+3 oy
378 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (33 puan) tarafından

Kızlar İstanbul’da devlete bağlı ana okullarında çocuklarınızın kaydı çıktı mı ve çocuklarınız kayıt ettiniz mi kayıt ederken sizden de benden istendiği gibi fazladan ücret istendi mi devletin açıklamış olduğu 2300 dışında okul ekstra olarak her ay 2500 TL para istiyor toplamda 4800 TL Ben bu parayı vermek istemediğim zaman okula ters düştüm sonra CİMERe şikayet ettim okulu şimdi de çocuğumun kaydını okula yapılmasını istemiyorum ama diğer okullarda da yer kalmıyor ne yapacağım bilmiyorum yardımcı olur musunuz bu durumda olanlar veya bu şekilde mağdur olanlar sonradan nasıl çocuklarını kayıt ettiler acaba ?

10 Cevaplar

+3 oy
önce (8,204 puan) tarafından

Ben veriyordum her ay 2000 tl yari devlet yari özeldi ayni sekilde kitap ve etkinlik icin de ayrı vermiştim 

Bilmiyorum valla ben itirazsiz verdim çocuğum iyi eğitim alsin gerisi önemli değil 

önce (33 puan) tarafından

Hanımefendi benden de istenen sizin gibi sadece 2000 TL olsaydı aylık diğer geri kalan okul masraflarını zaten karşılamaya kabulüm benden istenen 2300 TL devletin isteği artı 2500 TL okulun ekstra isteği artı kırtasiye masrafı artı okul masrafı peçetesiyle islak mendiliydi öyle şeyler yani bunların hepsinin sadece Veli’den istenmesi ayrıca benim çocuğum beş yaşında yani e-Devlet üzerinden milli eğitim Bakanlığı’ndan ana okul kayıt hakkı verilmiş bu çocuğa yani ben bu ücreti vermek zorunda değilim ama ben yine de devletin açıklamış olduğu 2300 TL’yi vereceğime her ay ayriyeten okul ihtiyaçları ve kırtasiye masrafını da yanımdan hazırlayıp okula teslim edeceğini söylememe rağmen ekstra bunların üstünde 2500 TL’de her ay okul para istiyor ben bunu anlamıyorum eğer böyle yapacağıma üzerine biraz daha para koyup tamamen özel olan bir ana okuluna da kaydını yapabilirim çocuğumun

O 2500 tek seferlik olması lazım her ay için fazla bizde kırtasiye tek seferlikti aylık 2000 tl veriyordum kırtasiye çocuk başına her ay 2500 tl lik malzeme almaları imkansız 

İstedikleri 2500 TL okul kırtasiye masrafı değil okul kırtasiye masrafı olarak bize liste verecekler okul ihtiyaçları olarak bize liste vereceklerini söylediler onları bizim toparlayıp okula götürüp teslim etmemizi söylediler istedikleri 2500 TL okulun çocuk kulübü olarak okul aile birliği’ne yatırmamı istediler bu yüzden bana saçma geliyor zaten

Çok sacma bir miktar yani devlete göre 

-Reklam-
+2 oy
önce (4,208 puan) tarafından

Geçen hafta 4 yaşa kayıt ettik biz de. 2300 aidat ücreti 

Ben devletin istediği 2300 lirayı vereceğimi diğer 2500 lirayı geremeyeceğimi söyledim okul o parayı kesinlikle yatırmamı söylüyor o paranın ne için olduğunu sordugumda ise Okulumuzda çocuk kulübü O yüzden o paranın okul aile birliği hesabına yatırılmasını istediler ben de kabul etmedim şu anda sıkıntı yaşıyorum İlçe milli eğitim Bakanlığı’na da başvuruda bulundum o da benimle dalga geçer gibi eğer okulun size sizden istediği parayı ödeyemeyecekseniz sizin için yardım Dosyası açalım

Dedi yani milli eğitim Bakanlığı’na da bir çare bulamadım en son millî eğitim Bakanlığının müşteri hizmetlerini aradım ona da semtimde başka bir ana sınıfına kaydımmın alınması istediğini söyledim o da okul için kayıt açtı eğer okulda kontenjan olursa kaydımı alınacağını eğer olmazsa da ek kontenjan için okula başvurulacağını söylediler

önce (4,208 puan) tarafından

5000 neden vereseniz, biraz daha ekler özel kreşe gönderir daha güzel eğitim almasını sağlarsınız. Hakkınızı arayın, bu mevla gereksiz. Olmadı okula göndermeyip, her hafta çocuk kulüplerine katılıp sosyalleşmesini sağlayın. 

çok uğraştım inanın ki günlerdir uğraşıyorum her türlü mecraya şikayette bulundum ekstra gidip ilçe milli eğitim Bakanlığı’na da şikayette bulundum ama sanki ilçe milli eğitim Bakanlığında okulun bana söylemiş olduğu fiyatı vermek zorunda olduğumu söylüyor milli eğitim Bakanlığının bile neden böyle yapmış olduğunu anlam veremiyorum ayrıca benim burada 4 tane daha anaokulu var onlarla görüşmeye gittim kayıt için onlar da e-Okul üzerinden ismimin oraya çıkmadığından dolayı beni sadece ek kontenjan kalırsa çocuğumun kaydını yapabileceklerini söylediler yani onlardan haber bekliyorum bakalım ne yapacağım bilmiyorum

+2 oy
önce (6 puan) tarafından

Kızım 5 yaşında e devletten çıktığı okula yazdırdım devlet okulu her ay alınan aidat parasını toplu aldılar kimisi veriyor kimisi vermiyor diye 10 bin ayriyetten kırtasiye için 6 bin tl istediler onu da verdim . Aidat parasına okeyim ama kırtasiye bana çok fazla geldi çocuğum okuldan gelipte bi kağıt parçası getirip hiçbir şey yaptırmazlarsa okulda adam akıllı bende şikayette bulunurum 

Okul sizden 10.000 TL’yi tek seferlik mi istedi yani bütün bir yıl boyunca tek seferlik 10.000 TL mi istedi acaba

önce (6 puan) tarafından

Evet tek seferlik alındı bir daha alınmayacak para 

+1 oy
önce (406 puan) tarafından

Benden 9 bin TL istediler 2 taksit vermedim kayıtı etmek zorundalar o parayı vericegime yarı devlet kredine veririm bu parayı ne yapicaklar ki kendileri yiyiyorlar vermeyin

Tek seferlik olarak mı 9000 TL istediler bir yıl boyunca 9000 TL dışında para istemeyecekler mi acaba sizden de bir de hangi şehirden istiyorlar bu parayı acaba

önce (406 puan) tarafından

Aydın tek seferlik istediler

+1 oy
önce (6,826 puan) tarafından

Bizim yarı özel yarı devlet yemek onlara ait sadece 1650 

9 ay falan odeyecez 

Acaba hangi şehirde böyle bir fiyatlandırma var bilgi verir misiniz çok merak ettim de

önce (6,826 puan) tarafından

Diyarbakır cnm

+1 oy
önce (5,750 puan) tarafından

Çocuğunuz okula yarım gün mü gidecek,tam gün mü? Kahvaltı ve öğle yemeği veya ikindi çayı verilecek mi? Okulda verilen yemeğin hiçbirini devlet karşılamıyor.

Okulunuz anaokulu kompleksi gibi biyerse birsürü çalışan oluyor orada ve onların maaşlarını okul ödüyor. Haa o çalışanlar olmasın derseniz de çocuğunuz sıkıntı yaşar. Pis tuvaletler,pis sınıflar,değişmeyen kıyafetler felan. 

Bu arada 5 bin üzerine para katar özel kreşe veririm demişsiniz ama üzerine en az 12 bin katmanız lazım özel kreş için. 

Çocuğum okula yarım gün gidecek sadece Öğle yemeği olacak ayrıca çocuk bu beş yaşındaki çocuk en fazla ne kadar yiyebilir doğru devlet okulda verilen hiçbir yemeği karşılamadığı için devlet yemeksiz okullar için taban fiyatı 1000 TL yemekli okullar için taban fiyatı 2300 TL fiyat belirlemiş yani yemeksiz okulların yemekli okullara göre 1300 TL arada fiyat farkı var her ay Burada sadece bir tane okul yok beş tane altı tane okul var devlet okulu çalışanları daha mı az çalışıyor ben anlamıyorum devlete gönderince pis tuvalete mi göndermiş oluyoruz çocuklarımıza Ayrıca ben oturduğum semtte tamamen özel olan bir ana okulu ile de gidip görüştüm tam gün olarak 12.000 TL istediler yani şu anda benden istenilen yarım günün üstüne 7000 TL koymam yeterli oluyor Bu yazdıklarınıza rağmen hala da okulun benden istemiş olduğu bu ücretin adil olmadığını düşünüyorum sonuçta tek okul onlar değil oturduğum semtteki diğer okullardan da bahsetmiştim Yazdıklarımı okusaydınız anlardınız Resmen ilçe milli eğitim bakanlığı da okulu savunur gibi okulun istediği paranın vermek zorunda olduğumuzu söyler gibi biz yardımcı olmalarını isterken kaydımızı başka bir okulun e-Devlet üzerinden yapılmasını isterken onlar bize yardım için para teklif ettiler benim derdim yardım değil benim derdim para değil benim derdim gereksiz yere neden ben para vereyim sonuçta benim çocuğum beş yaşında ben çalışan bir anne değilim çocuğumu bırakıp bütün gün çocuğumdan ayrı kalacağım diye bir durum yok devlet benim çocuğum seneye birinci sınıfa başlayacak diye anaokulu Hakkı tanımış benim çocuğuma tamam ana okulu zorunlu olmayabilir ama her çocuk ana okuluna da gitme hakkına sahiptir bunu da sırf para yüzünden elimizden alıyorlar resmen millî eğitim bakanlığı olsun devlet olsun hiçbir şekilde artık yardımcı olmuyor bir zamanlar çocuklarımıza ana okullarına gönderdiğimizde asla bu kadar yüksek aidatlar yüksek paralar vermiyordu kardeşimden biliyorum Ama şimdi sanki bütün ana okula giden çocukların anneleri ve babaları çalıştığı için çocuklarını bıraktıkları içinmiş gibi okullar kayıt alıyor anlamıyorum

İlçe milli eğitim müdürlüğü size yapabilecekleri şeyi söylemiş zaten daha ne yapsınlar ki. Ödeyemeyecek durumdaysanız ona göre işlem başlatalım,okuldan memnun değilseniz başka okula kayıt alalım demişler. Ne bekliyordunuz ki okul idaresini görevden alıp hakkında soruşturma açmasını felan mı.

Bak bi öğretmen olarak bildiğim  kadarıyla devletin okullarda karşılamadığı şeylere örnek vereyim. Okulun boyanması(anaokullarında en az iki senede bir),okula alınan neredeyse her ay değişen oyuncaklar, çocuklara verilen çalışma kağıtları ve o makinanın toneri,çocuğunuzun yemeğini yapan aşçı ve onun yanında çalışanlar falan filan. Sizin açınızdan bakınca herşey güllük gülistanlık ama işin içine girince anlayabilirsiniz ne olduğunu. O yüzden kendinizi bu kadar gaza getirip de hırpalamayın. Madem beş tane daha okul var onlardan birine verin nakil yeri boşaldığında. Orayı burayı arayıp şikayet edecek vaktiniz ve enerjiniz varsa keşke bunu okul aidatlarını ve kayıt zamanlarını öğrenmek için kullansaydınız. Şimdi bu kadar uğraşmazdınız.

Dediğim gibi bir öğretmen ve idareci olarak sizi haklı görmedim,çocuğunun eğitimi için harcayacağın beş bin lira da göze batmamalı artık. En az 5 senedir bu para isteniyor çocuk yapmaya karar verirken bunları bile hesaba katmış olmanız gerekiyor.

Birincisi lütfen yazdığımı iyi okuyun ben ilçe millî eğitim Bakanlığına gittiğimi onlara başıma gelen olaydan bahsettigimi ve niyetimin okulun istediği parayı ödeyip ödememek olması olmadığını yani çok şükür durumum var çok şükür çocuğuma yapmış olduğum herhangi bir masraftan gocunmuyorum hele eğitim için hiç ve hiç gocunmuyorum ben o okula göndermek istemiyorum benim derdim o okula çocuğumun gitmesini istemiyorum o okul değil semtimde herhangi bir başka okula gitmesini istiyorum ana okullari adrese dayalı olduğu için milli eğitim bakanlığı okul değişikliğini yapamayacaklarını iddia ediyorlar benim sinirlenmiş olduğum bu şu anda sırf bunları yaşadığım için okul benden 10.000 TL bağış istediyse göndermek istediğim okula 20.000 TL bağış yapacağım sırf bu kadar strese sıkıntıya beni soktu için O okulun ayrıca bu sorunun altına kaç tane cevap yazan insan oldu ve hepsinin okula vermiş olduğu ücretlerin çoğu benden istenen ücretlerden daha az farkındaysanız demek ki semtten semte okulların Müdürlerinden müdürlerine göre fiyatlar okul aile birliği adı altında istenen bağışlar şikayet edildiği zaman da istedikleri bu paraya bulunan bir var şu zamanda da adı çocuk kulübü Ücreti diye geçiyor ayrıca ne kadarda İnsanların maddi durumunu bilmeden yorum yapıyorsunuz bir asgari ücret artı İstanbul gibi bir şehirde 25 milyar kira +2 çocuk geçinebilmek ne kadar zor farkında değilsiniz galiba durumunuz galiba kat ve kat iyiki Benim bu yaşamış olduğum olayı çocuk yapmadan önce böyle ücretleri düşünmeniz gerekir gibi bir düşünceyle savunuyorsunuz kendinizi çok şükür iki tane çocuk yaptım çok şükür hamileliğim ve doğumun güzel geçti asla kendimi hiçbir şeyden mahrum etmedim çok şükür birini 3buçuk birini beş yaşına getirene kadar hiçbir şeylerini eksik etmedim maddi durumda gayet iyi Ama beş yaşında bir çocuğun 9 ay boyunca eğitim masrafı olarak toplam sadece okula 43.200 TL Artı kırtasiye masrafı artı okuduğu dönem boyunca ekstra çıkacak masrafları ödemenin anlamsız olduğunu anlatmaya çalışıyorum ayrıca benim kendimi bu kadar düşündüren şey bu okulun bunları isterken tamamen devletten bağımsız bir okul olduğu için değil tamamen devlete bağlı bir okul olduğu için bunları istemesidir. Şikayet edildiğinde ise Devlete bağlı Ana okulların çocuk kulübü adı altında Saati 54 TL olarak günde 6 saatten çarpımı iş günü adı altında bizlerden bu ücretleri istediklerinin cevabını alıyoruz milli eğitim Bakanlığı’nı aradığımızda bize çocuklarınıza çocuk kulübüne yazdırmak zorunda değilsiniz deniliyor ama okul bize eğer kabul etmezseniz bu okula kaydınızın yapılamayacağını Söylüyor. Ben bunları buraya yazayım da sizin anladığınız gibi derdimin sadece para olmadığını haksızlık olduğunu insanların okuyup anlaması

Seni de anlıyorum mağduriyetini de anlıyorum ama çözüm birilerini oraya buraya şikayet etmek değil. Yasal olmayan hiçbişey yok ortada,devletin izin verdiği şartlarda isteniliyor paralar.

ayrıca bu kadar sıkıntı stres çekmemenin çözümü basitti aslında. E okul sistemine kayıt düşmedena önce(temmuzın ortası)  adresinizi istediğiniz semtteki bir arkadaşanızın evine 3 aylığına almak olmalıydı. 

Çocuğunuz yaşına gelmiş belli ki okula gidecek. Haziran ayında gidip fiyat bilgisini ve okul şartlarını öğrenip ona göre hareket etmeliydiniz. 

Kendimden örnek vereyim oğlumun ilkokul erteleme raporu için daha Nisan ayından araştırmalara doktor görüşmelerine başladım,son ana bıraksam ne sıkıntılar yaşayacaktım Allah bilir. 

Sana tavsiyem bu devirde hiçbir işini hiç kimsenin insafına ve insiyatifine bırakma. Her işini kendin yapmaya,kendin takip etmeye çalış.

Bu arada konunun maddi durumla felan alakası yok,dünyanın bin türlü hali var kimin ne olacağı belli olmaz ama yine de önümüzde olan şartlara göre hayatımızı planlamak önemli. 

İnan ki ben de her şeyimi son anda bırakanlardan değilim daha anaokulu kayıt Tarihleri açıklandı ilk gün gidip okula görüştüm okulla anlaşamadım sonra hemen aynı gün diğer okullara gittim semtimdedeki diğer okullarında bana söylemiş olduğu e-Devlet üzerinden İsminiz o okula çıktığı için Sizi kesin kayıt alamıyoruz kesin kaydı sadece isminin bu okula çıkan öğrenciler olarak alıyoruz ek listeye alacağız sizi beklemeniz gerekiyor  Adres dışı kayıt olduğunuz için müdürün gelmesini bekleyinağustosa kadar Ağustosun ortasında kontenjanlar kalırsa sizinle iletişime geçeceğiz mümkün olduğu sürece biz sizi arayıp çağırmadığımız takdirde okula gelip görüşme yapmanıza gerek yokkayıt için sizi çağıracağız ağustosta dediler ben de sessizce bekledim bir ay boyunca baktım kimse aramayınca Yedek listesinde olduğum yine gittim Hala müdürün gelmediğini Hala almadigini söylediler hatta gerekirse 1 Temmuz’a kadar da kesin bir şekilde kaydımızın alınamayacağını söylediler Kontenjan durumuna bağlıymış Ayrıca Ek listede olduğum okullarda okulun okul aile birliğine 10.000 TL bağış yapmadan kaydımızın alınmayacağını öncelikle bağış yapanların kaydının alınacağıgini söylediler ve ben bunu kabul ettim Ayrıca çoğu okul ilk üç ay peşin istedi onu da kabul ettim hala okulu menü aramasını bekliyorum ama hala kimse aramadı pazartesi günü tekrardan görüşmeye gideceğim inşallah ek listede olduğum okullardan biri kabul eder çocuğumu çocuğun boşta kalsın hiç istemiyorum çünkü seneye İmzayla bile doktor kontrolü ile bile çocuğumu ana okuluna yazdıramam tekrardan çünkü seneye bu zamanda çocuğum 74 aylık oluyor zorunlu birinci sınıf olmuş oluyor

+1 oy
önce (2,619 puan) tarafından

Dayımlar daha yeni devlet okuluna kayıt ettirdiler tam gün ve sizinkisine yaklaşık bir ücret söylemişler kulüp parası demişler falan tam ayrıntısını bilmiyorumda. Demek ki her yerde böyle yani. 

Aslında her yerde böyle değil istedikleri paralar adil değil araştırma yapınca oturduğunuz semtte daha devlete uygun devletin istediği paraya uygun okullari bulabiliyoruz ama işte oraya kayıt yaptırmak için de e-Devlet üzerinden çocuğumuzun kaydının öncelikle orada çıkması gerekiyor çıkmadığı için de bizi yedek listelerini alıyorlar yani bekliyoruz mecburen çocuk okula 1 Eylül’de başlayacağını okula Eylül’ün ortasında veya sonunda başlamış olacak o da eğer ek kontenjan kalırsa

+1 oy
önce (1,930 puan) tarafından

Milli eğitimin bu işe bi el atması lazım da hiç sanmıyorum. Özel şirket sanki 😏

Ben ilçe milli eğitim Bakanlığı’na da başvurdum milli eğitim Bakanlığının telefon numarasından da kayıt actirdim en son çağrı istediğim okula ek kontenjan açılması yönünde oldu şu anda milli eğitim Bakanlığı’nı arayıp ben çocuğumu şu okula yazmak istiyorum şu okulda kaydının olmasını istiyorum ama şu an kontenjandan dolayı çocuğumu kayıt edemiyorum ek kontenjan açılmasını istiyorum diye talep oluşturdum yardımcı olacaklarını söylediler üç gün içerisinde dönüş olacaklarını söylediler bekliyorum

0 oy
önce (1,140 puan) tarafından

10 bin TL peşin verdik yoksa kayıt yok dediler bize :(( ekstralar olacak elbette kırtasiye felan . Dedim 10 bin taksit yapın ödeyelim kabul etmediler zorlandık valla 

Artık okulların taksit yapmaması nedeni de çoğu velinin düzenli ödeme yapmammasından dolayımış Okullarla gidip görüştüğümde bunu söylediler peşin istedikleri için

0 oy
önce (73 puan) tarafından

Böyle şeyler ilk aşamada herkesde olabiliyor. O yüzden sen sakin kalman gerek. Para konusunda diyeceğim bişey yok. 

+1

Adres dışı Kayıtta başvurduğum diğer okul okullar 1 Temmuz’a kadar kayıt alamayacaklar 1 Temmuz’da açık kontenjan olursa kayıt alabileceklerini o da ek listedeki sıraya göre alacaklarini söylediler ve ben ek listedeki sırada 15. sıradayım İnşallah sıra bana gelene kadar kayıt hakkımız olur bekliyorum hala

önce (73 puan) tarafından

Sabırla bekle. Sıra sana gelicektir.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 348 göst.
15 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Gamzeli00022 (386 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 679 göst.
2 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde TOSB!K (18,241 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 246 göst.
3 Temmuz 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Sulemhmt (803 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,424 soru

24,098,772 cevap

332,251 kullanıcı

...