+1 oy
1,088 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3,675 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Selamlar, 

Günümüz ekonomi şartları, geçim derdi, dünya sorunları derken gelecek kararları buna göre şekil alıyor. Böyle bir dünyaya tek çocuk yeterli görenler de artıyor.

Diyelim ki her şey yolunda, her şey süper. En azından ülke sınırları içinde 'aile' temeli için her şey mevcut, kaç çocuk isterdiniz?

57 Cevaplar

+1 oy
(4,758 puan) tarafından

2 kızım var 4 yaş ve 1 yaş kendimde 30 yaşına gireceğim ilerde istermiyim daha bilmiyorum belki 2 3 sene sonra ikisi de okullu olduğunda.  Yurtdışında hangi ulkedesin merak ettim :) ben almanyadayım

(3,675 puan) tarafından

Ben Fransadayım 😊 İki çocuğun da okula gitmesi, kararları çok etkiler tabi. Ben de öyle düşünüyorum. 

(4,758 puan) tarafından

Yaa evlenip mi gittin yoksa doğma büyüme fransadan misin

(3,675 puan) tarafından

Evlenip geldim, 8 yıl olacak 😊

-Reklam-
+1 oy
(2,640 puan) tarafından

Yaşım gençken anne olsaydım eğer ve desteğim olsaydı peş peşe 4 çocuk isterdim 2-3 yaş ara ile. Ama şuan 35 yaşına geldim bu saatten sonra tüm şartlar el verse bile başka çocuk istemem. Rabbim 2 evladıma sağlıklı ömürler versin. 

(3,675 puan) tarafından

Sağlıkla büyüsünler. Belli bir yaştan sonra kafa da kaldırmıyor artık. Eskilerin çok çocuk yapmasında ki en önemli etkenlerden biri de gencecik iken o kadar çocuk yapmaları zaten. 

(2,640 puan) tarafından

Aynen birde eskiden herkes aynı evde yaşıyormuş çocuklar hep bir elden bakılıp büyütülüyormuş şimdi öyle değil. İnsanlar küçücük bebeklerini bırakıp işe dönmek zorunda kalıyor. 

+1 oy
(215 puan) tarafından

Geçen parkta yanıma bir Suriyeli kız oturdu 18 yaşında yanında da 7 tane çocuk vardı hepsi kardesim dedi kız 5 e kadar okumuş çok üzüldüm ona çokta akıllı bir kızdı diyor 8 inci de yolda bunlara aileleri ne vadediyor dedim içimden üzüldüm hepsine bakıp neyle geçiniyorlar biz bir taneyi dert ediyoruz bu geçim zorlugunda korunmayi bilmiyorlar mı diyesim geldi üzüldüm yani o kıza bu hayatı vadeden ailesi keşke herkes yetecegi çocuğu doğursa da hayatını karartmasa kimse kimsenin 

(3,675 puan) tarafından

Çok çok üzücü. Eski zamanlarda tarlaya, bağa bahçeye gitmeleri için çok çocuk sahibi olmak önemliydi ama şuanda dediğiniz gibi, o çocukların hakkına girmekten başka bir şey değil bu.

Devlet aile planlamasını bir nevi yapabilir ama onca sorunun içinde en önemli konu bu değil tabi (onların gözünde). 

(215 puan) tarafından

Yazık gerçekten onun gibi çok aile vardır bu Suriyeliler ya neyinize güveniyorsunuz da o masum canların hayatlarini karartiyorsunuz bana göre canilik falan hele bir tane erkek çocuğu vardı 3 yaşında falan çok tatlı hepsi de ışıkları elinden alınmış gibiydi üzüldüm ya 

(3,675 puan) tarafından

Ben öyle çocukları görünce kahroluyorum... 

+1 oy
(623 puan) tarafından

Üçüncü çocuğu eşim de ben de (düşünce olarak sadece) istiyoruz ama artık üçğncüyü kaldıracak yapıda hissetmiyoruz ikimiz de. Benim çocuklarımın arası 16 ay çok yıprandım. Bazen ara ara okula başlasınlar üçğncüyü yapalım diyor ama cesaretimiz sıfır. 

(3,675 puan) tarafından

Dilerim her anlamda biraz nefes alacağınız günler yakındır. O zaman daha net karar verirsiniz. Yaş aralıkları az olunca bir yandan iyi oluyor aslında, ama giden psikolojinin de kaybı malum. 

+1 oy
(8,218 puan) tarafından

En fazla 2 sadece ekonomi yetmiyor mental sağlıkta önemli benim 1 i zor kaldırıyor psikolojim 😂

(3,675 puan) tarafından

Aslında her şey yolunda olsaydı derken, devletin bakım desteği verdiğini de kastetmiştim 😊

Yani devlet iyi ekomi şartlarında, biz bunalan ebeveynler için de bir şeyler yapmış olsaydı, belki farklı düşürünürdük. 

+1 oy
(5,845 puan) tarafından

Ruh ve beden sağlığım ile imkânlar yerinde ise 4 tane isterdim. Tekte bıraktım daha fazlasına gerek yok. 

+1 oy
(821 puan) tarafından

Evlenmeden önceki ben olsaydım en az dört derdim. İki kız iki erkek. Ama şimdi yalnızca bir. Rabbim ona hayırlı bı ömür versin. 

+1 oy
(14,561 puan) tarafından

Bi kizim bi oğlum var çok şükür 🙏 

İli oğlum daha olsun isterdim

(1,331 puan) tarafından

Oooo 🫣🫣🫣 maşallah 

+1 oy
(4,325 puan) tarafından

1 çocuğum var. İleride okula başladığı zaman ya ikiyi yaparım ya tekte kalırım cocuk bakmaz çok zor. Gurbette. 1 saniye durmayan doğru dürüst uyumayan cocukla daha zor

+1 oy
(1,331 puan) tarafından

Çocukluğumdan beri kalabalik aileyi pek sevmem 

2 ideal benim için.  Zaten eşim de istemiyor başka cocuk . 2 çocuğum var yeter 🙃😉😉😉

0 oy
(3,794 puan) tarafından

Ben çoçukken 21 yaşımda nişanlanıb, 22de evlenicem. 25e kadar 2çoçuk yapmış olurum derdim. Öyle oldu ki 23 yaşımda nışanlandım. Pandeminin çıkmasını beklerken 24te evlendim. Anne olmam malesef ki gec oldu. 28de oğlumu kucağıma aldım. İnşAllah 29yaşımı doldurmadan kızımı kucağıma alcam.  Ama keşke erken evlenseydim. 20 yaşımda ilk çoçuğum, 22de ikinci, 25yaşıma kadar da üçüncü çoçuğumu kucağıma alsaydım. Bu güne şükür şikayetci değilim. 

(3,675 puan) tarafından
+1

Şuanki şartlar, demek ki hakkınızda en hayırlısı olacak imiş. Her şerde bir hayır vardır dediklerinden. 

0 oy
(5,466 puan) tarafından

Ben tek çocuğa karsiyim 

Anne baba olmayınca o çocuk neyi kimle paylasacak illaki bi kardeşi olmalı diye düşünüyorum 

Benim iki kızım var ve yeterli bence 

Ha 3te olabilir ama manevi yönde sıkıntılarım duzelirse tabi yoksa 2 yeterli diyorum 

0 oy
(1,074 puan) tarafından

2tane var bende 2ideal aralarindada 5yil var.Ben tek maddi olarak bakmiyorum.Her konuda yete bilecekmiyim,Allah kismet ederse okutmak istiyorum buyudukce sorunlarda buyuyor.Bide 4-5kardes olanlarida goruyorum cocukken ayni kaptan yemek yerler buyuyub evlendiklerinde coluk cocuk sahibi olduklarinda dusman oluyorlar ben oyle olsun istemiyorum

0 oy
(1,549 puan) tarafından

3 çocuk yapacaktım 4 çocuk yaptım Yani hersey dört dörtlük olmasada geçim sıkıntısı çekmiyoruz ama şimdiki aklım olsaydı 2 çocuktan fazlasını yapmazdım ne kadar geçim derdi olmasada illaki yetememe stresi sarıyor bizi

0 oy
(1,597 puan) tarafından

Eğer erken evlenseydim en az 4 tane düşünürdüm ama 1 tane kızım var çok şükür canı sağolsun da bize yeter diyorum artık bakalım 🤦‍♀️

0 oy
(831 puan) tarafından

2. Oğlumu bekliyorum .  Suanlik yeter.   Belllkiii ileride olabilir olmayadabilir. Bb

0 oy
(7,030 puan) tarafından

Kızım  tek kalmazsın diye iki çocuk tek düşünüyorum 

0 oy
(3,631 puan) tarafından

1 tane yeterli başkada yapmazdım yaşlı genç fark etmrz

0 oy
(7,201 puan) tarafından

4yapardim iki kız iki oglum olsun isterdim şimdi iki oğlum var belki ilerde dusunurum 3☺️

0 oy
(22,146 puan) tarafından

1 tane yeter derken 2.hamileyim bana 2 yeter diyorum eşim 3 olsun diyor ama ben ne bedenen nede ruhen kaldiramam çok zorlu geciyor gebeliklerim

İlgili sorular

+3 oy
7 cevap 392 göst.
28 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Busraaaaaaaaa (6,811 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 747 göst.
29 Kasım 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde indigo (5,845 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 291 göst.
26 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Evrim.34 (603 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,207 soru

24,121,712 cevap

333,505 kullanıcı

...