0 oy
128 göst.
önce Cinsel Yaşam kategorisinde (19 puan) tarafından

Hanimlar 15 aylik bebegim var prezervatif kullaniyoruz da o da beni rahatsiz ediyor . Spiral taktirmayi dusundum takarken zor oluyor mu kadin dogum poliklinigi mi takiyor ve de memnun musunuz taktiranlar baska korunma yontemi ne onerirsiniz veya 

6 Cevaplar

+1 oy
önce (2 puan) tarafından

Merhaba ilk takılırken saniyelik ağrı oluyor ama benim rahim yolu sezeryan doğum yaptığım için dardı ve ağrısı çok zor oldu bir müddet sürüyor ama uzun değil ara ara ağrıdı. Ertesi gün tamamen geçti. Şöyleki kadından kadına değişebiliyor. Sprali rahim kabul ederse sıkıntı yok ama etmesse iltihap oluşturuyor. Sıkıntı olmassa 5 ile 8 yılda da değiştirmek gerekiyor. Mesela ben ilk talıkdığında 10 yıllık diye almıştım ama 8. Yılında ipi kopmak üzereymiş. Her sene muhakkak kontrole gitmek gerkiyor spral yerinde mi diye. Bakır tercih edin ve hastalığınızın ikinci veya üçğncü gününde takılması gerekiyor. Korunma yöntemi olarak bu işin kadınlara yüklenmesi zoruma gidiyor açıkçası zaten bin bir türlü sorunumuz olıypr bide bununla uğraşmak durumunda kalıyorız. Allahım tüm kadınlarımıza yardımcı olsun sabırlım versin inşallah. 

-Reklam-
0 oy
önce (1,448 puan) tarafından

Kayma durumundan korkuyorum ya o yüzden deri altı implant düşünüyorum 

0 oy
önce (1,919 puan) tarafından

Ben de napıcam bilmiyroum. O dediğin şey beni de rahatsız ediyor. İlaç kullanmaktan nefret ederim her gun her gün sonu yok ki ilacın. Spirale de yanaşamam. Alttan muayene, ve işlem beni çok rahatsız eder bi de belli aralıklarla onu kontrol ettirmek gerekiyormuş. Ammaan hiç yapamam ayrıca adet düzensizliğine, sık lekelenmeler sebep oluyor namaz kılan biri için çok yorucu bir hal bu. Aklıma şimdi iğne geldi onun hakkında bilgisi olan yazsın lütfen.koruyucılugu ne kadar mesela? Fıyatı vs

0 oy
önce (25,319 puan) tarafından

Evet kadın doğum takıyor adetliyken gidersen daha iyi olur canım

0 oy
önce (7,811 puan) tarafından

Ben taktım takarken de acı vardı daha sonra günlerce rahim ağrısı geçtim en son kaydı. Deri altı implant taktım mis gibi

önce (1,804 puan) tarafından

Adet düzensizliği yapıyor mu acaba

önce (7,811 puan) tarafından

Mart ayında taktım lekelenmelerim var. Günde bir iki defa lekelenme oluyor bazı günlerde hiç olmuyor

Ama ben şikayetçi değilim. Yok gibi varlığını unuttum. Koruyuculuğu bile yetiyor

0 oy
önce (1,626 puan) tarafından

2 bucuk senedir spiralliyim gayet memnunum sadece adet sürem uzadı baskada bir problemim yok rahminde bir sıkıntı yoksa kayma gibi bir durum olmazsa bence spiral en mantıklısı gibi geliyor bana adetliyken gidiliyor ilk takarken hafif bir ağrı yapıyor sonra gayet rahat oluyor

İlgili sorular

+2 oy
3 cevap 199 göst.
0 oy
2 cevap 186 göst.
0 oy
13 cevap 466 göst.
27 Temmuz 2025 Cinsel Yaşam kategorisinde Biroglanbirkizannesi (552 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 148 göst.
23 Temmuz 2025 Cinsel Yaşam kategorisinde Meral ocakdan (38 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,361 soru

24,097,889 cevap

332,208 kullanıcı

...