0 oy
405 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (71 puan) tarafından

Arkadaşlar eltim diğer geldiğinde benim hakkımda çok laflar duydum arkadan kayın aileyi bana düşman etmek için. Bu sefer geldiğinde yanına gitmedim. Eşime ve kayınvalideme gelmeyeceğimi söylemiştim zaten. Eşim başlarda bir şey demedi. Kayınvalide her fırsatta gel diye darladı ama gitmedim. Eşimin dün morali yoktu bana da ters davranıyordu. Anladım bir şey olduğunu. Daha 1 senelik bile evli değiliz düşünün. Gideceklermiş kayinvalide aramış abinin ne suçu vardı bir hoşgeldin demeye bile gelmedi demiş. Ben daha öncesinde kayınvalideye benimle bir sorunun olursa benimle konuş demiştim. Eşime bir şey söyleme hemen tavır alıyor demiştim. Ona rağmen söylemiş. Kavga oldu. Eşim çıkıp gitti hemen annesine yetiştirmiş. Görümceyle evime geldiler gecenin bir vakti. Eteğimizdeki taşları dökmeye geliyoruz diyerek.  Gelip gitmeme kadar gorumce geldiginde ayağa kalkmıyormuşum örneğin, konuşmuyormuşum (bizde gelinler çok konuştuğunda her şeyin içinde diye kınanır) onlara gelince surat asıyormuşum aslında güler yüzlü davranmaya çalışıyorum anlayacağınız hapşursam nem kapmışlar giyim tarzima kadar her şeyi yüzüme söylediler. Ben de susmadım ben de söyledim. İçim soğudu mu derseniz hayır. Neden böyle bir şey yaşandı bilmiyorum. Bana bu kadar kurulduklarını da bilmiyordum. Nasıl davranmam gerektiğini de bilmiyorum. Yapısal olarak mesafeli biriyim. Bunu bozmak onlara yaranma çabasına da girmek istemiyorum. Böyle bir şey yaşansa idi sizin tavrınız ne olurdu ?

7 Cevaplar

0 oy
(8,828 puan) tarafından

Rahatsız olduğum konuları belirtir tavrimin bu sebeple olduğunu dile getirirdim herşey karşılıklı. 

(71 puan) tarafından

Ben de belirttim ama ağzımla kuş tutsam yaranamayacağımı düşünüyorum. 

(8,828 puan) tarafından

O zaman ağzınla kuş tutmayı bırak canım bazılarına ne yapsan da yaranamazsın 

(738 puan) tarafından

Sizde yaranmaya çalışmayı bırakın o zaman onların sizi iyi bilmesi yada düşünceleri sizin için çok mu önemli

-Reklam-
0 oy
(1,212 puan) tarafından

Sizi sevmiyorum derdim evlilik koca tarafının derdini sıkıntısını çekmek değil. Kimse kimseyi sevip itaat etmek zorunda değil. Ezilmeye evlenmedin sonuçta kocan da arkandaysa ezip geç onlari çizginden çıkma senden kıl kapmislar burnundan getirirler mesafeni açarsan ne yaparsan yaranamazsın koca tarafına yine kötü sen oluyorsun işin sonunda 

(71 puan) tarafından

Kocamın hiç sesi çıkmadı maalesef.  O kadar şey konuşuldu sesi çıkmadı   

(1,212 puan) tarafından

Çıkmaz onların sesi hiç bir zaman senin çıkması lazım 

0 oy
(400 puan) tarafından

Böyle şeyler de yaşanmadı ama hiçbiri ile görüşmüyorum konuşmuyorum.

0 oy
(1,922 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Fazla yazmışım

tarafından

Alaska konudan bağımsız maşallah ne uzun yazıyorsunuz klavyeye mi yazdırıyor sumuz 

(1,922 puan) tarafından

Yok ya, yazarlık geçmişim var o yüzden klavyede çok hızlanmışım. Çene de düşük olunca vay haline… Kusura bakmayın valla uzun yazıp kimseyi sıkmak istemiyorum ama durduramıyorum. 

tarafından

Yok canım şaşırdım sadece hani uzun uzun kalem kalem iyi yazıyorsun hani zamanın yetiyor mu benim yetmez o şekilde 

(71 puan) tarafından

Ben kendimi gerekli cümlelerle korudum. Çok şükür eğitimli biriyim kafam çalışıyor. Edebimi bozacak biri de değilim. Beklentiler beni yoruyor. Ben istiyorum ki evimde durayım kimse bana sataşmasın ama beklentiler çok fazla. Bana sürekli gelin muamelesi yapılıyor. 

(1,922 puan) tarafından

@Yeniianne yok benim maksimum 15 dk sürüyor bu kadar uzun yazmak. Babam gazeteciydi benim, köşe yazılarını yazarken hep bana yazdırıyordu daha 9 yaşındaydım. O zamandan bu zamana bayağı aşinalık var.

@Misswomennn İlk başlarda böyle oluyor, ben neredeyse 3 senelik evliyim hala daha özelimi karıştırma peşindeler. Çok yorucu. Bilmeniz gerekirse ben söylerim. Saygısızlık yani. Ama ne yapalım, aşığız kocamıza. O üzülmesin diye sorunları sorun olarak görmüyorum başım da ağrımıyor. Kendi sınırlarımı da çok bariz şekilde çizebildiğim için artık ancak uzaktan uzaktan dokunmaya çalışıyorlar. Çünkü ben annedir babadır demiyorum, yanlışa yanlış diyorum. Böyle öğrendik.

Seninkiler de zamanla seni olduğun gibi kabul etmek zorunda olduklarını fark ederler. Yaparlar mı muamma ama bir yerden sonra bıkarlar merak etme.

Kaynım evlense de yeni gelinlikten kurtulsam diye bekliyorum ben de 😁

0 oy
tarafından

Eşime bir şey söyleme hemen tavir alıyor demiştim 

İşte bu cümlende ne demek istedin sen onlara eşim sizden yana benden yana değil neden peki bunu söyledin eğer deseydin ki eşim istemiyor böyle konuşmaları mesafe korumami istiyo  deseydin ozaman sunu diyecekler di kendilerince oğlan karısına laf soyletmiyo oğlanı cephe almayalım karşımıza ben açıkçası böyle bişey yaşasam kısasa kısas yaparım tekrardan evet yanlış belki ama işe yarıyor 

(71 puan) tarafından

Benim kaybedecek bir şeyim yok. Oğullarının ikinci evliliğiyim. Aramızı bozarlarsa elalem demeyecek mi bak bununla da anlaşamadı diye? Elalemi çok önemsiyorlar. Madem öyle huzur verin kardeşim 

0 oy
(1,354 puan) tarafından

Görümce gelince ayağa neden kalkılırmış sebep neymiş yani biz babamız gelince kalkardık çocukken bunu da ilk defa duyuyorum sen mesafeli olmaya devam et eşinde anlar bir yerde

(71 puan) tarafından

Büyükmüş. Görümceyi sevmiyorum bu doğru ama kayınvalide ile bir sorunumuz yok. Görümce herkesi bana karşı bizi sevmiyor diye dolduruyor. Benim tahminim bu yönde. Çünkü gelir gelmez ilk sözü bu oldu. 

(1,354 puan) tarafından

Büyük olabilir saygı başka birşey itaat etmek başka bir şey sen boşver kocanlada kötü olma onları sürekli anlatma eşine ne kadar anlatırsan onlara yönelir sevmek zorunda değilsin ama saygı hepimiz herkese duymak zorundayız

(71 puan) tarafından

Sürekli samimi olup onlara vıcık vıcık davranmami istiyorlar ama öyle biri değilim. Eşimin teyzesinin gelinleri de aşırı yalaka onlari örnek veriyorlar. Ben yapısal olarak aileme bile mesafeliyim. Kendim olmaktan çıkamam. 

(1,354 puan) tarafından

Bende öyleyim kendi anneme bile mesafem vardır sonuçta seni öyle gördüler öyle aldılar kimsenin sonradan değiş deme hakkı yok

0 oy
(4,707 puan) tarafından

Eğer çocuğun yoksa hamile değilsen yani sakın yapma. Önce eşini izle ölç tart ailesinin bunları yapabiliyor olması eşinin suçu. Kayın ailesi melek bile olsa eşinden yüz bulduğu an seni ezmeye üzerinde hakimiyet kurmaya başlar. Buna izin vermeyecek kişi eşindir. Kendi daha gelişimini tamamlayamamış , adam olamamış, aile kavramını bilmeyen birini sakın ha sakın baba yapma. İlerde çok pişman olur ayrılmak istersen çocuk olunca her için çok geç olur. Bunu oturup eşinle konuş ve eğer kabul ederse aile terapistine gidin. Evde olan biteni gidip de aileye anlatmak ne çocukça bir davranış. O zaman sen de kendi ailene anlat ebeveynler otursun veli toplantısı yapsın . Bu mu yani evlilik hayat arkadaşlığı?

(71 puan) tarafından

Kesinlikle öyle. Yalvardım biliyor musunuz? Söyleme, söyleyeceksen tek olduklarında söyle ben zaten söyleyeceğim dedim. Duramadı gitti söyledi. Geldiklerinde bana altın sevdalısısın mehiri fazla istedin dediler oysa ki öyle bir şey yoktu eşim de biliyordu yanlış anlamışlar. Eşim beni savunmadı. Biz kendi aramızda şu kadar konuştuk diyemedi. Öyle sinirliyim ki boşanma fikri geliyor. .

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 276 göst.
12 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Eso han (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 185 göst.
26 Mart 2023 Diğer kategorisinde Mrvgul (4,866 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 781 göst.
7 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Mervan (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 356 göst.