0 oy
121 göst.
Diğer kategorisinde (28 puan) tarafından

Hanımlar kızım 21 aylık boyunda şişlik fark etim ilk çocuk doktoruna götürdüm antibiyotik yazdı 10 gün kulan dedi içim rahat etmedi kulak Burun Boğaz doktoruna götürdüm usg çekildi kan alındı doktor pek bilgi vermedi anlamadım 10 Eylül'de yine getir dedi kötü birşey yok ama yine getir dedi anlayan var mi acaba 

image

2 Cevaplar

0 oy
(2,490 puan) tarafından

Oğlumda sagda basta olmak üzere  ki dışarıdan aşırı belli biyopsilik boyutta  ve soldada var zincir şeklinde baya var 5 doktora gösterdim  kulak burun bogaz cocuk doktoru hemotoloji onkoloji doktoru  hepsine gösterdim  1 yılda 5 kerede ultrason cektirdim doktorlar zamaninda enfeksiyona karsi şişmiş ve öyle kalmışlar diyo  reaktif yazıyorsa sorun yok demek diyolar reaktif demek enfeksiyon yüzünden oldu demekmis dedigim gibi oglumunkiler cok büyük ona rağmen bisey olmaz diyo doktorlar ama tabi sen götür  doktorun dedigini yap

(28 puan) tarafından

Boyutları bizimki kadar büyük mu ki ya da bizimkiler büyük mu dıştan belli olmuyor öyle saçını yaparken boyununa dokununca fark etim hemen aynı gün çocuk doktoruna götürdüm antibiyotik verdi içim rahat etmedi diğer bölüme gidince USG çekildi kan alındı kötü birşey yok dedi ama 10 Eylül'de yine getir kan alalım dedi hep kalır mi peki geçer mi şuan hiç bi şikayetimiz yok gelişimi de iyo 21 aylık 14 buçuk kilo boyu da 88 baya da hareketli enerjik yani inşallah kötü birşey yoktur ya çok korkuyorum  çocuğunuzda kaç yaşında fark etiniz şimdi kaç yaşında hayla var mi aynı mi duruyor 

(2,490 puan) tarafından

6 bucuk yasinda bitanesi hatta dogustan vardi kiminin şişliği geciyor oglumunki gecmiyor evet dıstan aşırı belli cok şükür kan tahliller vs bisey yok.oglumda harketli sizdede reaktif yaziyor ferah tut gönlünü 

(28 puan) tarafından

10 Eylül de yine gel dedi kan tahlili yapalım dedi şuan kötü hiç birşey yok dedi kanda bi değer yüksek hafif dedi o da lektos gibi birşey dedi tam anladım ama e devlet girince öyle bi değer gözükmüyor 21 değere bakılmış hepsi de mavi gözüküyor anlamadım birşey ya 25mm olması kötü birşey değil mi yani 

(2,490 puan) tarafından

Onemli olan boyut degil ondan  küçük olup kötü huylu olanda var ama sizinki  reaktif bu iyi birsey  bizimkide reaktif

(28 puan) tarafından

Anladım çok teşekkür ederim Allah razı olsun Yorumun için hamileyim son günlerimdeyim birden bire bu çıkınca stresten kafayı yedim doktor doktor geziyorum enflasyon çok geçiyorda geçenlerde idar yolu enfeksiyonu geçirdi misal onlardan kaynaklı büyük ihtimalle bende yeni fark edince orayı kafayı yedim 

-Reklam-
0 oy
(76 puan) tarafından

Biri sjnırın altında biri sınırın azıcık üstünde 

Benim çocugunun da tam sınırdaydı 

Ama reaktif küçüklüğünde geçirdiği enfeksiyonlar kaynaklı dedi 3 ay sonra getir dedi gene gittim bişey olmaz stres etme dedi ama hayla yerinde duruyorlar belki bir sene oldu bende bi tekrar götüreceğim bi ara 

(28 puan) tarafından

Pki 25mm olması kötü birşey mi onu anlamdım kanda bi değer yüksek dedi lökosit dedj galiba o da çok hafif dedi 10 Eylül de getir dedi de o zmanaa kadar kafayı yerim ya offf e devlete girince bugün 21 değere bakılmış hepsi de mavi ama doktor bi değer yüksek dedi dediği değer de e devlete gözükmüyor anlamadım birşey ya

(76 puan) tarafından

Lökosit enfeksiyonda yükselir 

Yüksekliği geçtim enfeksiton dışında birşey olması için lökositin çok çok çok yüksek olması gerekir ki böyle bir durumda doktor zaten göndermez yatış verir oyüzden telaşa etme ki diğer değerleri normalmiş zaten bir sıkıntı olsa normal olmazdı

O sınırın bi tık üstünde ki zaten benim çocugım da sınırın üstünde önemli olan zamanla bıyutunun ne kadar büyüdüğü telaşa etme gerçekten bak

Aynı şeylerden geçmiş ve bir eczacı teknisyeni olarak söylüyorum bunu 

Şu an zaten enfeksiton çok hafif çıkmış vücudunda enfeksiton bittikten sonra zamanla geçecektir yeniden grip oldu birşey oldu diyelim bunlar geçip yenisi de çıkabilir sen hiç stres etme sadece 3 ay sonra kontrolünü yaptır olurda zaten herhangi bir sıkıntı olursa ozaman seni bulunduğun yerde imkan varsa biyopsi için gönderir 

Ama ben hiç sanmıylrum ki 3 ay sonra gittiğinde doktor bir sıkıntı yok diyip göndericek yada atıyorum 6 ay sonra gel dıcek çünki çoğunu çocukta olan bişey bu 

(28 puan) tarafından

Çok ama çok teşekkür ederim Allah razı olsun yemin ederim fark edeli 3 gün oldu öyle bi hal aldım ki 3 günde elim ne bi işe gidiyor ne birşey hamileyim son günlerimdeyim hiç ama hiç keyfim yoktu bu yorumlar içimi o kadar ferahtlari ki Allah bin kere razı olsun inşallah rabbim hiç bi Yavruya acı dert vermesin inşaallah annelik çok zor çok ah ah 

(76 puan) tarafından

Amin sana çok hak veriyorum ilk öğrendiğim de bende çok strese girmiştim

Göstermediğin doktor kalmadı foktor ilgilenmedi bakmadı anlamadı diyordum kafam bi türlü rahatlamıyordu hatta üst bile çekilmemişti benle en son yalvar yakar çektirdim 3 ay sonrasında 

Doktor halimi görünce bişey öıkmıcak ama kafan rahatlasım hadi diye çektirmişti

Kendime işkence yapmaktan bişey değilmiş 

Sadece 3 ay sonra git dediğim gibi bi kan tahlili üst sonra kafan iyice rahatlar zaten bi sıkıntı çıkmaz merak etme 

Doktor ergenliğe kadar çok normal bu çocuklarda her çocukta çıkar demişti 

Üstelik ben panik atak hastasıyım eczacı olmam hiçbir şeyi değiştirmedi insan kendi söküğünü dikemez derler ya o hesap kendi kendimi yedim hep başkalarından görüş almak teyit ettirmek istedim baya sıkıntılı günlerdi ama boşuna sıkıntı çekmişim 

Sende hem çocugunu hem karnındaki bebeğini strese sokma bende hamileyim şimdi 30 haftalık benimki de 

Hayırla sağlıklı sağ salim kucağına al inşallah 

(28 puan) tarafından

Sizin tek taraf mi iki taraf mi benimki iki taraf diye korkuyorum ama ben elle bakınca bi tarafta tek hissediyorum gelişimi fln çok çok iyi çocuk doktoru antibiyotik vermişti onu kulansam mi bıraksam mi o da var 5 gündür kullanıyorum bana 10 gün kulan dedi çocuk doktoru elle muayene eti başka birşey yapmadı ilacı yazdı kulansam mi pki ilacı bi rahatsızlığı yok ateş ishal kusma vs 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 239 göst.
5 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Azrasudd (190 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 46 göst.
0 oy
3 cevap 110 göst.
0 oy
16 cevap 370 göst.

Kategoriler

1,472,986 soru

24,118,787 cevap

333,351 kullanıcı

...