+1 oy
1,067 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3,579 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Selamlar, 

Günümüz ekonomi şartları, geçim derdi, dünya sorunları derken gelecek kararları buna göre şekil alıyor. Böyle bir dünyaya tek çocuk yeterli görenler de artıyor.

Diyelim ki her şey yolunda, her şey süper. En azından ülke sınırları içinde 'aile' temeli için her şey mevcut, kaç çocuk isterdiniz?

57 Cevaplar

0 oy
önce (8,785 puan) tarafından

Maddiyat değil mesele hadi bakımı içinde bakıcı tuttuk diyelim yine de çok çocuk yapılmaz en ideali 2 çocuk (Bana kalsaydı ikisi de kız olsun isterdim :) ) çocuk olunca evhamlı oluyorsun başına bir şey gelir hayatı kötü olur ve bir sürü kötü düşünceden dolayı büyük bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum ne kadar çocuk o kadar sorumluluk. 

-Reklam-
0 oy
önce (2,659 puan) tarafından

Bence hiç çocuk herşeyin dört dörtlükse sonrası 1 tane olabilir servetin kalsa en azından yokluk görmez 

4/5 tane yapacan sonrası ne eğitim ne yaşam ne yeme.ne içme herşey kısıtlı imkan yok gozufe dışarda kalıyor 

0 oy
önce (1,204 puan) tarafından

Isterse dünyaları ayağıma sersinler 1 tane çocuk yeter ikinci perisanlik pişmanlık 🤦‍♀️

0 oy
önce (59 puan) tarafından

Bizim hayalimiz 4 çocuktu iki kız iki erkek birbirine arkadaş sırdaş herşey olur diye  kalabalık ailede sevdiğim için. Durumumuz da gayet iyiydi . Sonra birdenbire herşey tersine döndü maddi olarak son üç yıldır çok zorlanıyoruz ve hiç düşünmezken korunurken 5.gebe olduğumu öğrendim ve ne yapacağımı bilemiyorum. 

0 oy
önce (14,927 puan) tarafından

Ben hep 3 tane olsun istedim. Şimdi 1 tane yeter diyorum. Maddi değil manevi çöküşteyim

0 oy
önce (334 puan) tarafından

İki tane yeter bence şartlar ne kadar iyi olursa olsun 

0 oy
önce (7,033 puan) tarafından

2 esimde 2 kardes bende 2 kardesim etrafimdakilerde hep 2 kardeş bence 2 yeterli rabbim hayirli evlatlar nasip etsin

0 oy
önce (355 puan) tarafından

Tek çocuk olmak istemezdim o yüzden 2 yada 3 çocuk 

0 oy
önce (6,721 puan) tarafından

Zihin vücut bedenden ruhen iki daha fazla yapamam maddi durumum çok ama çok iyi olsa yine iki tane olurdu kızımın bebekliği iyiydi sakindi ama oğlum aşırı hareketli zıpır maşallah ilk cocuğum oğlum olsaydı eğer büyük ihtimalle tek kardeş olarak kalırdı benim kardeşimin dört oğlu var hepsi afacan kafayı yemek üzere hareketli çocuğa bakmak zor 

0 oy
önce (270 puan) tarafından

Ben kendimi çok yanlız hissediyorum şu dünyada bir eşim bir annem abim. O yüzden ilerde yasliliginda da arayıp soranim gelenin gidenim olsun isterim o yüzden üç dört çocuk diyorum. İki oğlum var üçüncüyü de üç dört sene sonra düşünüyorum 

0 oy
önce (5,860 puan) tarafından

Hersey super olsa da iki cocuktan fazlasini mental olarak kaldiramazdim. O yuzden 2 cocuk annesi olarak yine 2 derdim :)

0 oy
önce (23,073 puan) tarafından

Çocuğum olmadan once 3 çocuk derdim. Çocuğum oldu. 2 yı zar zor yaptım. 2. De sırf 1. Çocuğum kardessiz olmasın diye. Çok zor cesaret ettim. Bencilce diyenler olabilir. Ama ikinciye de bakabilrcegimi bilerek düşünerek kendime ve eşime güvenerek yaptım.

Eşime kalsa evimizden bebek eksik olmasın. Ama bana 2 yetti . Allah'a şükür. 

0 oy
önce (79 puan) tarafından

İki ,her sartta ve kosulda :)

0 oy
önce (451 puan) tarafından

Bi kızım var 2 yaşında 7 aylık oğluma hamileyim,Allahtan hep bi kızım bi oğlum olsun istemiştim çok şükür nasip etti iki meyveyide tadıyoruz.İdeali 2 çocuk diye düşünüyorum daha fazlasını psikolojim kaldırmaz😂ayrıyeten dünyaya getirdiğimiz evlatlarımızın her birine iyi bir gelecek sunmak zorundayız çok çocukla bu devirde pek mümkün olacağını düşünmüyorum ben ya

0 oy
önce (480 puan) tarafından

3 tane en azından isterdim 

0 oy
önce (1,620 puan) tarafından

Tek çocuk hiç çocukmuş diyeceklerim bu kadar

0 oy
önce (1,404 puan) tarafından

Bence 3 yada 4 şuan 2 var ve 3. Yü düşünüyoruz durumumuz vs çok şükür yeterli 

İlgili sorular

+3 oy
7 cevap 391 göst.
28 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Busraaaaaaaaa (6,811 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 740 göst.
29 Kasım 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde indigo (5,783 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 287 göst.
26 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Evrim.34 (600 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,462 soru

24,111,421 cevap

332,982 kullanıcı

...