0 oy
165 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,094 puan) tarafından

Hanımlar iyi günler benim bir sorunum var belki benim gibi olanlar varsa diye buraya yazdım evet çocuklarım ufak iki tane doğumu art arda yaptım birisi bir buçuk birisi 3 yaşında ben de bir süredir sabahları huzursuz uyanma uyanmak istememe ve uyandığımda kendimi zor gelme motivasyon edememe hayata karşı bir isteksizlik başlıyor sonra bu geçiyor ama buna her sabah ve her gece yaşıyorum ben geceleri uykudan uyandığımda zihnim sesini sürekli konuşuyor ya da aşırı kendini çok yalnız hissediyorum ama ben bunu sabahları yaşıyorum gün içinde herkes gibi eniştlerimi çıkışlarım oluyor bunları bir şekilde toparlıyorum ama sabahları çözemedim mümkünse oğlumu emzirmeyi bıraktığımda bununla ilgili bir destek almayı düşünüyorum var mı böyle bir süreç geçiren sonra atlatabilen aranızda yani bu her sabah huzursuzluk hissi iç sıkıntısı aşırı negatiflik bunu nasıl aşabilirim şimdiden teşekkür ederim

8 Cevaplar

0 oy
önce (5,106 puan) tarafından

Ben her sabah oyleyim bekarkende oyleydim evlendim yine oyleyim cocuktan sonra bi tik artti gece uykusu duzene girince o bi tik geri dustu ama yine ayniyim asla dinleyemiyorum 

önce (1,094 puan) tarafından

Bu yapısal bir durummu acaba çözemedim, özellikle sabahları olan bu durum çok yorucu , çocuklar biraz büyüdüğünde her sabah yürüyüş e çıkayım belki iyi gelir diye düşünüyorum. Sende de tek çocuk var ama demekki biraz karakter le alakalı bu durum .

-Reklam-
0 oy
önce (1,344 puan) tarafından

Bu aralar aynısı bende de var ve hic elim kolum kalkmıyor inanki hade senin bebeler küçük ve iki tane benimki bir tane ve büyüdü öyle bir sıkıntım da yok ama ne olursa olsun hic memnun olamıyorum hep esip gürlüyorum anlamadım gitti 🤦‍♀️

Kıyaslamak için değilde sen bildigim kadarıyla doğayla iç içesin onun sana iyi gelen tarafı varmı acaba . Ben gün içerisinde bir tek parka götürebiliyorum çocukları açık hava olarak diğer türlü evdeyiz şehir hayatı zaten yorucu . 

önce (1,344 puan) tarafından

Evet doğa ile iç içeyim zaten akşamları hava serinleyince bahçeye falan da çıkmasam iyice kafayı yerim 5 yıldır burdayım ilk defa bu kadar bunaldiğimi gördüm inşallah geçicidir Rabbım hepimize ferahlık versin inşallah 

0 oy
önce (116 puan) tarafından

Bence peş peşe yapılan doğum, aynı süreçleri kısa süre ile yaşamak, uykusuzluk, yorgunluk, kendine vakit ayıramama.  Bir süre sonra insan farkında olmadan depresyona giriyor. Eşinden az destek alıyorsan, çocuklardan başka hayatın kalmadıysa kaçınılmaz son. Etrafında yardımcı olacak kimsen varsa çocukları emanet edebileceğin arada çık bir kahve iç tek başına ya da bir arkadaşınla.

Doğru söylüyorsun eşim yoğun çalışıyor daha çok ben ilgileniyorum. Birazda sanırım fazla sorumluluk duygusuna sahibim bazı şeyleri biraz başkalarına bırakabilmeyi öğrenmek lazım.

0 oy
önce (2,052 puan) tarafından

Bunalıma girmişsin bence .bendede ikiz bebeler var her sabah erken kalkmak zulüm gibi gelirdi .şuan 5 yassindalar ve yeni yeni kendime geliyorum .

Aslında bana sorarsan yediklerimizle de alakalı.  Mesele ben 2 haftadır diyet arada spor yapıyorum. O kadar dinç kalkıyorum ki sabahları  .uyanmayan çocukları ben kaldırıyorum kalkın diye sabahın 7 buçuğunda. Negatif halimden kurtuldum resmen .fazla karbonhidrat da böyle yapıyor bence

Bende istiyorum sabahları kalkayım erken bir yürüyüş yapıp gelsem dinç olur daha pozitif olurum diye düşünüyorum. Ama suan çok ufaklar çıkamıyorum evden . Yemek konusunda da evet dediğin doğru sanırım hep pratik olanı yiyiyorum. 

0 oy
önce (815 puan) tarafından

B12 düşünce öyle oluyor

0 oy
önce (1,629 puan) tarafından

Bende oyleyim bence bunlar hep desteksizlikten oluyor.Beden degil ruh ve gurur yorgun kirgin ondan.Insan uyanir uyanmaz sorgulama ile.basliyor her gun bu kajvaltiyi ben mi hazirlamak zorundayim bue gun de ben hazir kahvaltiya otursam,esim ise giderken neden beni opmuyor vs vs sorular sorular.Sonra uyaninca bizi bekleyen rutinler cocuklari doyur ortaligi topla camasiri tila aksama.yemek yap bunlari yapacagini bilmek daha uyanmadan modunu dusuruyor insanin fiziksel.ve ruhsal yorgun sorgulamaya acik ofkeli uyaniyoruz sonra.Dusunsene zengin dizilerdeki gibi sabahligini giyip asagi iniyorsun kajvaltiya cayini getiriyor yardimcilar tum ailr bireyleri tek tek sofraya geliyor nese.muhabbet yemekler.yeniyor sonra kalkiyorsunuz sofra toplama derdi de yok koltugunuza oturup keyofe devam aksam oluyor hala.devam devam devamm boyle olmadikca hayat sabah bu sekilde uyanmaya devam edecegiz

Bunlar zaten her kadının hayalidir bence ama maalesef gerçekten tam da bizim yaşadığımız biri belki bugünkü aklımla 10 yıl 15 yıl önce olsaydım daha farklı olurdu bugün her şey ama yapacak bir şey yok ben günümü güzelleştirmeye çalışıyorum , tam da belki biraz daha destek bulabilsem daha iyi olurdum daha çabuk toparlanabilirdim Allah hepimizin yardımcısı olsun keşke gün içinde ev hanımlarının da böyle bir iki saatlik kaçabildiği belediyelerin kurduğu mekanlar olsa da ev hanımları orada gitseler biletlerini atabilseler hani devlet işte böyle imkanlar tanısa ev hanımlarına

Türkiye'de bir kız evlendiği zaman genelde ailesi artık çoğulu aile sahip çıkmıyor eşi ve eşine ailesine kalıyor kadın bu konuda da belki kadınlar çok yalnız hissediyorlar kendilerini hele ki çalışmıyorsa sadece evde çocuklarla geçen bir hayat ne sürekli bir döngü sürekli süpürür sürekli topla sürekli yıka Bizim de arada değişikliğe sadece anne olmadığımıza ev işi yapmadığımıza başka şeyler de yapabileceğimizi inanmanız gerekiyor

0 oy
önce (612 puan) tarafından

Ya neden böyle isaret çıkıyor yazı yazdığımız yerde 

image

0 oy
önce (1,949 puan) tarafından

Canım gece düzenli uyku olmadığı için sanırım dayak yemiş gibi kalkıyoruz ikindiye doğru kendime geliyorum bende Allah hepimize kolaylık versin 💐

Olabilir benim de oğlum sürekli emmeye uyanıyor tuvalete bile gittiğimde gece bazen arkamdan ağlıyor belki onların bile huzursuzluğu olabilir emmeye bıraktığımızda belki düzene girer uyku düzenimiz olur, 

önce (1,949 puan) tarafından

Evet ondan olabilir benimkide 11 aylık gece su ara beni emzik gibi kullanıyor teyzesi🤗

😊😊😊

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 200 göst.
12 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Kelebek6161 (89 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 267 göst.
20 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 179 göst.
+2 oy