+1 oy
130 göst.
önce Diğer kategorisinde (24 puan) tarafından

Hanımlar doğum yaklaştıkça korkum artiyor ..uykularım kaçıyor ve kendimi güçsüz hisediyorum... Bu doğum kolay olur mu ... 

6 Cevaplar

+2 oy
önce (3,655 puan) tarafından

Kendini korkutma canım iki tane çocuğum var ilk kızıma hamile iken beni neler bekliyor doğum nasıl bişey canım çok mu acıyacak diye diye hamileliğimi burnumdan getirmiştim sonra ansızın bir gece vakti sancılarım başladı tecrübem de olmadığı için hemen hastaneye gitmiştik sonra benim suyumu patlatıp sedyeye yatırdılar orda bağıra çağıra sancı çektim ve beni asla ayağa kaldırmadılar acımasız ebelere denk gelmiştim ebeler beni daha çok strese sokmuşlardı kıvrana kıvrana doğurdum kızımı 7 sene sonra tekrar hamile kaldım ve bu sefer kendime dedim ki hemen koştur koştur gitmicem hastaneye dedim çünkü travma olmuştu bende ilk doğum . Yine korkuyordum senin gibi nasıl doğurucam yine aynı şeyleri mi yaşayacağım diye diye 38+5 hastalığa gelmiştim gece kalkmıştım bişiler yiyip geri yatağa yattığım da aniden bir su geldi ama sancım felan yok tabi kalktım baktım suyum gelmiş sakin kaldım hemen duş aldım evimi topladım anneni aradım 2 3 saat sonra annem geldi sancılarım minik minikdi devamlı çişim varmış gibi wcye gittiğim de az az suyum geliyordu böyle böyle akşam ettim saat 8 de hastaneye gittim ama hala öyle çok fazla sancım yoktu ilk muayanemş yaptılar 5 cm açılmam varmış doğumhaneye aldılar beni ebelerim çok iyiydi çok iyi davrandılar bana . Sonra pilates topu verdiler beni oturttular sancım geldikçe salavat getirdim ve sürekli kendime sakin ol Büşra deyip nefes alıp verdim inanır mısın o kadar rahat grçti ki doğumum 2 saate doğurdum oğlumu ben bile şaşırdım bu kadar kolay olmasına . Korkma sen korktukça acın ikiye katlanır nefes al ve ıkın bağırma tekrar nefes al ve son gücünle ıkın . Çok güzel geçicek böyle yaparsan ❤️❤️❤️

-Reklam-
+1 oy
önce (1,436 puan) tarafından

Canım hatırlat yarın sana yazacağım

0 oy
önce (14,991 puan) tarafından

Neden kolay olmasın kendini strese sokma bak güzel düşün güzel şeyler olsun hayatında. Kendini şartlandırma. Doktoru dinle sadece. Haziran evde de squat yap açılma hareketleri yap hastanede de panik yapma yeterli 

0 oy
önce (1,436 puan) tarafından

Bak şimdi benim ilk doğumda sancimla gitmiştim hastaneye.  Ama aşırı korkmuştum. Korktukca da sancım şiddetlendi. Bebegime bişey mi olacak, doğurabilecek miyim? Ya doğuramazsam diye stres yaptıkça daha çok acı çekmeye başladım. Sonra kızımın kalp atışını duydukça sakinlesiyordum, sakinlesince ağrılar daha katlanır oluyordu. Ben de buna dayarak dedim ki stres yapınca doğum ve doğum sancısı çok zor oluyor. İkinci hamileliğimde hiç stres yapmadım. Sancı geldikçe de yürüdüm skuat yaptım, pilates yaptım vs. Sancı anında sen sen ol bağırıp çığlık atip enerjini boşa harcama. Bağırıp çığlık attıkça daha çok acı çekersin hem de enerjin kalmaz. İkincide sancı iyice şiddetlenip yuruyemicek hale gelince yatağa uzandım. Sancı geldikçe derin derin nefes alıp sakinim dedim, kendimi sakinleştirdim sadece. Hiç çığlık vs atmadım. Yanımdaki kadın öyle çığlık atıp ağlıyordu onun ilk dogumuydu. Ona da dicektim yanlış anlar diye diyemedim. Çığlık atmadan sakin geçirirseniz çok daha kolay olur. Eşim de dedi zaten senin sesin hiç gelmedi. Sadece doğum anında 1 kere duymus sesimi. Ardından bebek sesi geldi diyor. Sakin kalmak demek kolay doğum demek zor ama imkansız değil 

0 oy
önce (299 puan) tarafından

Kendinizi korkutup paniğe kapılmayın ilk dogumum olmasına rağmen nasıl doğurduğumu anlamadım bile evden hastaneye 10 dakika mesafe olmasına rağmen hastaneye vardıgımda sedyeye yatırıldım doğum odasına bile geçemeden sedye üstünde anında doğurdum sancım vardı ama adet sancısı gibiydi hiç hissetmedim nerdeyse doktorum ve eşim çok takıldılar bana dünyada nasıl doğurdugunu anlamayan bi sen varsın diye ve inanın yaradan doguran kadına gücünü veriyor korkacak hiçbişey yok

0 oy
önce (5,824 puan) tarafından

Iki normal dogum yaptim. Ikincisinde bile korkuyodum nasil yapicam diye :) cok normal boyle dusunmen ama korkma. O an ne kadar bilincli davranirsan dogumun o kadar kolay gecer. Doguma kadar bol bol yuruyus yap. Dogum sirasinda pilates topu cok ise yariyo. Sakin yatma sanci sirasinda. Bol bol ayakta yuru. Ne kadar sakin olursan o kadar kolay dogum gerceklesir. Stresle ve bilincsiz hareketlerle kendini kasarsan enerjin kalmaz. Ilk dogumunda bilincsizdim cok zor gecmedi ama stres cok olmustum. Ikincisinde cok cok kolay gecti. 9 cm aciklikta bile cok sakindim. Videolar izleyebilirsin dogum sirasinda yapilacaklarla ilgili. Bir de kotu dogum hikayeleri dinleme.

İlgili sorular

+2 oy
11 cevap 223 göst.
0 oy
3 cevap 101 göst.
8 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 95 göst.
0 oy
1 cevap 66 göst.

Kategoriler

1,471,399 soru