Seni de anlıyorum mağduriyetini de anlıyorum ama çözüm birilerini oraya buraya şikayet etmek değil. Yasal olmayan hiçbişey yok ortada,devletin izin verdiği şartlarda isteniliyor paralar.
ayrıca bu kadar sıkıntı stres çekmemenin çözümü basitti aslında. E okul sistemine kayıt düşmedena önce(temmuzın ortası) adresinizi istediğiniz semtteki bir arkadaşanızın evine 3 aylığına almak olmalıydı.
Çocuğunuz yaşına gelmiş belli ki okula gidecek. Haziran ayında gidip fiyat bilgisini ve okul şartlarını öğrenip ona göre hareket etmeliydiniz.
Kendimden örnek vereyim oğlumun ilkokul erteleme raporu için daha Nisan ayından araştırmalara doktor görüşmelerine başladım,son ana bıraksam ne sıkıntılar yaşayacaktım Allah bilir.
Sana tavsiyem bu devirde hiçbir işini hiç kimsenin insafına ve insiyatifine bırakma. Her işini kendin yapmaya,kendin takip etmeye çalış.
Bu arada konunun maddi durumla felan alakası yok,dünyanın bin türlü hali var kimin ne olacağı belli olmaz ama yine de önümüzde olan şartlara göre hayatımızı planlamak önemli.