0 oy
121 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (117 puan) tarafından

Turşu da püf noktaları nelerdir ilk defa yapcam 

Her yıl annem kaynvaldm yapıp gönderiyor , artık kendim yapmak istiyorum

Nefis yemek tarifleri ndn baktm baya kolaymış, ama tutar mı ondan emin değilim 

10-15 kilo kadar yapmak istiyorum siz ilkte yaptğnzda tadı nasıldı becerebildiniz mi 

Ve de kahvaltılk sos yapan var mı varsa nasıl yapıyorsunuz 

3 Cevaplar

0 oy
önce (3,510 puan) tarafından

Normal beyaz sirke, limon ve yemeklik tuz kullanıyorum. Önce karışımı hazırlıyorum. İçilebilecek kıvama gelince kornişon, lahana, biber artık hangisi için ise kullanıyorum. Hep göz kararı yapıyorum.

Kahvaltılık sos için de, Közlenmiş biber ve patlıcan, ceviz, maydanoz, salça, bolca sarımsak, baharatlar vê zeytinyağı kullanıyorum. 

önce (117 puan) tarafından

Üzüm sirkesi olur mu , vede limon tuzu dye biliyorum

Ben karışık yapmak istiyorum 5 er kiloluk karnabahar, havuç, biber, salatalık, mor lahana maydanoz vs 

Bu arada nohut ta kullanan varmış galiba 

Önce sebzeleri temizce yıkayıp bidona yerleştirmek sonra suyunu hazirliycam ondan emin değilim tutar mı tutmaz mi dye 

Kahvaltılık sos ta da becerir miyim bilmiyorum ama yine de denemek istiyorum


önce (3,510 puan) tarafından

Üzüm ve elma sirkesi de olur, hatta daha da güzel olabilir. Tat da verir. 

Ben limon tuzu kullanmıyorum, o yüzden normal tuz ile yapıyorum. 

Bütün sebzeleri istediğim şekilde doğrayıp, tuzlayıp, elimle harmanlıyorum önce. Sonra bidonlara koyuyorum. 

Üzerini hafif geçecek kadar su karışımını koyuyorum. 

Kendim hiç nohut eklemedim, sadece sarımsak ekliyorum. 

Ekşilik, tuzluk seviyesini, tadarak karar verirsiniz.



-Reklam-
0 oy
önce (6,445 puan) tarafından

https://www.nefisyemektarifleri.com/salatalik-tursusu-yapimi/

Bunu yaptım geçenlerde baktım olmuş ama yeni kapak kullan 

önce (6,445 puan) tarafından

Bide ben sirkesini fazla koydum

önce (117 puan) tarafından

Sirke fazla olunca sıkıntı olur mu 

Bide yumaşsn istemiyrm kıtır kıtır oluyor ya öyle olsn istiyorum, link için teşekkürler canm 

önce (6,445 puan) tarafından

Hayır sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Rica ederim 

0 oy
önce (1,948 puan) tarafından

Canım ne turşusu yapicaksin ona göre yazalım

Biber turşusu ben hep kola şişesinde yaparım çok güzel olur karışık turşu yapicaksan 5lik bidonlarda güzel oluyor neyde yapacağıni yazarsan iyi olur sirke limon tuzu Kaya tuzu önemli 

önce (1,403 puan) tarafından

Bebeğim benim turşu hep su akıtıyor  ya  bidon da kapakda sağlam anneme sordum çok sıkı basmışsındır diyor

önce (1,948 puan) tarafından

Sıkı olduğu için değil hava aldığı için taşar yada tuzu azsa taşar bak bi

önce (117 puan) tarafından

10- 15 kilo kadar karışk yapmak istiyorum

Salatalık, biber , karnabahar , mor lahana , havuç maydanoz vs 

5 er kilo bidon kullanmak istiyorum nasıl olur bilmiyorum

Biber de denemek istiyorum kıl biber acı olandan kola şişesi mi olmalı , acinca bozulma vs olmaz mı 

Sirkenin de galiba ölçüsü önemli , birkaç kişiden duydum nohut limon tuzu da gerekliymiş galiba 

Tuz sofra tuzu olmaz mı 

Kb bakmyn üst üste soruyorum 

önce (1,948 puan) tarafından

Cano sofra tuzu olmaz turşuyu eritir ben hiç kullanmadım Kaya tuzu daha iyi sirkeyi hep göz kararı koyuyorum 

5lik bidona 2 su bar sirke 5 yemek kaşığı tuz bı çay kas limon tuzu bı kaç tanede sarımsak nohut okadar 

Suyunu doldurup ters ceviriyorum bakıyorum sızma yoksa düzeltip kaldırıyorum 


Bı ara turşu kurup satiyordum bu şekilde yapıyordum hep bütün hepsini legende karistir bidonlarda iyice başa başa doldur bunları ekle inş güzel olur

önce (1,948 puan) tarafından

Biberi bizimkiler sade yediği için ben kola sisesinde yapıyorum sonra istersem karıştırıyorum bu sana kalmis zaten şişeyi kesince büyük kavanoza dolduruyorum ben

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 149 göst.
0 oy
4 cevap 179 göst.
0 oy
5 cevap 208 göst.
11 Ağustos 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Ruhefza (957 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,471,829 soru

24,103,685 cevap

332,573 kullanıcı

...