31 aylık oğlum sürekli karın ağrısı var doktor doktor geziyoruz kilosu boyuna göre düşük yesede kilo almayan bir çocuk sürekli kokulu gaz çıkarıyor test yapıldı çölyak için 2 hafta sonra çıkacak aile de yok iki tarafında acaba belirtiler ne olur ki
Kızım da boy kilo yaşıtlarına göre çok geri. 25 aylık. 18. Ve 24. Aylarda çolyak testi çıktı. İkisi de temiz çıktı Allah şükür. Sizin de temiz çıkar inşallah
İnşallah karın ağrısı varmıydı
Yok karın ağrısı bildiğim kadarıyla. Çünkü kızım da daha küçük . Kendi söyleyemez. Biz de öyle bişey farketmedik ama
İnşallah bizdede olmaz
İnşallah
Canım çöl yak torunumda var
Gulutensiz yemekler yiyecek
Ekmek Gulutensiz olacak
Kabızlık çeker
Cok gaz yapar
Asitli uzak dursun
Kahve cukulata yasak
Çok karın ağrısı yapar
Kusma bulantı yapar
Özel beslenmeli yani
Kurması yok gaz ve karın ağrısı var
Geçmiş olsun canım
Cocuk özel beslenmeli
Bizim de ailelerde yok ama geçenlerde abimin 2 yaşındaki kızında çıktı
Sürekli karnı şiş kabizdi testi yaptılar varmış şimdi glutensiz besleniyor
Of geçmiş geçmiş olsun karında şişliği yok karın ağrısı var sadece
Görüncemin oglunda var onunda sürekli kabızlığı ve karın agrısı oluyordu testlerde çölyak cıktı şüan tamamen glutensiz besleniyor ve iki ilac kullanıyo hafiften düzelme var ama ömür boyu glutensiz beslenicekemen hemen her markette glutensiz ürünler mevcut
Ay geçmiş olsun inşallah çıkmaz bakalım
Eltimin oğlunda var düzeldi diyorlar ama çocuk sürekli bir geride büyümüyor niyeyse
Öyle aman aman büyümez. Eşim çölyak hastası kilosu en fazla 65 oluyor boyu da öyle aman aman uzun değil. Okula bile almamıs müdür 2 sene geç başlatmış boyu çok kısa yaşıtlarının arasında ezilir diye. Yani gelişse de öyle çok uzun boylu kilolu bir çocuk olmaz
İnşallah oğlumun negatif çıkar
Biz yaptırdık negatif çıktı şükür. Ben doktorlara ısrarla rotavirüsten sonra olduğunu söyledim anlamadılar. En son büyüme hormonuna bakılacaktı ben zeytinyağı verdim ishal ettim sonra sıvı probiyotik verdim çocuk düzeldi şimdi sıvı probiyotik kullanıyoruz. Çocuğun bağırsağında emilim bozukluğu yaptı bence
Evet benim oğlum da rota geçirdi hemde aşılı olmasına rağmen çok ağır geçirdi sıvı probiyotik doktor mu önerdi inşallah bizim de negatif öıkar
Ben doktora danışıp aldım. Rotada doktor bize toz probiyotik vermişti işe yaramamış ve ishal antibiyotik durumlarından sonra zaten probiyotik kullanılması gerekiyormuş. Ben bunları kendi başıma çözdüm. Bir sene doktora gittik kimse anlamadı. Büyüme hormonuna bakıcaz deyince psikolojim bozuldu. Çok şükür gerek kalmadı. Bu arada boyu çıkmadı ve kilosu düşük kaldı rotadan bu yana.
Nasıl bir yol ixlicez acaba
FMF olabilir mi? Eğer test temiz çıkarsa onu araştırın bi.
Fmf hiç aklıma gelmedi başka belirtisi ne oluyo acaba
Safra olabilir annesi safra değerini baktırın
Çölyak Allah göstermesin ben zannetmiyorum çölyak olduğunu ama tabi sonuçlari.bekliyorsun çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin. Çocuk gastroenteroloji sindirim sistemi bakilmali safra değerlendirilmeli.
Bize de haber edermisin merak ettim Rabbim şifa versin
Ederim Allah izin verirse
Bugün aldım sonuçları temiz çıktı çok şükür
Çok şükür geçmiş olsun annesi
Teşekkür ederim
O hastalığın en belirgin özelliği ağız içi yarası o varmi sizde
Yok çok şükür tek garında ağrısı ve kilo almıyor
2 arkadaşımda vardı glutensiz besleniyorlar. Gayet normal yaşıyorlar onun dışında
Belirtileri neydi acaba
aynı dediğiniz şişkinlik, sindirim sorunları kilo alamama
1,472,762 soru
24,115,596 cevap
333,217 kullanıcı