+1 oy
112 göst.
önce Diğer kategorisinde (138 puan) tarafından

Kızlar 19 günlük ikizlerim var premature olarak erken doğdular oğlum cuma günü taburcu oldu kızım daha yatıyor bı 20 gün daha yatarmis kilosu düşük ve enfeksiyon tedavisi görüyor şuan sorun şu olacak ki evdekine süt verince öbür bebeğime süt sagamiyorum ikisine yetişmiyor çok az sütüm var ikiz çocuğu olanlar nasıl baş ettiniz bu durumla Aptamil premature bebek mamasi aldım kuvezde de onu kullniyorlarmis mecbur kaldıkça vermek zorundayım sizler nasıl yaptınız 

4 Cevaplar

0 oy
önce (138 puan) tarafından

Post yukarı....

-Reklam-
0 oy
önce (429 puan) tarafından

Bol su içerek, uyuyarak ve dinlenerek sütün artar.ceviz badem, fındık, fıstık, yumurta ve protein ağırlıklı beslenme de süt yapar.

Yiyorum canım midenin aldığı kadar yiyorum bende tek bebeğe yetecek kadar sütüm var ama iki bebeğe yetecek kadar gelmiyor maalesef diğer bebek yanımda olsa bir orta yol bulunur illaki ikisine bir çare birşeyler yaparım diğerine sağmak zor oluyor emzirdikten sonra sağınca 10 15 ml ya çıkıyor ya çıkmıyor 

önce (429 puan) tarafından

Anlıyorum canım.bebeklerin daha küçük.iki tane hem de.oldugu kadarıyla.moralini bozma.ikiz bebege süt yetmeyebilir zaten normal bir durum.sağlıkla büyüsünler.

Sağol canım Allah razı olsun 

0 oy
önce (4,731 puan) tarafından

Damlalar var süt arttıran bestlak gibi bir tane daha vardı galaktago muydu öyle bir şey. Onun dışında bulgur yiyebilirsin dereotu Havuç salatası helva 

Bulgur falan yiyorum canım bir bebeğe yetecek kadar sütüm var ama diğer bebegime sagmakta zorlaniyorum damlayı denicem canım 

0 oy
önce (2,667 puan) tarafından

Bestalk damla kullan bide elektrikli göğüs pompaları al bir göğsünü emzirirken birini de tak sağım yapar diğer bebeğin için 

Dinlen su çok iç iyi düşün hep göğsüne sütüm çok deyip olumlu düşün asla sütüm az deme süt azalıyor 

Sütünü verip mamada verebilirsin kötü düşünme 

Sağlıkla büyüt inşallah ♥️ 

Allah razı olsun canım sanırım herşeyi denedim damla dışında aklım diğer bebeğimde çok yoğun ve zorlayıcı bir sürecin içerisindeyim ister istemez düşünce beyni yoruyor tek bebeğe yetecek kadar sütüm var ama iki bebeğe yetmiyor arada kalmış hissediyorum Aptamil premature bebek maması aldım çok sıkışınca kullanırım diye bakalım Rabbim büyük riziksiz gelmez dünyaya hiçbir can 

Kötü düşünme benm sütüm ben ne zmn az desem azalıyor ama şükür sütüm var artmış diyince ciddende artıyor sıcak suyla duş al göğsüne masaj yap öylede süt çok giriyor 

Bebeğini emzirirken pompaya diğer göğsünü çekince en azından diğerine verirsin mama kullanmaktan kaçma sağlıklarını düşün kimseyi takma aaa mamami veriyon falan derler sanki mama kullanan çocuk buyumuyorda benm ilk çocuğum mamayla büyüdü şuan ikinci çocuğumu hem emziriyorum hem mama veriyorum doysun gelişimi geride kalmasın diye 

Sende iki göğsünü bosaltirsin doymuyorsan arkasından mama yap ver o ara şekerli icecek yap iç dinlen 2/3saat sonra emzirdiginde yine dolmuş olur 

Unutma göğüs ne kadr bosasa da bitmez süt ilaki yağlı kısım geç gelir en son biz göğüs boşaldı deriz ama boşalmak bebek ne kadr çekse beyne süt uretimi fazlalastiriyor videoda görmüştüm 

İnşallah kizinda gelir gözün arkada kalmadan ikisine bir bakarsin

İnşallah Allah razı olsun canım şuan zaten öyle yapıyorum çok sikisirsam diye premature mama aldım primanin çok beğenmedi sanki hepsini içmiyor duruma göre üstesinden gelmeye calicam mecbur öyle böyle mama vermem lazım iki bebek sonucta zaten küçücükler gelişimleri geriden gelsin istemem oğlum şuan 2 kilo belki 5 10 grm fazla etkilemesini istemem sağol canım yardımın için 

Ne demk.roca ederim 

Bu arada mama gaz yapabilir beğenmeye bilir deneyerek git ama sma comfort mamasi gaz için çok iyi kilo alımı bazı bebeklerde yapar bazılarında yapmaz 

Canım premature olduğu için özel olarak kulanmam lazım kuvezde Aptamil premature maması veriyorlarmış ona göre aldım sorun yasarsam başka premature mamasına bakicam biraz toplayana kadar şuan 2 kilosu var pazartesi 1980 grmdi yani bakacam durumuna

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 163 göst.
0 oy
4 cevap 70 göst.
0 oy
2 cevap 108 göst.
0 oy
3 cevap 256 göst.

Kategoriler

1,472,833 soru

24,116,729 cevap