından

Keske bu zamana kadar ölseydi en azından verecek cevabım olurdu ben ona dedim kizim seni sorana kadar gorusturme taraftarı değilim diye suan ama bana hiç babam merde bile demedi babası da bu durumdan rahatsız olmadı.

+1 oy
önce (344 puan) tarafından

Babası 4 yaşa kadar görüşmedi mi hiç 

önce (2 puan) tarafından

Hayır gorusmedi tereciye bulaştı tüm pislik seylere bulaştı korkumdan bende gorusturmedim ama o da hiç ben görüyüm falan hiç cabada bulunmadi

nese misin sen

önce (344 puan) tarafından

Anladım canım oda istememiş görüşmek o zaman sende sorun yok canım ama bazıları baba olmasın ya insan çocuğunu görmek istemez mi ya

önce (2 puan) tarafından

Beni mahveden de bu onun uzulmesj gereken yere ben bu durumu kendime dert ediyorum 

+1 oy
önce (12,074 puan) tarafından

Babası da mı Görmek istemedi hiç?

+1 oy
önce (893 puan) tarafından

Babalar kız çocuklarının ilk aşkıdır derler. Aslında bilimsel olarak da öyledir. Bu konuyu anlatmak uzun sürer ancak bu şekilde davranarak gelecekte kızınızın kalbinde büyük bir yara açtığınızı söyleyebilirim. Kızınıza zarar verecek bir insan değilse ne olursa olsun baba ve ve çocuk arasına girmemeliydiniz. Anne-çocuk bağının önemli olduğu gibi baba-çocuk bağı da önemlidir. Bu yaptığınızdan dolayı  gelecekte kızınız size çok kızacaktır. Bence bir Pedagogla görüşüp sonra kızınızı babasıyla görüştürmeye başlayın. 

önce (2 puan) tarafından

Evet konuştum ama hiç bir şeye şahit olmadi mesela kizindan konu açılıyor ama yani o babalık vasfı yok bir kere yalandan olsa arayıp sesini duymaya bile çabalamadı sorsam zaten bunu bahane edecek sen müsadere etmedin diye

Anladım. Bu konuyu Pedagogla konuşmanızı öneririm. Size bir yol gösterecektir. Hem sizin içiniz rahat etmiş olur hem de kızınız için en doğrusu yapılır. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. 

önce (2 puan) tarafından

Bosanirken pedagog cagirdi gittim derdimi anlattım daha sonra karşı tarafı çağırmış hatta pedagog la görüşmeye gelmediler bu durumda velayeti bana vermislerdi

Anladım ama o zaman kızınız çok küçükmüş. Şimdi ise "Herkesin babası var, benim babam neden yok? Babam nerede? " tarzı soruları söyleyebilecek bir yaşta ve merak da edecektir. Eninde sonunda kızınız bu soruları size soracaktır. Tekrar Pedagogla görüşmekte fayda var. 

önce (2 puan) tarafından
+1

Evet kızımdan. Henüz bu tarz cümleler almadım ama tabi ki destek almak en doğrusu olacak

+1 oy
önce (2,589 puan) tarafından

Eğer babasından kızımı görmek istiyorum diye bir talep gelmediyse sen haklısın. Ama ileride kızında babamı bana göstermedin diye tepki verirse ne diyeceksin. Benim bir tanıdığım da aynı senin gibi oldu bebekleri oldu kadını aldattı ayrıldılar bir süre hiç görüşmek istemedi kızı ile kız babasını tanımıyordu. Sonra görüşmek istedi bu seferde kız babayı tanımadığı için korktu gitmek istemedi adam da kız korkunca bir daha almak istemedi öyle kopup gittiler. kız neredeyse 20 yaşına geldi hala bilmiyor babayı. Sende kendine göre haklısın tefeci filan girmiş işin içine allah korusun öyle adamlar herşeyi yaparlar parasını kurtarmak için. Kızını kaçırır filan doye bile aklına gelmiş olabilir. Ama bence kızına güzel bir dille yada pedagoga danışarak babası olduğunu anlatmalısın. Babası ile de konuş iletişim kurabiliyorsan görüşmek istiyor musun kızınla diye. 

önce (2 puan) tarafından

Evet ben konuştum o diyor istiyorum diye ama bunun için çabası yok kuru kuruya görüşmek istiyorum diyor ben başta dedim annem babam evde gel gör ben annenin babanın yanına gelmek zorunda değilim diyor ben çalışıyorum ailemden gizli birseyde yapmak istemiyorum simdi babamla konuştum görüşsün babasını bilsin diye babam da hakli olarak diyor ki o bu çocuğu hak etmiyor 10 bayram gecti hastalandı umrunda olmadı şimdi ne değişti diyor

Babanda haklı yani yıllardır gelmemiş görmemiş şimdi ne değişti. Sen ailene söyleyeceksin haftasonu bir saat evine yakın bir park ya da kafede görüşecekler en mantıklı orta yol bu.

önce (2 puan) tarafından

Ailem olanlardan dolayı korkuyor onlar da tepkili onlarda biesey diyemiyorum benden cok ailemin emeği var kızımın ustunde benim çalıştığım iş yerine baska isimle iş başvurusu yapmaya gelmişti tehditler falan babam diyor biyle insan iyi biri degil

önce (2 puan) tarafından

Ben tamamen arada kaliyorum

Çok haklılar korkmakta karşı taraftan bir çaba gelmiyorsa boşver görüşmesinler. Büyüdüğü zaman baban hiç çaba göstermedi seni görmek için diye açıklarsın. Anlayacaktır mutlaka.

önce (2 puan) tarafından

Evet kızım cok anlayışlı bu yaşında bile çabası sürekli mesajda tehditkar gelmek mahkemeye gidicem görmek hakkım diyor ama gitmeye yüzü yok yaptığı olaylardan dolayı çünkü mahkeme de görmesine müsadere etmeyecek biliyor buny

4 senedir mahkemeye gitmeyen şimdi mi gidecek. Boş palavralar. Gitse de birsey yapamaz bunca yıldır bir kere bile görmemiş. Ayrıca sen ona göremezsin dememişsin ki yer beğenmemiş haspam aileni görmek zorunda değilim ne demek. Yavrunu seviyorsan her şeye katlanacaksın. 

önce (2 puan) tarafından

Evet göremezsin demedim hiç bir zaman kendisi kapıyı çalmadı gercekten görecek olan baba zaten benim bu tavrımı dinlemez bzi bosanirken sırf nafaka ve maddi manevi tazminat davası vermemek için kağıt imzaladı kızım babamı görmek istiyorum diyene kadar ben kiziki rahatsız etmiycem diye ben bosanirken demiştim kizimi sana yatılı vermiycem diye avukatımi aramış konuşmuş protokol hazırlayalım diye kizimi görmek istememeyi kendi kabul etti para vermemeyi de

O zaman ağzını açıp tek kelime etmeye hakkı yok büyüyünce de kızına bunları anlatır belgeleri varsa elinde gösterirsin protokol imzaladı görmemek için vs dedin ya nasıl oluyor bilmiyorum belge sende oluyor mu 

önce (2 puan) tarafından

Avukatımda hepsi var duruyor

O zaman gönül rahatlığıyla doğru bildiğin yılda ilerleyebilirsin

önce (2 puan) tarafından

Valla verdiğiniz fikirler o kadar iyi geldi ki bana Allah razı olsun

Senden de Allâh razı olsun 🤲Rabbim evladını sağlıkla sıhhatle hayırlı bir evlat olarak yetiştirmeyi nasip etsin 🤲

önce (2 puan) tarafından

Amiin herkesin evladı sağlıklı olsun inşallah 

Aminnn 🤲🤲

+1 oy
önce (6,721 puan) tarafından

Görmek istese zaten bir şekilde görürdü polis yada avukat eşliğinde yapardı oda çok meraklı değilmiş boşuna kendini suçlama bence

önce (2 puan) tarafından

Evet benim yüreğim açıyor bu duruma ama tek başıma açıyor yani kimse de beni düşünmüyor 

önce (6,721 puan) tarafından

Boşver onunda işine gelmiş görse kızını para vermek zorunda kalacak masraflarına yardımcı olacak hiç dert etme sen suçlu değilsin

önce (2 puan) tarafından

Ki yaşadığım seyler kötü ben kizimi 3 aylıkken bırakıp çalışmak zorunda kaldım onun borcu benim üstüme kaldı kizimi emziremedim annem bakti en güzel zamanknda ben yoktum ve bana borcu olan parayı bile vermedi ben kizili bıraktım işe girdim o bunu düşünmeyip kızımıza kim bakıyor ne yapıyor ne ediyor demek yerine baska işler peşine düştü yani haksız mıyım ben ne yapayım bu durumda

+1 oy
önce (3,589 puan) tarafından

Tamamen babasına bağlı bir durum. Öyle karaktersizlikte babalar oluyor ki, çocuğun iyiliği için uzak tutmak gerekiyor. 

Size eş olamamış ama, mümkün olan babalığı da elinden alınmış gibi. 

Sizin aranızda ne olursa olsun, baba-çocuk ilişkisine müdahil olmamak gerekiyor. Eminim siz elinizden geleni fazlasıyla yapıyorsunuzdur ama bugün değilse bile yarın, babasını soracak, arayacak, yokluğunu hissedecek.

En azından 1-2 defa siz talep edebilirsiniz. Baktınız lafı geveleyip duruyor, en azından çocuğunuza karşı alnınız ak olur. Bu arada alt yorumda size çağırmışsınız, gelmemesi normal. Sizin ailenizle olan muhabeti bitmiş sonuçta. Yine çocuğu tek göndermeyin ama en azından bir kafede görüşün.

Ama şu da var, görmek isteyen allem edip, kallem edip görürdü... 

önce (2 puan) tarafından

Evet ben ona zorla gel demedim tabi ki ama dışarıda da ailemle görmek istemedi

önce (3,589 puan) tarafından

Bunca zamandır olmayan babaya, birden çocuk emanet edilmez. Kendi de istemiyor belli ki. 

önce (2 puan) tarafından

Ben dusunuyorum şöyle bir güç evladımı benden alsa ben öleceğimi biliyim hiç bir güç engelleyemez ki

önce (2 puan) tarafından

Evet bende bunu diyorum yani yemin ederim suanki hayatı mühim drgil ama yaptığı hersey kizimi etkiliyor

0 oy
önce (5,860 puan) tarafından

Babayi zaten tanimiyormus, babada hic aman goriyim  bi evladim var dememis. Hic karistirma. Benim kuzenim seneler sonra gorustu babasiyla, keske gorusmeseydi. Babasinin babalik bagi yok cocukla. Cocuk icin daha kotu olur sonradan.

önce (2 puan) tarafından

Bende boyle dusunuyprum en azından babam nerde kjm diyene kadar boyle devam etsin wizde çoğu mu dx̌zzź

0 oy
önce (377 puan) tarafından

İnternette kızının fotoğraflarını kullanıp da istemesi ve tefeciye bulaşması yazısını okuyana kadar babasıyla görüşse keşke diyordum ama bence asla görüştürme,tefeci dediğin de insan ama kızına zarar gelebilir bu tür ortamlardan ve insanlardan uzak olmalı azıcık vicdani merhameti olsa cezaevinde bile olsa sana beş kuruş para yollar kızıma bir çikolata bir bardak süt al lütfen derdi adami tanimiyoruz ama bence sen çok güçlü bir kadınsın.kizin sana sahip olduğu için çok şanslı vicdanın rahat olsun ben olsam bende senin gibi korurdum.cpcugumu 

önce (2 puan) tarafından

Oyyyy Allah daha güzel günler nasip eder inşallah insalar kendi hayatları yerine insanların hayatlarını yargılamayı seviyorlar boşver tabi ki hergun mutlu olamayiz

Kimse seni yargilayamaz.ask bu iyiki evlenip çocuk yapmışsın yoksa bu kadar bal süratli bir kızın olmazdı.beni de yargilayamazlar vicdanım rahat olduğu müddetçe kula hesap vermiyorum 😄🙂

önce (2 puan) tarafından

Allaha şükür benim de hem vicdanım rahat hem alnım ak hayatımı yargılanmaları asla müsaade etmem tabi ki😅

Moralini yükseltelim azıcık bugünlere.kolay gelmedin kızın kocaman olmuş arkadaşa bile ihtiyaç duymazsn yakında 

önce (2 puan) tarafından

Evet onunla beraber atlattım herseyimi

0 oy
önce (3,505 puan) tarafından

Iyi yapıyorsun zaten o büyüyünce babasını bulcak sonra seni cekistircekler annen bana seni gostertme di diye

önce (2 puan) tarafından

Peki beni suclarsa o zaman

Bilemem ama ben baba eğer size kötülük yapmadiysa öldürme teşebbüs gibi şeyler çocukları  baba veya anneden ayrı kalmasına karsiyyim ilerde sen iple bağlayanlar o babasını bulacak belkide sana düşman olacak beni neden mahrum bıraktın babamdan diye

önce (2 puan) tarafından

Öldürmeye teşebbüs etse iyiydi bu yasattiklarindan ama babada çaba yok

Valla kardeşim ben çevreden görüyorum babaları sonra kıymetli oluyor bilgine

önce (2 puan) tarafından

Tabi ki öyle ihtimal var çocuk yani sonuçta bu yaşanılanlar ona anlatsam da anlamayacak zaten 

0 oy
önce (2,659 puan) tarafından

Yorumları okudum da bence görmesin daha iyi 

Zatn iyi bir cevreisi hayatı yok üstelik kendisi dusunseydi isteseydi ayda bir en azından gelip gidebilirdi veya foto isteyebilirdi 

İlaki o kadr seçenek var isterdi şimdi istemeyrn adama zorla çocuğu gösterip sonra çocukta baba baba doye tutursa daha kötü olur hem gitse yanına şuan nerde ne yapıyor nasıl yaşıyor ortamı kötüyse hiç birine şahit olmasına gerek yok 

Biraz daha büyüsün anlicak yaşta anlatırsın görmek istese görür ama şuan o çocuk hiç birşey diyemezsin görse tekrar görmek isticek ve daha çok üzülür şunun babası var geldi gitti niye benm yok der ağlar 

4 yıl nasıl omadiysa bir 4 yıl daha olmaması daha iyidir

önce (2 puan) tarafından

Evet ortamı hiç düzgün degil aile ortamı yaşantısı normal şeyler yasatmadj bana ben güvenemiyorum bu durumda ona normal boşansaydik evet ama içimde ki seyler beni öldürüyor o korku şüphe neler duyuyoruz görüyoruz

0 oy
önce (730 puan) tarafından

Bende kızım bir buçuk yaşındaydi ayrıldım asla engel olamadım görüşsun kızım babasını bilsin babası sevgisi görsün dedim sadece bir yıl bir iki kere gelip gördü aradı ve sonra asla aramadı kızımı görmedi kızım şimdi on yaşında ve babasını istemiyor babası da zaten hiç aramıyor o yüzden bilmesin daha iyi ,bilince daha çok merak ediyorlar babayı istiyorlar,kızım şimdiden diyor 18 yaşına gelince dedemin soyadıni alicam yani benim babamın , ve asla babası ile ilgili hiç kötü bir şey anlatmadım , çocuklar kendileri her şeyi anlıyor

önce (2 puan) tarafından

Evet ben öyle söyledim zaten wger kızım babam nerde derse ben uygun dille diyeceğim zaten suan sormadı baba kavramını da biliyor ama hiç babam nerde demiyor görüşmek isterse kendi derse tabi ki engel olamam buna ama suan bazı srylere şahit olması icin daha küçük 

Küçük ama ortama girince başkalarınin babalarını görüyorlar emin ol şimdiden anlıyor ve hissediyor bunu beni hala bile en çok zorlayan şey bu söylemese bile diğer çocuklar gibi gidip sarılacak bir babası olmadı asla üzüldü ama bana söylemedi, babam ona harika babalık yaptı ve yapıyor ama çocuk hep eksik büyüyor bu bir gerçek ama bu da bizim hatamız değil, sen elinden geldiği kadar ilgilen her şey yoluna girer babası sormuyorsa hiç peşine düşme kafan rahat 

önce (2 puan) tarafından

Evet benim babam da öyle bir dediğini iki etmez peşinde dört dönerler öyle seviyor ki canını veriyor onun icin kendi babasından koruyor torununu babası cabalamiyor yaptığı şeylerden dolayı ne diyebilirim bunca sene bence onun için rahat etmesin hep ben kafama takiyorum

Allah yardım ediyor endişe etme bu masum çocukların ahida kalmaz onlarda illa bir gün çıkar onlardan ben Allah'a havale ettim 

önce (2 puan) tarafından

Allahim evladından uzak tutsun ne diyebilirim

0 oy
önce (4,460 puan) tarafından

Eğer iyi baba olsaydı kızıyla ilgilenmek görüşmek isteydi sen ne yaparsan yap bunun bir yolunu bulurdu. Kendini suçlama bu konuda . Zaten istemiyordur buda bahane olmuştur . Her hangi biri seni kızınla görüştürmese sen buna müsade eder misin ortalığı yıkarsın kimse engel olamaz.

0 oy
önce (23,073 puan) tarafından
önce tarafından yeniden gösterildi

Çok yanlış yapıyorsun . Eğer babasının çocuğa bir zararı olmayacaksa tabii ki.

önce (23,073 puan) tarafından

Yorumları okudum da pek de haksız değilsin. 

0 oy
önce (33 puan) tarafından

Görsün tanısın babasını ama hep seninle baba dedikçe adam da imana gelir belki canım  hersey para bence adam parasız olunca ne kadına iyi olur ne çocuğa çocuk buruk olmaz yarın öbürgün okulda sıkıntı olmasın pisikolojık olarak seninle birlikte görüştür  zamanla iyi olduğunu çocuğuna sevgisini gördükçe ona göre hareket edersin babasız çocuğa varken uzaklık soğukluk getirir yaklaştır işinsin ve sorumluluk alsın ihtiyacı alsın. 

önce (2 puan) tarafından

İlk ayrıldığında bu konuda hem ailesine hem kendisine cok söyledim destek çıkmadı bu zamana kadar sadece eve 1 paket bez yollamıştım zoruma giden bu kadınlarla otelde yatmak icin para buluyor ama kızına yapmiyor

önce (33 puan) tarafından

Özaman anasının kine kadar yolu var ****** göster bir defa çocuk sana neden getirmedin demesin ölür kalır biyerde için de kalmasın hiç görmemiş olmasın  

önce (2 puan) tarafından

Peki bunu onun düşünmesi lazım degil mj sence ya bu erkekler yaji ne diyeyim

0 oy
önce (3,358 puan) tarafından

Bu olay babadan babaya değişir. Devlet ona görüş hakkı vermiştir. İstese zaten görürdü, sizin zorunuzla arada babalık yapıp çocuğu üzeceğine hiç yapmasın. Babası ölseydi nasılsa tanımayacaktı, çokta takmayın

önce (2 puan) tarafından

Baba olarak bu çabalara hiç girmedi kendisi

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 487 göst.
20 Şubat 2020 Aile & Aşk kategorisinde 2 pırenses annesı (526 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 162 göst.
0 oy
8 cevap 538 göst.

Kategoriler

1,472,487 soru

24,111,859 cevap

333,001 kullanıcı

...