+1 oy
344 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,096 puan) tarafından

Kızlar ben Kasım ayında kaynanamda doğum yapicam kaynanam Afyon'da oturuyor annemler Kütahya'da arada 1 saatlik yol var annemler sadece hastaneye geliriz eve gelmeyiz diyorlar. Kaynanamda misafir ağırlamayı sevmez şimdiden ben gelene gidene ne yapcam nasıl agirlicam deyip duruyor benim ailemi kastediyor biliyorum ama birşey demedim henüz daha çok var doğuma diye. Sizce aileme ısrar edeyim mi eve de gelin diye sizce uygun olanı nasıl olur 

9 Cevaplar

+2 oy
önce (3,356 puan) tarafından

Neden kendi olduğun şehirde doğum yapmıyorsun ki. Annen doğum öncesi gelir, sonrada 1 hafta kalır gider. Hem annengil olduğu için kaynanan her şeye karışamaz

önce (2,096 puan) tarafından

Kendi olduğum şehir annemlere 18 saat uzaklıkta ve ilçede olduğunu için hastane şartları pek iyi değil. Annemde en başından dedi zaten ben oraya gelemem o kadar uzun yola çıkamam diye

-Reklam-
+1 oy
önce (700 puan) tarafından

Siz nerede yaşıyorsunuz?

Biz doğunun ilçesindeyiz oraya kimse gelmez çok uzak ve hastane bile yok sağlık ocağından bozma bir hastane var

önce (6 puan) tarafından

Doğunun bir ilcesindeysen iline git doğumunu yap iki gün sonra evine gel esinde yardım eder ne kaynanana nede annene muhtaç olmazsın.  O kadar da zor değil ben evimde kaldım sağ olsun eşimde çok yardım etti. Bence sizde öyle yapın 

+1 oy
önce (687 puan) tarafından

Canım siz hangi sehirdesiniz ki 

Biz doğunun bir ilcesindeyiz eşim orada görev yapıyor kimse gelmez oraya çok uzak. Hastane de çok kötü bir hastane 

+1 oy
önce (2,668 puan) tarafından

Şartlar ne bilmiyorum ama. Ben doğumda kaynanamla kaldım hayatımın en büyük hatalarından biriydi. Keşke annemle kalsaydım veya annemin olduğu şehirde doğum yapsaydım. Sezaryen olsa bile 1 haftaya evine gidebiliyorsun. Bence annenlere ısrar etme. Sonra da annene gidersin kalabalık hem bebek hem senin için iyi olmaz. Benim oğlum 10 günlüktu rota virüsü kapmisti perişan olduk 

Annem ben yaşlıyım bakamam size diyor kaynanam ben bakarım dedi. Benim evim şuan doğunun bir ilcesinde orayada kimse gelmez 18-20 saat uzaklıkta köy gibi bitter şartlar çok kötü orada o yüzden buralarda doğum yapicam mecburum

0 oy
önce (5,206 puan) tarafından

İyi hastane iyi doktor nedeniyleyse doğumu yapın kendi evinize geçin. Neden orda kalacaksınız. Kayınvalideniz melek mi? Lohusalıkta her şey batar insana. Destek yerine köstek olunursa stres olursunuz.

Biz doğunun bir ilcesindeyiz orada şartlar çok kötü yola da kırkım çıkmadan çıkamam. Yol 18 saat sürüyor. Kırkım çıkınca gidicem evime eşim almaya gelecek zaten. 

0 oy
önce (209 puan) tarafından

Başkasını nasıl agırlarsın bilmem ama ailem mecbur gelicek de sende öyle şey mi olur insan ailesini değersizleştirmemeli

İşte aileminde pek gelmeye gönlü olmayınca hiç ses etmesem mi dedim. Doğumda hastaneye geliriz sonra bir daha gelmeyiz artık diyordu annem.

0 oy
önce (821 puan) tarafından

Kırk yılda bir işin düşmüş ilgilensinler bir zahmet elden ayaktan düşdüklerinde onlara bakmanı isterler ama

0 oy
önce (7,293 puan) tarafından

Annenlere neden gitmiyorsun peki yani bu gibi durumlarda annenler daha çok iyi bakar ilgilenir vs vs bak şimdiden sıkıntı sarmış 

Annem ben bakamam yaşlıyım dedi

önce (7,293 puan) tarafından

O zaman annende gelmem demiş zaten bir kere de başka da deme belki de onu demeye bile halin olmicak şimdiden psikolojik olarak yorulmaya başlamışsın 

0 oy
önce (596 puan) tarafından

Annen yaşlıyım bakamam demiş ya kaç yaşında merak ettim. Kendi ailene eve de gelin buyurun dersin gelmeyeceklerse gelmesinler canım boşver cok da ısrarcı olmaya gerek yok. Gelirlerse de yatılı kalacak değiller heralde. Bir gün durup giderler ondan da ne olacak sanki kaynanaya o kadar yük olmaz

Annem 68 yaşında. Bende öyle düşünüyorum kaynanam da annenler gelmesin diyecek kadar yobaz değil aslında bakalım göreceğiz 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 737 göst.
0 oy
3 cevap 132 göst.
22 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde hanimeli (604 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 437 göst.
14 Mart 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
11 cevap 330 göst.

Kategoriler