+2 oy
216 göst.
önce Diğer kategorisinde tarafından

Bir liste mi yapayım mesela haftanın 7 günü kuran 

Hergun namaz şeklinde 

Kuran,namaz,zikir benim anlatmak istediğim şu 

Pazartesi 

Namaz 

Sabah 

Öğle 

İkindi

Akşam 

Yatsı

Ve gece namazı 

Zikirler ve Kur'an-ı  nasıl sigdirabilirim 

Ev işlerini cumartesi Pazara alsam nasıl olcak çocuğum okula başlayacak 

9 Cevaplar

+1 oy
önce (9,664 puan) tarafından

Namazlar toplasan 1 buçuk saat sürüyor 

1 cüz Kur'an okusan oda 1 saat falan yani temizliğe zaman kalmayacak bir durum yok bence zikirleri ben iş yaparkende çekiyorum

önce tarafından

Kaç tane canım senin 

1 kızım var 5 yaş 

önce tarafından

Benimki oğlum 4 yaş kızım 1 buçuk yaş canım onlarla zor 

Anladım yani bence yinede tüm işleri bırakacak kadar yoğunluk olurmu bşlemedim Kur'an'ı onlar etkinlik yaparken oynarken yada kızın uyku saatinde okuyabilirsin benim günlük cüz var mesela kızım yanımda boyama yapıyor yada salıncakta oyalanıyor ben o arada okuyorum tabi iki tane bir tane gibi olmaz ama yapılabilir 

önce tarafından

Ben yeni öğrendim canım ağır okuyorum tavsiyen için çok teşekkür ederim 

-Reklam-
+1 oy
önce (488 puan) tarafından

Namazlar zaten çok az sürüyor çok yavaş kılsam bile en fazla 10 dakika sürer zikirleri iş yaparken de çekebilirsin mesela sadece sayı değil bende de 2 tane çocuk var üç buçuk ve 1.5 yaşlarında Kur'an okumayı bilmiyorum ama onun içinde çocukların uyuttuktan sonra vakit ayırabilirsin

önce tarafından

Bugün uyumadilar kuzum çocuklar maalesef biri uyudu diğeri kalktı ayarlamaya çalışıyorum .bende öğreneli Kur'an-ı bir kaç yıl oldu işte yeni sayılır 

0 oy
önce (967 puan) tarafından

Şu hayatta her şeye vaktimiz var her şeyi bize veren Rabbimize gelince nasıl yapcam diyoruz :( namazlar zaten kılınıyor , Kuran'da çocujlarınız oynarken oturun yanlarına okuyun hem sizi dinlesinler, zikirleri iş yaparken çekin hatta sesli söyleyin çocuklar da öğrensin :) ne kadar onların gözü önünde yaparsanız o kadar iyi :)

önce tarafından

Aynen öyle canım haklısın 

0 oy
önce (1,744 puan) tarafından

İki evladım var biri 20 diğeri 8,5 aylık. Bir de hamileyim.

Namazlar zaten vakitli, sabahına kalkıp kahvaltı, sonra evi toparlarsın, sabahtan yemeğini yaparsın, o esnada zikirleri çekebilirsin. Çocuklarla oynarsın akşam olur. Yemek, bulaşık derken uyurlar sen de kuranını okursun. Evi toplar yatarsın. Ben böyle yapıyorum. Bazen aşırı aşırı zorluyorlar, ters ters ağlıyorlar o zaman ne yemek ne iş, hiçbirine yetişemiyorum. Uslu oldukları zaman canım çıksa da elhamdülillah yetişiyor.

Seninki 5 yaşındaymış, tabiatına uygun bir işi ona oyun şeklinde verip evcilik oynayabilirsin. Bir tane çocuğu eğlemek kolay.

Ya da namaz kılarken hoca o olsun, sana kıldırsın. Veya kuran okurken yanlışın var mı dinlesin. Annem bize yapardı böyle, 6 çocuğu var. 

önce tarafından

Oğlum 4 yaşında canım 

Seni zorlayan ne peki? Oyun oynamaz mı ki?

önce (1,492 puan) tarafından

Alaskaaaaa hamilemisinnnn

Hayırlı olsunnnnnnnn🌸🌸🌸

Maşallah cesaretinee

Yaptık bir çılgınlık 😂 teşekkür ederim çiçeğim💐✨

önce tarafından

Yok kuzum ya oynamıyor dolapları indiriyor saldalye düşürüyor çok hareketli 

0 oy
önce (5,065 puan) tarafından

Uzun uzun yazcam ama suan misait degilim oglum uyandi oyle bi anlatcam ki gaza gelceksin aksam cocugu uyuturken yazarim olur mu ben unutursam lutfen hatirlat bu sevaba ben nail olmaliyim ozelden de yazabilirsin cok guzel plan program yaptim kendime kime tavsiye ettiysem hepsi memnun 😍♥️♥️♥️

önce (5,065 puan) tarafından

Ben cizelge yapiyorum bacim careyi orda buldum gunluk yapilacaklarim var haftalik yapilacaklarim var aylik hedeflerim var ben simdi sana acik acik yazcam 

Bi tane kareli defter dusun adet gunlerimi hesapliyorum benim 22 gun temiz kaliyorum ben 24 gunluk cizelge yapiyorum adetin ne zaman bitecegi baslayacagi belli olmuyo ya bazen ikindi vakti oluyo oglen vakti bitiyo ona gore fazla hazirliyorum alt alta gunleri yaziyorum yan yana da 5 kutucuk denk gelecek sekilde farz namazlar yanina nafile namazlar gunluk 5 nafile namaz var hepsini kilmayi hedefliyosan 5 kutucuk da ona koy sabah aksam tesbihatlari 2 kutucuk ona hangi zikirleri cekeceksen onlara ayri ayri kutucuk gecek şekilde yap kuran okuma yaz benim gunluk dersler var onlari da ekliyorum gun icinde ne yaptiysam tik koyuyorum 

Haftalik olan cuma gunleri icin oluyo misalen 100 salavat kehf suresi duhan suresi rahman suresi gusul alma tirnak kesme falan gibi cuma sunnetleri 1 sohbet dinleme sadaka verme gibi seyleri alt alta yaz yanlarina kutucuk koy onlarin da yaptigina tik koy 

Aylik olan sa benim en az 10 gunluk kaza namazi yarim hatim var bu aralar cok saldim kendimi cizelge de yapamıyorum rutinlerimde kaydi o yuzden sicaklar bi taraftan tesetturle evde durmak falan zor is ama toparlanmak lazim

Ev islerine gelince ben adet zamanimda ilk gun mutfakta oluyorum buzluga borek pogaca falan yapip koyuyorum esim ise goturuyo cocuk kahvatida yiyo manti sarma icli kofte falan yapiyorum ki temiz gunlerimde kolaylik olsun diye benim yemek pisirmem yarim saat suruyo o yuzden sobraki gunlerde bi gun camlari siler perdeleri yikarim bi gun dolap iclerini duzenlerin bi gun mutfak dolaplarimi buzdolsbimi falan temizlerim bi gun koltuklari falan ceker altini ustunu temizlerim ayda bi kere bu rutinin yapinca cok bi kir olmuyo temiz gunlerimde hic mi yapmiyorum tabiki yapılıyor o da soyle haftada 2 gun yapiyorum 2 saati gecmiyorum hizlica topla supur sil banyo wc yika yapiyorum tamam 

0 oy
önce (93 puan) tarafından

Selamun aleykum kardeşim ,Ben şu şekilde yapıyorum işlerimin arasına ibadetleri değil ,ibadetlerimin arasına işlerimi koyuyorum, her regl zamanımda dolap içleri derin temizlik vs yapıyorum  ,temiz günlerimde ise öğle ezanına kadar günlük bir takım işleri yapıyorum, İkindi okunana kadar yine sohbet dinleyip yrmek yapıyorum, çocuğu okula götür getirde zikirlerimi yapıyorum zikirmatikle ve en önemlisi akşamdan bir sonraki günün yapılacaklar listesini yapıyorum  program gibi,yani uyandığımda yapılacak yemek belli oluyor günlük hayat koşturmacası belli oluyor, okuyacağım kuran ve zikirler belli oluyor akşam yaptıklarını o listede işaretlemek çok feyizli oluyor 

0 oy
önce (110 puan) tarafından

Yemin ederim bende çok istiyorum sbaah namazı dışında diğer namazlarimi kılıyorum sabah mamazina da Kalkacam alistirwcam kendimi inşallah 4   5 sene oldu Kur'an'a başlamışım bir kere bile hatim yapmamisim🥺iş güç çocuk ev yemek misafirlik derken Kur'an'ım öyle kalıyor 

0 oy
önce (3,160 puan) tarafından

Ben anlamadım senin ne demek  istediğini sadece birgün namaz mi kioacaksin anlamadım 

0 oy
önce (3,160 puan) tarafından

Ben şöyle yapıyorum sabah namazı ve günlük zikir 

Sonra gün içerinde ki işler 

Öğle namazı bu vakitte çocuklar sakın oluyor o yüzden Kur'an okuyorum

İkindi namazı sonrası akşam yemeği hazırlığı

Yatsı namazı Kur'an ezberleri tekrarı 

Bir arkadaş yazmış burada da büyük temizlik işlerini abdestsiz olduğum zaman yapıyorum 

Her şeyi biriktirmemeye gayret ediyorum o şekilde 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 92 göst.
0 oy
4 cevap 223 göst.
0 oy
23 cevap 965 göst.
20 Aralık 2024 Diğer kategorisinde curious (1,173 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,399 soru

24,098,411 cevap