+1 oy
403 göst.
Diğer kategorisinde (308 puan) tarafından

5 yıl önce çok büyük bir hevesle tesettüre girdim ilk zamanlar layığıyla yerine getirmeye çalışıyordum zamanla topuzlar başladı pantolonlar daraldı kısaldı derken açık halimi çok özlüyorum saçlarımı yapmayı makyaj yapmayı ne biliyim oje sürmeyi. Zaten olması gerektiği gibi yerine getiremiyorum açmak da istemiyorum gibi. Ama kapalı kalmak da istemiyorum. Bi de herkes kapalı halimin beni çok yaşlı gösterdiğini söylüyor yargılamadan bana fikir verir misiniz Lütfen

17 Cevaplar

+13 oy
(4,237 puan) tarafından

Nefsinize yenik düşmeyin. Açık hallerinizi değil de tesettürlü günlerinizi düşünün, en çok da Rabbin rızası için nefsinize yenip düşmeyip açılmadığınız için de kendinizle gurur duyun. Dünyaya gönderilişimiz dinimizi güzel yaşayıp, O'nun emirlerini yerine getirip yol almak değil mi? Rabbin rızasını alamadıktan sonra hangi işimiz güzel gider? Düşünsenize eşinizden istekleriniz var ama yapmak istemiyor sizi umursamıyor bu evlilik güzel ilerler mi? Peki Rabbimizin emirlerini yerine getirmeden de güzel hayat yasayabilir miyiz?  Görünüşe gelince sizi seven biri kapalı olduğunuz için yaşlı görünüyorsun diyorsa onunla arkadaşlığınızı sorgulayın. Seven sevdiğini günaha sürükler mi? 

Rabbim içinize tesettür aşkını versin, en güzel takvalı şekilde yaşamayı nasip etsin inşaallah 🤲🏻 🌸 

-Reklam-
+9 oy
(1,860 puan) tarafından

Arkadaş çevreni hemen değiştirmen lazım, başka türlü bu illetten kurtulamazsın.

Kalpten kalbe yol var halile demişler. Halil dost demek, yani dostun kalbinden kalbine yol vardır, içinde iyi kötü ne varsa akar.

O sebeple ayette salih olun değil, salihlerle beraber olun buyuruluyor.

Nasıl biri olmak istiyorsanız öyle insanlarla muhatap olun. 

+7 oy
(1,000 puan) tarafından

Ev içinde makyaj yapın yine saçınızı yapın, adetli günlerinizde oje sürün , siz kendinizi süslemeyi mi özlüyorsunuz yoksa süslenip dışarı çıkıp insanların beğenisini kazanmayı mı ? İbadetlerimizi sarılın dua edin tesettürünüzü düzeltmeye çalışın kazanan siz olursunuz inşaAllah 

(308 puan) tarafından

Hepsini özlüyorum galiba hem beğenilmeyi hem süslenmeyi:(

(1,000 puan) tarafından
+2

İnsanların beğenisi mi öenmli Allah rızası mı kendinize bunu sorun, zor  nefse zor gelir biliyorum ama Allah için mücadele edin 

+4 oy
(23,182 puan) tarafından

Zor gelse de devam etmelisin. Tesettür kolay değil evet ama mukafatı var 

(308 puan) tarafından

İşte beni tatmin etmiyor bu tesettür. Emredilen böyle değil ki. Bende diyorum ki madem onu yapmıyorsun hiç yapma

(23,182 puan) tarafından
+1

Şeytanın sağdan yaklaşması tam olarak böyle bişey işte 

+3 oy
(28,472 puan) tarafından

Tamamen senin bileceğin iş kimse kimsenin günahını sevabını taşımıyor sonuçta içinden gelmiyorsa kendini onun içinde daralmış hissetmenin bir anlamı yok bence 

(308 puan) tarafından

Etraf ne der diye de çok çekiniyorum :(

(28,472 puan) tarafından

Etrafı boşver elalem ne der diye yaşama hayatını 

(8,305 puan) tarafından
+1

Bencede etraf ne der değil rabbim ne der diye düşünmelisin 

+3 oy
(54,104 puan) tarafından

seytanin vesveseleri bunlar canim ben açığım benimde icimden kapanmak gelmiyor hazir kapanmissin açılma derim nefsine yenik düşme bizim gibi

+3 oy
(25 puan) tarafından

Burda kimse size açıl demez çünkü kimse kimsenin günahına ortak olamaz ayrıca diyorsunuz ki layığıyla yerine getiremiyorum onun yerine o zaman kapanma tarzınızı değiştirin böyle boydan biraz salaş elbiseler var adını pek bilmiyorum yanlış ya söylemiyim başa da sufle dedikleri tarzda takip çok güzel hanım hanımcık giyinen hemcinslerim var bence sizde o şekil deneyin sizin cevrenize yaranacaksınız diye neden ahiretinizi yakacaksnz

+3 oy
(514 puan) tarafından

Ah gülüm ah insanların rızasını kazanmak yerine Allah'ın rızasını kazanmaya çalışın . Maalesef bundan 100 sene sonra bu dünyada olmayacağız ve Allah'a hesap vereceğiz . Dünyevi zevkleriniz için ahiretinizi yakmayın 😥 vesvese altındasınız hemde insanlar tarafından 🥲 çokta kulak asma güzelim insanları, sen ahiretini düşün 

+2 oy
(541 puan) tarafından

Bunda yargılayacak ne var sizin içinizden ne geliyor kalbinizin sesi ne diyor vicdanınız aklınız ne diyor onları dinleyin size dogru cevabı onlar verecektir kararınız ne olursa olsun bu sizin hayatınız

+2 oy
(1,837 puan) tarafından

Senin mutluluğun onemli nasıl mutlu oluyorsan öyle yap.

+2 oy
(27,136 puan) tarafından

Tövbe tövbe arkadaşlar bişeye karar verirken çok iyi düşünmeniz gerekiyor böyle şeyleri yaşamamak için en başında düşünmen lazımdı bu oyun değil sıkılınca açılamazsın bence iyi düşün yanlışından dön

+2 oy
(941 puan) tarafından

Ben tesettürlüyüm bırakmayı hiç düşünmedim 

Bazen kendimi rüyalarımda açık görüyorum 

Uyandığım zaman hıçkıra hıçkıra ağlıyorum 

+2 oy
(190 puan) tarafından

Bir arkadaşım vardı yakındı bana tesettürlüydu sözde daracık pantolon üzerine daracık bir penye normal bir tesettür yapmıştı bir gün  baktım da o kadar çok üzüldüm ki ona bende tesettürlüyüm bana neden salaş giyiniyorsun pişersin biraz tarz takıl gibi şeyler söylerdi başka bir arkadasimda da vardı tesettürü o kadar layığıyla yerine getirirdi ki  cok onemserdim ve bende onun gibi yapmaya çok özen gosteriyorum şeytanın vesveseleri  gidip geliyor gözümün önünden açılsam nasıl olur dar elbise giysem diyorum bazen sonra da o arkadaşımı aklıma getiririm ne kadar hanım hanımcık derim ve onun gibi yapmak isterim her zamn 

0 oy
(8,807 puan) tarafından

Sen Allah ne der diye değil de etraf ne der diye düşünüyorsan şimdiden açıl canım.

0 oy
(1,566 puan) tarafından

Şöyleki zaten Tesettürlü değilmişsin sadece kapalısın o yüzden açılman yadırganacak birsey olmamalı yinede nefsine yenik düşmemeye çalış Allah yardımcın olsun 

0 oy
(909 puan) tarafından

Çevren seni etkiliyor sanırım yaşlı gösterdiğini düşünüyorsun sende. Başkalarının sözleriyle hayatının kararını vermemelisin sen istiyorsan kapalı kal çevren istedi diye de açılma. Yani kısacası kendi ne hissediyorsun karar ver açıl ya da açılma. Acilmanin sonuçlarına çevre ne diyecek diye de düşünme. Biraz beynini yaktim ama yani senin hislerin daha önemli. Başkaları karar vermesin.

0 oy
(5,250 puan) tarafından

Biraz daha genç işi tesettüre uygun modeller giyinebilirsin bence. Yaşlı gösterdiğini söyleyip kötü hissettiriyorlarsa yani.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 158 göst.
+18 oy
25 cevap 2,582 göst.
6 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde 241224 (5,140 puan) tarafından soruldu
+2 oy
38 cevap 1,214 göst.
10 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde Kerimenur (69 puan) tarafından soruldu
0 oy
34 cevap 1,419 göst.

Kategoriler