+2 oy
247 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (437 puan) tarafından

24 aylık oğlum öğle uykusu deyince köşe bucak kaçıyor. Zorla uyutuyorum. Bıraksam akşam uyku saatine kadar duracak. Akşam 8 buçuk 9 arası uyuyor. Öğle uykusunda anne beni yatırma diye ağlıyor. Bırakmak için çok erken diye zorla uyutuyorum.

Çok mu erken öğle uykusunu birakmak için? Tek uykuya geçişi de erken yaptı. 10 aylıktı tek uykuya geçtiğinde 

11 Cevaplar

+1 oy
önce (5,209 puan) tarafından

Bizim dr istemiyorsa 2 yaşında bırakabilirsiniz demişti. Bi ara çok zorlanıyorduk. Ama hemen bırakmadı tabi. Ben de zorla uyutmuş olabilirim:) Siz de bi deneyin gündüz huysuzlanıp zorlanmıyorsa bırakabilir.

-Reklam-
+1 oy
önce (8,287 puan) tarafından

Büyük kızım Kasım'da 6 yaşına girecek hâlâ öğle uykusu yapıyor 😅 Gittiği yere kadar uyusun diye bakıyorum valla öbür türlü kafam kaldırmıyor birazcık kendime kalıp kafamı dinleyip islerimi yapmak istiyorum. Bazen isteyerek uyur bazende uyu kalkınca parka vs gitcez diyince zorla uyur . Küçüğüm 18 aylık o zaten uyuması gerekiyor 

önce (15,775 puan) tarafından

Akşamları kaçta yatıyor ☺️

+1 oy
önce (5,610 puan) tarafından

İki yaşında bıraktı kızım öğlen uyuyunca akşam 12 den önce yatmıyor 

önce (437 puan) tarafından

Öğlen uyusada 9 da uyuyor uyutmadigimda da gün içinde hiç eziyet etmez akşam vaktinde de uyuyor sanırım artık öğle uykusuna ihtiyacı yok

+1 oy
önce (3,364 puan) tarafından

Eğer istemiyorsa 2 yaş bırakılabilir, doktorlar öyle söylüyor. Kızım 3 yaşında hâlâ istiyor, öğlen elinde yastıkla gelir uyutmam için

Bende 3 yaşa kadar uyusun istiyorum ama oğlum kaçıyor uykuyu duyunca

+1 oy
önce (7,184 puan) tarafından

31 aylık olduk devem ediyoruz sabah erken uyanır cok yorgun oldugunda kendisi uyur degilsede ben uyuturum 

Bende 3 yaşına kadar uyusun istiyorum ama uykuyu duyunca kaciyor

önce (7,184 puan) tarafından

Kendisinin istemesi lazım benim büyük oglanda istemezdi zorlamadim bende 

+1 oy
önce (1,526 puan) tarafından

İstemiyorsa zorlama derim 

Etrafımdakilerde öyle diyor ama 3 yaşına kadar uyusun istiyordum

+1 oy
önce (455 puan) tarafından

6 yaşında oğlum hâlâ daha öğle uykusu yapıyor akşam da 9da yatıyor canım gittiği yere kadar uyut 

+1 oy
önce (245 puan) tarafından

Kızım üç yaşında  şimdiye kadar hiç kesmedm günde iki üç saat uyuyor 

0 oy
önce (543 puan) tarafından

2 bucuk yaşında oğlum 2 gündür Öğle uykusunu uyumuyor zorla uyutuyorum Ve bende sallıyorum zorlanıyorum Cok ağlıyor bu aradadoktoruma sorduğumda bana erken demişti çünkü prematüre bebek olduğu icin erken öğle uykusunu bırakma demişti ama bıraktı sadece akşamları saat 11 de yatıyor sabah 9 da kalkıyor kendisi bıraktı ben bıraktırmak istemedim aslında 

0 oy
önce (4,460 puan) tarafından

Aynı benim kızım 10 aylıkken tek uykuya geçti 2 yaşında gündüz uykusunu bıraktı. Ben zorlamadım hiç uyusun diye. Şimdi 3 yaşında tabi gündüz uykusu sıfır ama eğer hasta yada bir derdi yoksa gece uykusunu tek seferde 11-12 saat yapıyor.

0 oy
önce (5,860 puan) tarafından

Benim buyuk oglum 27 aylikti biraktiginda. Kucugu de smdi 27 aylik. Ekim gibi biraktircam. Neden dersen simdi de uyumadan duruyo ama bazen aksamustu uyuyo. Yani oglen bende uyutursam zorla ama aksamustu kendi uyuyp. Henuz hazir degil. Gunler kisalmaya baslayinca birakicam o yuzden. Yani cocuk istemiyosa zorlama. Ama baktin yetmiyo gun icinde o zmn zorla da olsa uyut.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 283 göst.
7 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde Gamze1azra (84 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 46 göst.
11 Mart 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Katibe Anne (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 331 göst.
31 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Z.bekar (333 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,627 soru

24,113,590 cevap

333,099 kullanıcı

...