+2 oy
208 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,716 puan) tarafından

Selam kızlar.

Oğlumu kreşe vermeyi düşünmüyordum bu sene yaşı gelince anaokuluna gider diye düşünmüştüm 

Maddiyattan dolayi dedim normal okul döneminde daha çok para lazim olacak ama oğlumda gördüğüm birkaç hareket için psikologa götürdüm oda kreş önerdi.

Bende yarım gün düşünüyorum yazdırmayi mecbur.

Şimdi bi tane mahalle arası bir kreş var bi tanede kolejin içinde kreş var 

İkiside yakin diye başka alternatifim yok 

( annem yada babam götürücek )

Kolejin yıllıkms fiyatı 200 civarı sanırım bi kadin dedi bana yada o civarlarda.

Sizce mantıklımi senelik vermek normalde de ay ay verilebilir ama zaten diyorum mahalle arasi kreş fiyatına denk gelecek hemen hemen 

Sadece toptan alıyor sizce mantıklımi egitim kalitesi vs.de göz önüne alınırsa.

Bekliyim bende burda

6 Cevaplar

+2 oy
önce (6,367 puan) tarafından

Kolej kreşlerin etkinliği şusu busu inan hiç bitmiyor. Sürekli masraf. Büyük kızımı gönderdim öğretmen sürekli bir yere götürdü. Yok şu geldi yok bu geldi. Tiyatroları sanatsal faaliyetler yemekler bitmiyor. Masraf inan hiç bitmiyor İllallah dedirtmişti. 

önce (2,716 puan) tarafından

Başka para yok hepsi içinde demişti kadın konuştuğum ama bencede çıkar bişey 

önce (6,367 puan) tarafından

Hayır canım geziye gidiyorlar, tiyatroya gidiyorlar, kitap fuarlarına gidiyorlar, yemeğe, dünyaca ünlü sirk geldi deyip gidiyorlar yani inan bitmiyor. Ha çocuk acayip bir genel kültüre sahip oluyor ama maddi de yoruyor insanı. Benim ailem destekti o nedenle zoruma gitmemişti ama cidden illaallah dedirmiştilerdi. 

Anladm cnm kalsn o zaman zaten şu anda normal kreşe bile vermesem mi diyorum en son ki postuma bakar misin

-Reklam-
+2 oy
önce (2,969 puan) tarafından

Kolej olunca kaliteli olacağının garantisi yok ki. Arkadaşım yaşadığı şehirde çok ünlü bir özel okulun anaokulunda mühendislik mezunu birini okul öncesi öğretmeni diye çalıştırdığını söyledi. O kişinin eğitimi ile okul öncesinin ne alakası var. Yani para vereceksiniz de kaliteli olacak diye bir şey yok. Okulları bilmeden yorum yapmak doğru olmaz

Tuhafms denetleme yapmiyorlar mi acaba

Tabi kolej olunca ille kalite diye bişey yokta bilemedim normal mahalle kresijle ayni paraya gelecek demek istediğim 

Biri peşin alıyor biri taksit o yüzden sordum

+2 oy
önce (2,679 puan) tarafından

Durumum varsa ben kolej kreşine yollardım. Senin beklentine göre değisir aslında. Kolejde etkinlik, aktivite daha fazla olur. Bir de bana denetlenmeleri daha iyi olacağı için daha güvenli geliyor. 

Durumum yok cnm inan hiç yok ama doktor kreş dedi bende aldığım parayı ona vericm sorun şu ki kolejde peşin istiyorlar normal kreste aylık veriyorsun ama gene ayni paraya geliyor sonuçta dimi bilemedim 

+2 oy
önce (1,831 puan) tarafından

Bende ozel kreşe verdim. Aylik 9 bin. Yillik hesaplayinca 110 filan oluyo yarim gun bizimki 5 saatten biraz daha fazla.

+2 oy
önce (1,294 puan) tarafından

Kolej kreşinde yemek de olur eğitimin üzerine eklenilir 200bin+ yemek. ( Yemek de 50-60 bin seklimdedir)... Daha sonra kolejde anaokul kitap setine yani kirtasiyeye minimum 15-20bin istenilir.. kolejde etkinlikler daha masraflidir en basiti boya malzemeleri markalı istenebilir tuvaller muhakkak istenir sürekli... Asla mahalle ile kolej fiyatı birebir aynı olmaz. Kolejde çalıştım yıllardır biliyorum. Ki sadece bunlarda değildir okula bı yazar gelir ücret alinir, bı etkinlik olur ücret alınır, gezi olur ücret alınır, gösteriler olur kostumler ücret alinir. Eee devlette de biz bunlara ücret veriyoruz ki demeyin devlette bir kostümü 500 lira versen iş görür özelde bin lira iş görmez. Oğlumun kreş,anaokul donemlerinden de bilgim bulunuyor geçen yıl gönderdim... Eğitim kalitesine gelecek olursak da kolejdeki eğitim daha yüksek oluyor bir mahalle okuluna göre tabiki kıyaslanamaz. 

+2 oy
önce (1,493 puan) tarafından

Arkadaşım çocuğunu özel kreşe vermişti. Kreş parasından çok etkinliklere para vermişti. Sonra aldı devlete verdi kurtuldu

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 74 göst.
8 Temmuz 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde mrcn06 (132 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 30 göst.
4 Ağustos 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Tlntln (72 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 201 göst.
+1 oy
4 cevap 233 göst.
4 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde Canveannesi (1,791 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,642 soru

24,113,758 cevap

333,110 kullanıcı

...