+1 oy
1,110 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (194 puan) tarafından

Direk konuya girmek istiyorum ben beş yıllık evliyim iki yıl kaynanamlarla birlikte yaşadim iki odada  iki yıldan sonra altinlarimi satıp ev aldım kendime  üç yıldır da Kendi evimdeyim evimin tüm dekarosyonlarinj kendi zevkime göre yaptım mutfak dolaplarina kadar  6 ay civarıdır kayinim evlenmiş ve eltimin nasıl biri olduğunu bır önceki postlarimda okumuşsunuzdur  eltim gelin geleceği zaman onunla konuştular ev onun altınlar yapilicak kaynanam da tek onlarla kalıcak o şekilde onlarda kabul ettiler ama şimdi neymiş ben kabul etmiyorum kaynanami kaynanam da insanlara karışan biri değil tüm işi kendisi üstlenip yapar eşim de bu akşam üstü oraya uğramış eltim yine ev konusunu açmış eşimde annemin tek başına kalmaya gönlüm razı olmuyor ben annemin yanına bu eve geceyim altinlari da bana verin sizde bizim eve geçin sizin olsun o evde demiş eltimde kabul etmiş ama karın kabul etmez demiş ay eşim gelip anlattığında. Cinnet geçirdim iki yıl onlarla kaldım ne haldeydim birde gelmiş ne emeklerle yaptığım evimi eltimde vericek bende gidicem o evde kalicam gece gece sinirim bozildu olsemde hayır dedim sadece tek bir şartla dedim bu evimi kiraya veririm annenin yanına geçeriz o bu evin kirasi bana kalir eltim de ayriyeten kiraya gecsin öyle kabul ederim dedim başka türlüsu yok dedim ne yapicam ben ya sinirden deliriyorum 

24 Cevaplar

+7 oy
(396 puan) tarafından

Km olsa cildirir ,cikma evinden duzenini bozma kaynanan tek kalamiyormu 

(194 puan) tarafından

Ay zaten çıkamam deliler mi ney 

-Reklam-
+6 oy
(68 puan) tarafından

Bence çıkma hiç bir şekilde de kabul etme. Bir iki ikna olmazsan artık bir şey demezler. Net ol kesin kararlı ol. Herkes keyfine göre hateket ediyor niye olan sana olsn. Sen kendi kıymetini bilmezzsen kimse bilmez

(194 puan) tarafından

Zaten öyle ya iki tane çocuğum da var onlar kendi keyfine göre hareket ediyorlar

(68 puan) tarafından

İnsanları cok umursama. Herkes her şey diyor. Sen emek vermişsin. Düzenini hiöç bozma degmez

+5 oy
(599 puan) tarafından

esin oyle diyene kadar biz safmiyiz utanmadan annemi istemiyorum niye diyorsunuz biz nasil yanimiza aldiysak sizde alacaksiniz diye kardesine diyebilse . madem okadar durum el vermio eltine ev yapilmayiversin . kit kanaaat buldugu eve gecsin kaynanasiz oturmak istiosa biseylerden idun verecek. sende aklin varsa kabul etme milletin enayisi hamali bi benmiyim herkes kabul etmiyoda ben niye mecbur brakiliyorum diye yirtin

(599 puan) tarafından

here senin yaptigin eve aldigin eve eltin yerlesecek . sende emanet ordaymissin gibi kaynananin yaninami gecicen. kiz yeminle bunu kabul edenin aklina sasayim. madem eltin ev bark kuramio alamio bise evlenmesin kaynananin yanina sigisacaksa evlensin. o evi yakarim yinede oturtmam kimseyi evi komple yakarim . giderim kaynanama eltimde nerde yatiosa yatsin evlenince kaynanain evine yani kendi evine de kabul etmessin . ama kabahat senin esinde

(194 puan) tarafından

Evet zaten ölsem de kabul etmem birde 6 tane görümce var gelse her birinin derdini cek

+5 oy
(2,125 puan) tarafından

Benim kocam olsa çoktan komalıktı 

(599 puan) tarafından

kabahat kocada. saka gibi kadin evini dayamis dosemis sanki idareten kalio gibi yeni gelin gelecek bu kaynanaya kalacak. ev kuramayan evlenmesin.  kaynanayi istemiosada kendine ev bulsun

(2,125 puan) tarafından
+1

Benim kocam bana bunu demeye cesaret edemezdi çünkü boğardım 

(194 puan) tarafından

Neymiş ben annemi düşünüyorum diyor birde diğer abileri de duşunse eşimden hariç bir anısı daha var büyük eltim onda tık yok 

(2,125 puan) tarafından

Valla canım bir kere taviz verdin mi elini veren kolunu kaptırır misali sakın ama sakın kendinden evinden ödün verme o ev kimin üstüne şu an 

(194 puan) tarafından

Ev eşimin üstüne  ama eğer öyle bir şey yapicak olursan beni ve kizlarimi birdaha göremezsin diyorum 

+5 oy
(1,556 puan) tarafından

Ev eşinin uzerineyse tapudan aile şerhi koydur

+4 oy
(574 puan) tarafından

Kararınız net olsun taviz vermeyin

(194 puan) tarafından

Asla yok öyle yağma 

+3 oy
(5,531 puan) tarafından

Kira filan karistirma bence 

Otur güzelce evinde niye duzenini bozacaksin ki 

(194 puan) tarafından

Çıkamam ya çok isterse kocam gitsin 

+3 oy
(1,116 puan) tarafından

Sakin evinden cikma oh ne guzel sen altinlarini sat ev al dekor et gelsin baslasi keyfini sursun sende kaynana yanina.Onun altinlarina kalmadin sonrada konusur benim altinlarimdi diye.Annesini cok dusunuyorsa eltingil ciksin baska eve esinde bakici tutsun anasina

(194 puan) tarafından

Zaten iki yıl çekmemişim gibi bu sefer ömür boyu çektirmek istiyor 

(1,116 puan) tarafından

Sen kewke evi kendi ustune alsaydin 

(194 puan) tarafından

Hamileydim ya son gunlerimdi yuruyemiyordum  evi aldığımızda ondan fark etmez dedim eşimin üstüne olsun ,şu anki aklım olsaydı olseydim giderdim 

+3 oy
(2,726 puan) tarafından

Ayy ben delirdim başıma gelse derdim çık git yaşa ananla ben gelmiyorum bana sormadan karar vermişsin yolun açık olsun hayde gerekirse bosarim bu konuda çok ciddiyim ailesinin kahrını cekemem heleki annesi 

Senin kaynanada iyiyse neyse derdim ama bir ömür zor geçer çıkma sakın yeminle en büyük hata yaparsin

(194 puan) tarafından

Zaten aynısını dedim ilk bende hmm güzel olur evi eltimde verelim ananla yaşayalım bizde ne kadar sevindi  bekle de annemleri arayalım soylim diyor birde sevinçte yürü git dedim sen git ananla yaşa 

+3 oy
(24,097 puan) tarafından

Şair burda ne demek istiyor. Eşin burda ne yapmaya çalışıyor anlamadım hayır anlayışı kit safta değilim ama onun bu işten karı ne olacak hiç anlayamadım bizim hazır dayalı döşeli ev sizin olsun bizde gidip birlikte yaşayalım e demezler mı adama senin karın ne ? 

(194 puan) tarafından

Şairin anlatmak istemesi şu eltimler ayrı yaşamak istiyor kaynanam da ayrı eve geçecek eşim de annemin yanlız kamasini istemiyorum diyor 

(6,027 puan) tarafından
+1

Şair diyor ki bu adamın kardeşinin karısı kıymetli bu adamın karısının bir kıymeti yok anasıyla göbek bağını kesememiş bencil tiplemelerden

(24,097 puan) tarafından

O zaman en kötü annemi biz yanımıza alalım bazen sizde kalsın bazen bizde demesi gerekiyor veya tamamen gelsin bizle yaşasın ben mi yanlışım. Alın bizim ev sizin olsun kısmı ne mana 

(24,097 puan) tarafından

Kesinlikle öyle @Koala annesi  başkasının adına fedakarlık yapılmaz çok istiyorsan yakınına bir yere ev alır dayar düşersin veya kiralarsın sabah akşam kontrole gidersin eli ayağı tutmuyorsa yemek götürürsün ama alın siz o evde oturun biz birlik oturalım demek kendi eşini enayi yerine koymaktır 

(6,027 puan) tarafından

Aynen öyle böylelerine anasının prenses oğluşu diyoruz yazık değil mi karısına 

+1 oy
(6,027 puan) tarafından

Sen o evden çıktığın anda kiraya falan verilmeyecek eltin gelecek o eve yerleşecek bak sakın sakın yapma evinden çıkma düzenini bozma kaynanana da sırayla bakın eltin onların evinde yaşasın sen de ara ara getir evinde bak geri götür teslim et ama evinden çıkma

(194 puan) tarafından

Evet onun cikmicam zaten çok biliyorsa annesinde kalır 

+1 oy
tarafından

Senin kocanın aklı kit mi afedersin şimdi ev almak kolaymi evini veriyor küfür etmicem

(194 puan) tarafından

Valla küfür etse de yeridir bende ettim

+1 oy
(5,976 puan) tarafından

Bu kadar anneye düşkünse yardımcı tutsun ya da evlenmeyecekti annesine hizmet edecekti eşin. 

(194 puan) tarafından

Ahh gel de bana sor 

+1 oy
(2,005 puan) tarafından

Kocan evi paraya çevirmek istiyor belli. Allah akıl fikir versin. Asla çıkma evinden hayırdır ev istiyorsa ev alsınlar senin evini niye ona veriyorlarmış? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu 

(194 puan) tarafından

Ah canm verir miyim en fazla eltim kiraya çıksın o evi de bana versinler kaynanam yanıma gelsin o evi de satıp araba alırım kendime  kabul etmezlerse de ne halleri varsa görsün benden büyük eltim var birde bu diğer eltim bana mı yukleniyorlar anlamadim 

(61 puan) tarafından

Tek suçlu kocan bacım 

0 oy
(23,485 puan) tarafından

Kocan anasının yanına geçsin eltinde ev alsın sende evinde kal ne poh yerlerse yesinler düşüncesizlik resmen ben bile çıldırdım 

(194 puan) tarafından

Çıldırmak elde edegil 

0 oy
(3,421 puan) tarafından

Neyin kirasına vereceksin bacım. Bende yaşadım kaynanamla, ayda 100 bin verselerde bir daha tövbe. Tek başına bırakmak istemiyorsa defolup gitsin kendisi. Allah aşkına hayır de geç. Biz beraber yaşarken eltimgil haftada 4 gün gelirdi, sonrada babamızın evdi derlerdi. Ben ev ayırdım kapıyı açmıyorlar. Sakın çıkma evinden

(194 puan) tarafından

Mahsuzen yapıyorlar bacım iki yıl birlikte yaşadık 6 görümce Allah'ın her günü biri geliyordu yatılı kalicaz diye  simdj yeni gelin herkesi kovuyor diye oraya giden yok

0 oy
(11,394 puan) tarafından

Kaynanan neden direk senin yanına kendi aldığın eve gelmiyor?

(194 puan) tarafından

Neymiş orda anıları varmiş rahmetli kocası ordaymiş ben bırakamam kusura bakmasın ama bende sala.k degilim 

0 oy
(1,641 puan) tarafından

Oha ben olsam dayak manyağı yaparım o adamı ben eşek gibi uğraşıp evi yapmışım kaynanayla yaşamışım elti hanımlar istemiyor diye evimi ona vereyim oldu canım o evde rahat yaşasın kira vermeden ben kaynanamla yaşayayım niyeymiş verdiği altınlar bi ev parası bile etmez eminim ki kocan s,alakmı senin git ananla sen otur de ben evimi bırakmam hem evinden ol hem kurtulmak için  herşeyini sattığın hayata geri dön

(194 puan) tarafından

Ağzıma geleni saydım zaten 

0 oy
(4,813 puan) tarafından

Kusura bakma de eşin baya *****. Sen git eltiyle annenle otur de. Ben evimde iyiyim.

(194 puan) tarafından

Yani akıl yok ki

0 oy
(6,802 puan) tarafından

Canım ya senin eşinde hiç akıl yokmu ne kadar saçma annesi kör topal sakatmı bir çok anne var tek başına yaşıyan hem neden senin evini verecek herkes kendi evinde otursun kaynanan da yanlız kalamıyorsa ya evlensin yada sırayla kalsın bir sende bir eltinde sana niye eziyet ediyorlar kesinlikle kabul etme evinide kiraya verme çıkma otur kimse için rahatını bozma

(194 puan) tarafından

Ay zaten onların istediği gibi yapmam benden hariç iki gelinleri daha var benimle beraber üç ikisinede kabul etmiyorlar Birben  bende kbul etmiyorum kızları baksın 6 tane dağ gibi kızı var h

(6,802 puan) tarafından

O zaman hiç eşine şart falan koşma evinden çıkma kusura bakma tek çocuk sen değilsin tek gelinde ben değilim madem yanlız kalamıyor her ay birimizde kalsın annende rahat etsin  bizde rahat edelim de benim rahmetli ananem  yanlız kalamazdı yaşıda 70 üstüydü teyzem evlendiğinde 85 yaşinda vefat etti 15 sene boyunca evlatlarında sırayla kaldı kendi evini bozmadık bayramlarda evinde kaldı ve ayda beş gün evinde kalıyordu sizde o şekilde yapın 

İlgili sorular

+2 oy
10 cevap 378 göst.
0 oy
2 cevap 147 göst.
25 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde 19991204 (63 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 510 göst.
5 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 211 göst.
9 Ocak 2021 Diğer kategorisinde NAiF BiRi (246 puan) tarafından soruldu