+2 oy
343 göst.
önce Diğer kategorisinde (28 puan) tarafından

Hanımlar bebeğim 22 aylık şuan ben 1 yaş aşısı dahil şimdiye kadar olan hiç bi aşısını yapmadım eşim ve ailesi yüzünden aslında onlardaa hiç biri yapmio çocuklarına gerçi işte bana da hep engel oldular yapamadım ama baktım ki kızım hep hasta hep enfeksiyon çıkıyor kanında yaptırcam yarın götürsem acaba yaparlar mı geçmiş olduğu aşıları hafta hafta ay ay fln öyle yaparlar mı 

15 Cevaplar

+2 oy
önce (12,096 puan) tarafından

Öyle bir şey yok canım yapmazlar yani sanmıyorum. Bundan sonra artık 2 yaş aşısı ve 4 yaş aşısı kalmış oluyor onları yaparlarsa yaptırırsın

-Reklam-
+1 oy
önce (429 puan) tarafından

Geçmiş olsun.5 yaş öncesinde tüm aşıları olabilir.çocuk doktoru ile aşı takvimi oluşturabilirsiniz.çocuk doktoru ve sağlık ocağına gidin fazla bekletmeden.

önce (28 puan) tarafından

Aşı kağıdım var duruyor onla sağlık ocağına gitsem drek Bakıp yapmazlar mı 

önce (429 puan) tarafından

Çocuk doktoruna görün . sağlık ocağındakiler yeni aşı takvimi oluşturur mu bilemem.

+1 oy
önce (1,992 puan) tarafından

Bu enfeksiyonun aşı olmamasıyla alakası yok. Bünyesi zayıf demek ki ayrıca zaten bunyesi zayıf oldugu için her aşıdan sonra hasta olacaktı çocuk. Aşı sonrası hastalanma normal karşılanır ama bı tık ağır geliyor bazı çocuklara grup gibi semptomlar oluyor

Nasıl yani ne kadar kan versem hep enfeksiyon çıkıyor kanda tabiki aşi olmadı diye değil ama neden gelişmimi vs herşeyi çok iyi 22 aylık 14 buçuk kilo yemesi icmesi çok güzel ama hep bi enfeksiyon çıkıyor kanında 

önce (8,296 puan) tarafından

Tavsiyem dut kurusu yedirin çocuklariniza hatta kaynatıp suyunu içirin enfeksiyon için bire bir . He bir de bağışıklık kuvvetlenmesi için bir seyler yapın . Aşı yaptırırsin yaptırmazsin bilemem ama yapilinca enfeksiyon puff diye  ortadan kalkmayacak . 

Bağışıklık için ne gibi şeyler yapım 

+1 oy
önce (8,296 puan) tarafından

Çabuk hasta olmasini asi olmamasina nasıl bağladın ? İki kızım var sıfır aşılı. Dediğin gibi değiller. Ama şu var . Kimse benim evladimin sağlığı hakkında söz sahibi olamaz . Yaptircak olsam gider yaptırırdim kimin ne haddine ? Çocuklarınizi siz yönetin lütfen çevreniz değil. Biraz dişli olun . Yoksa büyüdüklerinde hiç önünü alamazsınız . 

+1 oy
önce (40 puan) tarafından

Bence yaptırma  çocuğunun hastalığının aşıyla bir ilgisi yok bende  yaptırmadım ama arkadaşım yaptırdı onun ki hep hasta şükürler olsun benim ki kolay kolay hastanlanmiyor zaten aşıyı azıcık araştırırsanız yapmazsınız 

+1 oy
önce (15,800 puan) tarafından

Bende yaptırmıyorum Ayrıca da aşı yaptırmamakta kanımda enfeksiyon çıkmasının bağlantısını anlayamadım 

Yaparlar merak etme 1. Sınıf aşısını 4 yaşa çektiler daha ne olsun 

0 oy
önce (2,669 puan) tarafından

Yapmazlar zmni var aşılarin 2 ve 4 yaş aşısı var ama öncesi diğerlerini yapmadın onu yaparlar mi bilmiyorum sor yinede

0 oy
önce (5,683 puan) tarafından

Sağlık ocağına bi gidin sorun belki yaparlar 

0 oy
önce (31 puan) tarafından

Evet yapıyorlar benim oğlumun da yapmamıştık  1,5yaşına kadar bir daha olmayan aşıların hepsi yapıldı 

0 oy
önce (1,092 puan) tarafından

enfeksiyonun aşıyla ne alakası var bebeğinin bağışıklığını güçlendir. yaptırmamışsın geçen geçmiş. 

bende yaptırmadım aşı enfeksiyon başka canım

Aşı olmadi diye enfeksiyon geçiriyor değil değil aslında vücudu savunmasız kaldığı için hastalıkla savaşıyor gibi yani ben öyle düşünüyorum aşı olmuş olsa vücudu kendini savunmaya alırdı 

aşı olsaydı her aşıdan sonra hastalanacaktı belli ki yine aynı döngü canım daha ağır geçirebilirdi belli ki bağışıklığı düşük buda bünyeyle alakalı. doğal yollarla bağışıklığını güçlendirebilirsin. başka yöntem dene. benim kızım aşısız ama çok sık hastalanmaz çevremde de aşı olmayan bebekler var Hiç hasta olmayanlar bile var Yani aşı ile bağlantı kuramazsın

0 oy
önce (15,129 puan) tarafından

Enfeksiyonun onla ilgisi yoktur o ayrı da siz niye kendi çocuğunuz için olana karar veremiyorsunuz

0 oy
önce (5,043 puan) tarafından

Aşıları tamamlanamamış çocuklarda önceki aşı dozlarının tekrar yapılmasına gerek yoktur. Aradan uzun bir süre geçmiş olsa bile, aşılamaya bırakılan yerden devam edilir, eksik aşılı çocuk saptandığında yaşına uygun olarak aşıları tamamlanır. Eğer hiç aşısı yoksa, o yaşa dek yapılması gereken aşılar hızlandırılmış biçimde uygulanır, ancak boğmaca ve difteri aşılamaları için yaşına göre uygun aşı seçenekleri dikkatle ele alınmalıdır. Risk grubunda değil ise, Hib enfeksiyonları için doğal bağışıklığını kazanmış olacağından 5 yaşın üzerinde bu aşının da yapılmasına gerek yoktur

image

böyle diyor. yani yapman gereken çocuk doktoruyla plan yapmak
0 oy
önce (1,517 puan) tarafından

Geçmiş aşılar yapılmıyor canım bir sonraki aşı zamanını beklemen lazım 

0 oy
önce (618 puan) tarafından

Bunun aşıyla alakası oldugunu sanmam. belki alerjik bir bünyesi vardır ondan çabuk hastalaniyordur. Benim kızımın özel aşılar da dahil hepsi tam ama alerjik bünyesi var ondan hemen bogaz enfeksiyonu oluyordu tabi bunun da tedavisini aliyoruz artık hastalık sıklığı azaldı. Oğluma da tüm aşıları yaptırıyorum.

Bunu nasıl anlicam peki olup olmadığını

önce (618 puan) tarafından

Enfeksiyon nerede çıkıyor, neresi ağrıyor?idrarda mı kanda mı  boğazda mı enfeksiyon var?  Karnı mı ağrıyor  ishal oluyor mu? Buhar alıyor mu?vs. Doktor ne diyor? Buna göre doktorun yönlendirip ileri tetkik yapması gerekir. Bizim durum şöyleydi: çocuğumun sık sık boğazı kızarıyordu bebeklikten beri. Sonra hirilti olmaya başladı buhar almaya başladık neredeyse 1.5 ayda bir ciğerine iniyordu enfeksiyon. Doktor alerjik dedi biz de cocuk alerji doktoruna götürdük test yapıldı toz zeytin ağacı kedi köpek vs.alerjisi cikti ona göre tedaviye başlandı. Doktor yönlendirmeli sizi de.

İdrarda ve kanda çıkıyor öyle fazla bi yükseklik değil ama çıkıyor yine de 

0 oy
önce (8,792 puan) tarafından

Yapmazlar geçmiş olanları da asılara bağlama hastalanması canım. Bağışıklığı düşük. Arkadaşımın çocuğu hep hasta oluyor aşıları tam.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 184 göst.
+1 oy
1 cevap 76 göst.
29 Mayıs 2025 Aile & Aşk kategorisinde Mirahggbbm (33 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 102 göst.
+1 oy
2 cevap 113 göst.

Kategoriler

1,472,873 soru