+1 oy
1,033 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3,507 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Selamlar, 

Günümüz ekonomi şartları, geçim derdi, dünya sorunları derken gelecek kararları buna göre şekil alıyor. Böyle bir dünyaya tek çocuk yeterli görenler de artıyor.

Diyelim ki her şey yolunda, her şey süper. En azından ülke sınırları içinde 'aile' temeli için her şey mevcut, kaç çocuk isterdiniz?

57 Cevaplar

0 oy
önce (3,507 puan) tarafından

En İyi Cevap

Yorum yazıp da, cevap veremediğim herkese teşekkür ederim. Bu kadar etkileşim alacağını tahmin edemedim 😌

Özetle, şartlar uygun dahi olsa, tek başına yeterli bir sebep olmuyor. Aile ilişkileri, psikolojik yeterlilik, çevresel faktörler vs de önemli. 

-Reklam-
+5 oy
önce (1,944 puan) tarafından

En ideal sayı bence iki çocuk bide bugün herşey iyiyken tam tersine dönebiliyor bunu yaşayan biri olarak yazmak istedim 

önce (14,896 puan) tarafından

İnsan ne olursa olsun kötü günlerini unutmuyor.

Ben ilk okula gidiyordum evimize haciz geldi tüm eşyalar gitti. Zorlu Bi süreç başladı hep paramız olunca alır mıyız anne diyerek büyüdük. Şimdi çok şükür annemlerin durumu da iyi bizim de ama o günler dün gibi. Kızım için de her şeyi almaya çalışıyorum 1 tane olsn tüm malımız onun olsun (Allah sağlık verince hepsi oluyor orası doğru. Ama travma kalıyor)

Kalır tabi malesef eşimin ailesi yüzündende bbin cocuklarimda büyük korkular kalacak bı anne olarak istemezdim tabi şuan ne yaparsam yapayım unutmazlar biliyorum 

Maalesef her sende çocuklar kendini suçluyor sonra eğer anne baba maddiyat yüzünden kavga ederlerse. (Annem babam yetemedikce hep tartışırlardı) 

Boşver şuana bak hayatta herşey bizim için bende şiddetin oldug bı evde büyüdüm ama asla kimse cocuklarima vuramaz parçalarm bizde kalanlar onlarda olmasın inşallah 🤲 

İnşallah canım öyle yapmaya çalışıyorum bende

+3 oy
önce (4,219 puan) tarafından

Ya tek cocuk ya cok cocuk olmali diye dusunuyorum her sey iyiyse bakacak psikolojisi de varsa 4 5 tane yapmak lazım 

Ben de bu şekilde düşünüyorum sanırım, ama net değilim. 

+3 oy
önce (23,714 puan) tarafından

Çok çok genç evlenseydim üç çocuk yapardım ama şimdi asla 

Belli bir yaştan sonra taşıması güç oluyor. 

önce (23,714 puan) tarafından

Cahil cesareti ile ilk ikiyi yapmış olurdum şu yaşlarda özledim diye üçüncüyü yapardım ama şimdi 35 yaşındayım ikinciye bile belki bir ihtimal diyorum 

+1

Çok iyi anlıyorum. Kendim yurtdışında olmasam, buradaki şartlardan etkilenmesem, yüksek ihtimalle aynı şeyleri yazardım buraya. 

+2 oy
önce (2,991 puan) tarafından

Selaaammm 🙋🏻‍♀️ 

YİNE YENİDEN SADECE 1 👨‍👩‍👧🤸🏻‍♀️😁

😊 Kaldırabilecek psikoloji olmayınca da tek çocuk yeterli oluyor tabi. 

önce (2,991 puan) tarafından

He vallaha 🤭

Rabbim bakabilecek olupta isteyene nasip etsin inşallah 🤲🏻🌻

+2 oy
önce (6,433 puan) tarafından

En az 4 diyorum

+1

Futbol için de arkadaş bulsunlar napim o kadar da değil yani 11 taneyi de yapamam dellenmedim o kadar 🤣

+1

Altı katlı aile apartmanında, 3.katına yabancı birinin kiraya gelmesi kadar zor olurdu. Mecbur 11 e tamamlamalı😂

11 için 10  çocuk daha doğurmam lazım her yıl doğursam anca yetişir 😀ama etrafımda dolanacak ev işlerini yemeği yapacak çocuklara bakacak üç dört kişi şartım var 😀

Nedimeler aranıyor diye ilan verilir, sorun değil 😅

Sorun şu ki nedimelere verecek para yok😀

+2 oy
önce (2,133 puan) tarafından

2 cocugum var bana yeter ben önlemimi aldım korunuyorum Rabbim verirse de başım gözüm üstüne 😇

Ben en az 2 diye düşünenlerdenim 😌

+2 oy
önce (3,399 puan) tarafından

2 oğlum var 1 tane daha olursa olur başka istemem 

Allah bağışlasın, aslında kardeş kavramı bana hep sıcak geliyor. O yüzden en az 2 diye düşünüyorum. 

+2 oy
önce (1,019 puan) tarafından

2 isterdim. Her çocuk için sorumluluk artıyor ülkenin neresinde olursan ol nerde yaşarsan yaşa standartlar ne olursa olsun. 1 sen fazla çocuk olması 1den fazla sorun olması demektir. 

Tabiki öyle. Ülke şartları iyi dahi olsa, ebeveyn psikolojisi de önemli. Çocuğun her yaşta getirdiği sorumluluk artıyor. 

+2 oy
önce (379 puan) tarafından

4 çocuk yaptım nasıl yaptim bende bilmiyorum 🤣🤣🤣🤣 ama yaptım 

+1

😅Yaptım, oldu, yapacağım vardı, yapınca olduğunu gördüm..gibi oldu.

Genç yaşlarda daha cesaretli oluyor insan. Ve  o gençlik enerjisi ile daha kolay geliyor belki de. 

önce (379 puan) tarafından

Vallahi de aynen öyle 3. Ye kadar ne hamile olduğumu hissederdim ne yorulma ne bişi 4 . Nun hamileliği rezaleti doğum desen öyle zordu bakımını hiç söylemiyorum bile

Benim etraftan da hep bu şekilde duyuyorum. Gençken bazı şeyelr daha rahat geçiyor. 

+2 oy
önce (5,257 puan) tarafından

Ben hep 8  10 tane çocuğum olsun isterdim kısmet değilmiş 

Yaşım 33 ikincinin ağlaması başımı şişiriyor 

Ben de yurttan sesler korosunu sevmiyorum (ağlamaları) 🙃 ama ben yaşa bağlamadım,kendim için diyorum tabi. 

Hakkımızda hayırlısı 

Fenomen olsaydık yapardık 3 5 tane belki çok çocuk moda oldu malum 

Bunun dışında başka bir yetenekleri olmayan kişilerin, çocuklarıyla ön plana çıkmasından başka bir şey değil. O yüzden onlar gibi olmaya hiç gerek yok. 

Eee bu da doğru 

+2 oy
önce (2,916 puan) tarafından

Aslında mevcut şartlar falan değil benim kendi kişisel yapımdan dolayı tek çocuk maalesef. Çocuk bakmak bana inanılmaz zor geldi. 

Devlet bakım desteği verseydi, illede ailelerden destek almak zorunda olmasaydık, sanki farklı da düşünebilirdin. Bunu diyorum, çünkü şuanda bile yurtdışında bunun örnekleri var. Ama tabiki çocuk sorumluluğu çok zor ve zahmetli. 

Ben ailemden de destek almadım. Bir sene ücretsiz izinde evdeydim, lohusalıgim çok kötü geçti ve ise başladığım an resmen ruhum açıldı. Destek alamadığım halde eşimin ailesiyle çok mücadele etmek zorunda kaldım. Yani faydalari yoktu zararları vardı bana psikolojik olarak. Yurtdışında, örneğin İskandinavyada hayat şartları çok iyi de olsa doğum oranları yine çok az. Yani yapmak istemeyene her türlü imkan da verilse yapmiyor

Her imkan varken, yine yapmak istememesi bir tercih oluyor ama, bir zorunluluk değil. Aslında bu önemli.

Tercih etmek istememelerinin nedenlerinden bazıları aile kavramına olan bakış açıları ve imkanlar varken dünyayı gezip görmek. Tabiki başka nedenler de mevcut. O yüzden iki farklı ülkeyi birebir kıyaslamak da çok doğru bir yol değil. 

Ben de imkanım olduğu halde yapmak istemiyorum 😀

+2 oy
önce (327 puan) tarafından

Bu ülkemde bu eşimle 2.çocuga asla hayır demem ama ben psikolojik olarak hazır değilim şimdilik

Sahip olduğumuz özel şartlar tabiki fikirlerimizi etkiliyor. Benim de yurtdışında olmam, eşimin buranın kültürüyle büyümesi, her konuda sonucu değiştiriyor. Ben de şuan 2 çocukla Türkiye'de olsam çok farklı şeyler yazardım buraya... 

Eğer sonsuza kadar Türkiyede yaşayacak olsaydım 1 çocuk bile yapmazdım 

Yok ben onu yapardım sanırım, ama bu bir varsayım tabi. Oradaki hayat kaliteme bağlı olurdu. 

Buraya kaçmamın en büyük sebebi mattia ahmet çocugumuzun olayı yüzünden böyle düşünüyorum sadece pahalılık şu bu olsaydı çok ilgilenmezdim (gerekli şartlara sahip olduğum için) ama çocuklarımızın can iffet güvenliği sebebiyle böyle düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi

Onun gibi kaybettiğimiz nice gencecik filizler var.  Birebir aynı olmasa da, buna benzer durumları her ortamda görmek mümkün. Tabi bu ihtimalin hiç olmaması, en iyi seçenek olurdu. 

+1 oy
önce (271 puan) tarafından

2 ama suan 3. Yolda😁ve son insallah cnku ben  rahat bi insanim sikintiya gelemiyorum allah bagislasin yeter 3 finishh

İnsanın enerji ve gücü de bitiyor bir süre sonra. Ama imkanlar el verseydi de, yardımcı olan olsaydı, her şey daha farklı olurdu 😌

Yaa vala hem enerji hem takat kalmiyor ,3. Esim cok istedi diye yaptik kordon baglatcam insallah anca buyuturuz buyugu 6 ortanca 4 bide bebis allah saglik versin bize baguslasin yeter😍

Sağlıkla büyüsün yavrular, şimdiden güzel bir doğum dileğiyle 🌸

Allah razı olsun canım🪻

+1 oy
önce (7,833 puan) tarafından

3 çocuğum var elimde olsaydı ve saydığın şartlarda da şimdiki hayat şartında da 2 çocuk isterdim. Süper olması hamileliği doğumu çocuk bakımını kolaylaştırmıyor

Hamilelik durumu kendi vucut şartlarımıza göre değişir evet. Ama doğumda her hastanede ücretsiz epidural doğum desteği olsa, bebek bakımı için devlet desteği (eve hizmet, acil arama hatları, kolay randevu sistemi, sağlık hizmetleri) olsa, çok farklı bir cevap yazabilirdin. Yani aslında şartları değiştirmek mümkün ve değişmiş olsaydı, her şey çok güzel olabilirdi. 

önce (7,833 puan) tarafından

Bakım için yardımcı da gelse benim çocuklarım paçamdan ayrılmaz 😃 

+1 oy
önce (53,958 puan) tarafından

3 2 1 düşünürken vazgeçtim bir iyi ya maddi degilde manevi olarak Rabbim ona saglik versin 

Her şey iyi olsa dahi tek çocukta kalmak, kişinin hür iradesine bağlı, özgürce kararı oluyor. Ve çok iyi. Diğer türlü buna zorlanmak hoş değil. 

önce (53,958 puan) tarafından

cevre baskisi cok iki uzerine ama benim mental saglik olarak bir yetiyor kizim uslu çok şükür 

+1 oy
önce (2,140 puan) tarafından

1 ve 2 

şuan iki var benim Rabbim olmayanlara versin bence iki ideal ama hani durumun çok iyidir evin araban maddi durumun çocuk bakma herşeyine dört dörtlük yetebilirse bir insan bence 3. Bile getirilebilir ama dediğim gibi çocuk getirmek marifet değil bakabilmek gözünü biseyde bırakmamak insan kendine güvenirse kardeş güzel bişey ama suanki vaziyet öyle kötü ki millet bir çocukla.kaldi çünkü yetemiyor insan kendini suçlu hissediyor çocuğa yetemiyorum bakamıyorum düşüncesiyle çocuk falan getirmek istemiyor haklı olaraktan...

Tabiki öyle, şimdiki durumda 1 çocuk bile çok zor.. Hele asgari ücretle geçinenler için, nasıl yapıyorlar bilmiyorum. Ama her şey çok iyi olsaydı, daha farklı olabilirdi. 

+1 oy
önce (6,376 puan) tarafından

1 kızım var gene 1 olarak kalırdı

Bunu kendiniz tercih edeceğiniz için çok iyi olurdu 

Önemli olan zor şartlardan ötürü buna zorlanmamış olmak. 

önce (6,376 puan) tarafından

Maddi olarak zorlanmam canım 3/4 olur yani . Ama bana 1 tane yetti🤣

+1 oy
önce (30,124 puan) tarafından

Hm düşüncesi bile zor gozukuyor cok cocuk ama güzel herseye ragmen 

Dort iyi olurmus.

Rabbim sağlıklı Hayirli evlat nasip etsin isteyen herkese 

Kardeş kavramı bana hep sıcak geliyor, kendim de kalabalık bir aileye sahibim. 

Şartlar imkan verse, ben de çok çocuktan yana olurum. 

önce (30,124 puan) tarafından

Evet sabir ısı maddi manevi heleki

+1 oy
önce (58 puan) tarafından

4 yapardm 2 kız 2 erkek isterdim ama . Kızlar birbirine destek ve sırdaş olurdu erkeklerde büyüdüklerinde birbirlerine her yönden yardımcı olurdu.  Kız ve erkek büyüdüklerinde diyalog olarakda herşeylerini anlatamazlardı. Ama kız kız lardese kızsal olarak her şeyini anlatıp paylaşabilir erkeklerde aynı şekilde. 

Yazdığınız şeyler çoğu kişinin istediği, hayal ettiği şeyler. Böyle olacağını kesin bilsek, ne iyi olurdu. 

önce (58 puan) tarafından

Demi cok gzl bir şey ama malesef öyle istemekle olmuyor. Nasipte ne varsa o Rabbim  hayırlı evlatlar vers 

İlgili sorular

+3 oy
7 cevap 389 göst.
28 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Busraaaaaaaaa (6,811 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 730 göst.
29 Kasım 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde indigo (5,763 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 280 göst.
26 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Evrim.34 (601 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,752 soru

24,102,898 cevap

332,528 kullanıcı

...