+1 oy
131 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (49 puan) tarafından

Oğlum 4 yaşına girecek az kaldı. Zorla çişi hallettik altına yapmaz gece uyurken yapmaz. Ama kaka konusınu halledemedik. Kabızdı doktora gittik. Lifli şeyler yedi yapıyor  ama altına baksır yıkamaktan ellerim egzama oldu sabundan. Günde 10 kere değişiyor. Bugün yaptı bişey demedim ama tepkimi gösterdim kızdım. Neden söylemiyosun dedim. 1 saat sonra banyoyu temizledim çıktım bakayım napıyor dedim yine yapmış banyoya götürdüm yıkadım ama her yeri batmış banyo battı halıları kaka yapmış serttr değil yani yumuşak ilaçta veriyorum. Çatlak var dedi doktor ilaç kullandım hala yapmıyor. Söylemiyor rahatsız asla olmuyor neler denedim bilemezsiniz. Bez bağladım az önce yaptı. Kalsın böyle değişmeyecem dedim. Değişme ben altıma yapmayı seviyorum diyo. Kızdım olmadı tepki koydum bağırdım çağırdım olmadı. Düzgün anlattım  konuştum. Her yaptığında yanlış olduğumu anlattım yok ben vazgeçtim bez bağladım 7 aydır bıktım

3 Cevaplar

0 oy
(476 puan) tarafından

kuzenimin oglundsda ayni sorun vardi. 4 bucuk hatta 5 yasa kadar boxera yapto bacaklarini ayirip yapiodu boxera bilerek. pedagog falan birsuru yere giturder. kakayi vucudundan bir parca zannedip birakmak istemiyormus. anasinifina yollayamadi 3 yasta 4 yasda ozele yolladi tanidik yer boceri degisip posetleyip eve yolluolardi. kuzenim once kabasini alitip elinde citiliodu sonra makinaya atiodu. senin gibi yani. baya cekti. her anaokulu ozel de olsa kabul etmedi tanidik biryer buldular bu durum icin.  sonra 5 bucuk yasta kendiliginden hallolmus vc ye yapmaya baslamis aştilar o sorunu

(49 puan) tarafından

Bende gönderemiyorum kreşe çık istiyorum ama bez problemi var işte yapmıyor

-Reklam-
0 oy
(1,295 puan) tarafından

Bı ödül koymayı dene canım birde. Güzel bir ödül olsun hayır diyemeyecegi bir oyuncak,scooter filan bu tarz da. Ödül tablosunu da odasına as ya da kendi odanıza. Eğer 7 gün altına hiç yapmazsan ödüle ulaşacaksın gibi hedef belirle.. 1. Gün yapmazsa o tabloya 1. Gün olan kısma gülücük yapıştır. 2-3 böyle ilerle.. 7. Günde de yapmazsa hediyesini ver..(zaman dilimi değişebilir)... 4 yaşında bu ödül yöntemini anlayabilir çünkü. Çok başarılı olur bu yöntem kreş,anaokulu,1nci sınıf çocuklarında her hedef için

(49 puan) tarafından

Yaptım olmadı

0 oy
(1,837 puan) tarafından

Cocuk her seyin farkinda bilerek yapiyor belli ki.

İkna etmek gerek cocukla inatlasmamak gerek. Bi süre sonra zaten kendi kendine gidip tuvalete yapacak. Sana tavsiyem kendini yipratma birak bez bagla. Beze yapsin. O bezden bikacak zaten. Suanda seninle yarış halinde sana direniyor. Bu direncini kırmak icin senin vazgecmis gorunmen lazim birak o kazandigini sansin cunku 4 yas diyorsun artik cogu seyin farkinda. Bide boyle dene. 

Bi tanidigimin oglu 5 yasinda bezi birakti cocukta hicbi sorun yok sebep inatlasma.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 122 göst.
25 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Maianiz (238 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 283 göst.
29 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Demetgnl (12 puan) tarafından soruldu
+2 oy
2 cevap 109 göst.
0 oy
13 cevap 626 göst.
20 Mart 2023 Diğer kategorisinde Hawa (1,552 puan) tarafından soruldu