+1 oy
244 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (111 puan) tarafından

Kizlarr yardımcı olursanız çok sevinirim kafam cok karışık ikiz çocuklarım var bir kiz bir erkek bu sene birinci sınıf kayitlari gelmis otomatik Mayıs 2019 doğumlu lar internet ten hesapladigimda 76 aylik oluyr okul zorunlu deniliyr ama her gönderme düşündüm ama esim ve kaynanam kararz birakti beni çocuklarım cekingen biraz nasil diyeym hakkindan çıkmıyorlar esim ezilirler dyr bu sene gondermeyelim diye anaokula gitmediler gecen sene bu ayda dogum yaptm bebek filsn olunca gondermedk cocugu bu sene gidecek olan var mi siz ne düşünüyorsunuz bana gorede 6 yas okul icin kucuk kaliyr keske 7 olsaydi eskisi gibi endişeleniyrm ne yapacam diye bensiz dururlarmi bilmiyrm

10 Cevaplar

+2 oy
önce (117 puan) tarafından

Küçük değiller ki , çünkü tüm sınıf 2019 lu 

Benimki de 2018 Haziran şükür 2. Sınıf a geçtik 

Ben olsam gönderirim bizim zamanımızda tam 7 yaş ti şimdi sistem değişti 

Seneye 2020 ler 1. Sınıf olacak 

önce (111 puan) tarafından

Evet öyleydi bilmiyorum ki gözüm de küçükler bir yandan da evde durmuyr lar aksama kadar kosma kavga gorultu dyrm göndereyim alissnlar

önce (117 puan) tarafından

Gönder canm alışsnlar , yaşıt lari olunca çok daha iyi oluyor 

Evde enerji lerini atamyrlr bende de 2 tane var küçüğünü anasınıfı yollayaym diyrm kayt için henüz gidemedm

-Reklam-
+2 oy
önce (5,756 puan) tarafından

Valla kusura bakma ama sana gerçekten kızdım. Hata üstüne hata yapıyorsun resmen. Birinci hatan çocuklarını anaokuluna göndermemen çocuklar bir anda pat diye birinci sınıftan okula başlayacak. Okula mı alışsınlar,sensizliğe mi, derslere mi? Diyeceksin ki biz de öyleydik. Hiçte değildik,7 yaşındaydık ve çoğumuz ilk defa okula gidiyorduk. Bu devirde anasınıfına gitmeyen çocuk çok az ve okul ortamını az çok biliyorlar ama seninkiler bilmiyor.

İkinci hatan çocukların okul aylarını takip etmeyip okulun açılmasına 20 gün varken bunu farketmen. Madem çocukların okula gidemeyecek durumda şimdiye kadar rapor işini halledip anaokulu kaydını yaptırmalıydın. 

Bir an önce karar verip yolunu ona göre çiz bence,daha geç olmadan

Oyle ama anaokulu keyfimden degildi Ağustos da doğum yaptm goturecek durumda degildm ustelik esimde ysnimda degildi o gotrsn bide aylardan okuldan haberim vardi hep takip ettm cunku hep gonderecem dyrdm esim kaynanam kararsz yaptilar beni kucukler diye bu senede gitmesinler seneye tam buyuk olurlar diye Ama haklisnz em iyisi göndermek alissnlar evde sıkılıyorlar

+1 oy
önce (276 puan) tarafından

Benimde 2019 lu iki sene anaokula gitti yeter bence,bu sene 1. Sinifa baslicak herkes cok zor diyo bakalim artik 

Evet Zor dyrlar benim üstelik 1 yasinda bebegim de var onunla nasil olacak bilmiyorum sizinki en azindan ortama arkadaslara alisms benimkiler cekingen utanıyorlar ağlıyor lar hala 

Kiz benimdr eylul soni digumum var:))

Ya sizjnde zorms rabbim sağlıkla kucağıniza almayi nasip etsn inşallah 

Evet canim strese girmemeye calisiyorum ama olmuyor amin cok tesekkur ederim

+1 oy
önce (5,139 puan) tarafından

76 aylık olunca zorunlu oluyormuş, yani bu sebeplerin seneye de geçerli olucak o zaman ne yapacaksın canim bir de böyle düşün. Göndermek istemiyorsan rapor alman gerekiyor diye biliyorum tecrübeli anneler detaylı bilgi verir

Evet rapor gerekliyms hep göndermeyi dusundm ama esm kaynanam kafami karstrdi küçükler yapamzlar diye bide sabahtan aksama kadar evdede durmuyor lar sıkılıyrlar

önce (5,139 puan) tarafından

Sıkılırlar canim yanlış yapıyorsun, gönder okula çocuk sosyalleşir öyle böyle kendini korumasını ögrenecek.

+1 oy
önce (2,156 puan) tarafından

Gondermen gerekiyor alisirlar bişey olmaz uyum saglmazsalarsa zaten öğretmen size söyler en azından anasınıfina gönderin sizde rahat edersiniz 

+1 oy
önce (1,022 puan) tarafından

Çok yanlış düşünüyorsunuz. Bu sene öyleyse seneye ne değişecek ki. Çocuğun sosyalleşmesi lazım biz zamane anneleri haklı olarak çok pimpirikli olabiliyoruz. Ama bu şekilde de hayat sürmez fikrimi soracak olursanız gönderin derim.. benim kızım da çok çekingen asla hakkından gelen bir cocuk değildi. Geçen sene anaokuluna gönderdim her haftasonu jimnastik kursuna gönderdim sırf sosyalleşsin ortamı görsün diye. Haziran doğumlu kızım bu sene 1. Sınıf çıktı göndereceğim yani. 

+1 oy
önce (700 puan) tarafından

Çocukların bedensel ya da zihinsel bir zayıflığı yoksa Ram'dan kolay kolay rapor alamazsınız. Çocuklar anaokuluna gitmeden ilkokula gidince de mutlaka sıkıntı yaşayacaklar. Ortama girmeden de zaten sosyallesmeleri beklenemez ki. 

0 oy
önce (2,586 puan) tarafından

Benim oğlan 30 ağustos 2019 lu neredeyse Eylül sayılır yani. Geçen sene anaokulu çıktı gitti sessizdi sakindi o da ama şimdi biraz daha iyi zaten ne kadar gözü açık olursa olsun yeni bir ortama girecekler yeni insanlar olacak derken tecrübe burdan kazanılacak zaten. Keşke geçen seneden gönderseydin anaokuluna ama şöyle bir durum var benim eltinin oğlan da gitmedi anaokuluna bu sene birinci sınıfa gidecek oğlumdan 2 ay büyük. 

0 oy
önce (18,255 puan) tarafından

Küçük değiller ki canım çevremde 2019 Aralık olanlar hep gönderiyor benimki de 2020 ocak 1.sınıf başlayacak 

0 oy
önce (23,727 puan) tarafından

Yeniden anasınıfına gönderip açıklamalarını sosyalleşmelerini sağlama imkanın yoksa bir yıl daha evde beklemelerinin bir manası yok geçen sene anaokuluna gitmiş olsalardı iyiydi ama bu sene evde oturup seneye giderlerse okula ekstra bir kazanımları olmayacak 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 224 göst.
0 oy
5 cevap 605 göst.
0 oy
9 cevap 443 göst.
14 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde sinos2194 (151 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 407 göst.
28 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Pembevisnee (2,922 puan) tarafından soruldu

Kategoriler