+1 oy
117 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (73 puan) tarafından

imageKendimi  bildim bileli Demir ilaci içiyorum ama dolmuyor bu demir doktor yine yazdı demir eksikliği anemisi dedi.bu kan ilaçları dışında ne yapsam bu demir yükselir.felaket bir unutkanlığım var ne dicegimi unutuyorum.bana bildiğiniz birsey varsa lütfen yardımcı olurmusunuz

4 Cevaplar

0 oy
(3,049 puan) tarafından

Ciğer dalak siyah üzüm keçiboynuzu pekmezi hatta kendisini yani keçiboynuzuna al tüket canım 

Birde biz kardeşiminkini aktarın hazırladığı karışımla yükselttik 

Serum tarzında damar yoluyla Demir takviyesi verilmesine rağmen belli bir süre sonra hemen düşüyordu o bile fayda etmemişti yani ama macun çok iyi geldi 

İstanbul daysan sana yerini yazarım zaten tahlil sonuçsuz hazırlamıyor tahlil sonucuna göre karışım veriyor 

(73 puan) tarafından

Çok sevinirim canım çok teşekkür ederim 

(3,049 puan) tarafından

Rica ederim yazdım sana 🌻

(73 puan) tarafından

Çok sağol♥️

-Reklam-
0 oy
(1,153 puan) tarafından

Damardan Demir yuklemsezi yapacaklar canım ancak oyel duzelir nenidme degerlee aynı maalesef:( dahiliye dedi gel yükleme yapicaz şuan 28 hafatligim bakalım yaoacaklakrmi m

0 oy
(253 puan) tarafından

Benim de aynı şekildeydi yıllardır demir ilacı kullanmama rağmen demirim yükselmiyordu, benim demirimin düşük olması sebebi adet kanamalar adetim biraz yoğun geçiyor ben de bu sebepten dolayı doğum kontrol hapına başladım doğum kontrol hapı adet kanamasına azaltıyor bir yandan da sıvı formda demir ilacı takviyesi alıyorum kendimi daha iyi hissediyorum muhtemelen Ferittin değerim yükseldi eylül ayında tahlil vereceğim kendimi daha enerjik hissediyorum Ayrıca şunu da ekleyeyim damardan demir takviyesi de aldım ben ancak aylar itibarıyla adet kanamalar nedeniyle gene azalarak sekizlere kadar düşmüştü, adet kanamasını kesmeden demir yükselmiyor maalesef

0 oy
(5,287 puan) tarafından

Unutkanligin demir eksikligiyle ilgisi oldugunu bilmiyorum ilk defa duydum ama demir baglama kapasiten bu kadar yuksekken demir ve ferritinin bu kadar dusuk olmasi cok sasirtici uzun zamandir kullanmana ramen dolmuyosa da bobreklerde demirin emilimiyle ilgili bi sikinti olma ihtimali cok yuksektir doktorunla gorus sevk etsin seni kim bilir kac senedir kullaniyosun o ilaclari hem maddi hem manevi cok zor bi durum olmali ne kadar tedavi icinde olsa bilmedigin ve zatari olsn bi cok meddayi bedenine sokuyosun seni cok iyi anliyorum benjmde oglumda var demir eksikligi 4 aylikken kan ilacina baslandi her bebekte oldugu gibi 8 aylikken demir eksikligi farkedildi suan oglum 3 bucuk yasinda o zamandan beri ilac kullaniyo ferrum ferro sanol ocean fertamir bi cok ilac denedi yine iclerinde en ise yarayani ferro sanoldu ama o da yeterli olmadi bu ilaclarin cogu disinde lekelenmeler yaptigi icin fertamir kullandik onunda hic ektisi olmadi tabi bu surecte biz cok yiprandik cocuk ilac icmek istemiyo aci diyo ben surekli ilac veriyorum icim rahat degil aman ac karna olsun aman cok ac kalmasin gelisimi geriler aman sut urunleriyle mesafeli kullansin ilaci su bu derken cocugun attigi adimin hesabini yapar oldum tabiki diyette yaptik et balik ispanak yesil mercimek gibi demir degeri yuksek besinler yedirdim cocugum et sevmiyodu zorla yedirdim ama olmadi mi olmuyo demkki son gittigimde doktora analttim bu surec bizi cok yordu bu verdiginiz ilaclar tedavi mi ediyo sadece takviye mi yapiyo dedim cunku bi hastalaniyo antibiyotikle birlikte demir verilmedigi icin kesmek zorunda kaliyorum biraz toparlanmjs demir degeri tepe taklak oluyodu ee omur boyu ilacla mi takviye alacak bu cocuk kendi vucudu demir tutmayi ogrenemeyecek mi dedim verdiginiz ilaclar tedavi mi ediyo sadece takviye mi yapiyo cunku takviye kesilince duser dedim son kez ferrum verdi bunu kullanin olmazsa bi bolum soyledi ismini unuttum orda bobreklerine bi bakilsin dedi ilac kullaniyoruz suan yapcak bisey yok napalim 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 100 göst.
+1 oy
4 cevap 195 göst.
14 Şubat 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Pakize333 (6,828 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 222 göst.
16 Ocak 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 181 göst.

Kategoriler

1,473,714 soru

24,128,725 cevap

333,921 kullanıcı

...