0 oy
625 göst.
önce Diğer kategorisinde (94 puan) tarafından

Kızlar ben kaç aydır doğum yapmışım 

Kaynanam sürekli diyor bebeğin misafirlerini ağırladık falan takılan hiçbir takıyı bana vermedi hiçbir hediyeyi bana vermedi ama kim geliyorsa diyor ki bebeğin misafiri geldi siz durumda ne yapardınız 

Neden bebeğimin hediyelerini alıyor sizce ses çıkarmalı mıyım artık eşim diyor boş ver alsın ne yapıyorsa yapsın diyor ama benim çok zoruma gidiyor çünkü sürekli diyor bebeğin misafirlerini ağırladık bari bebeğin misafirleri demesin bebeğimin adını kullanarak bebeğime takılan eşyaları alıyor 

29 Cevaplar

+3 oy
önce (4,032 puan) tarafından

Konuşmak için geç bile kaldın,1 TL bile takılsa kaynananın almaya hakkı yok,ben olsam hayatta izin vermem alsın,bence iste, eğer vermezse bebeği görmeye geldikleri zaman kaynananın evine yolla gidin hediyeleri ona takın de zaten o alıyor dersin 

önce (94 puan) tarafından

Kız zaten onların tarafı misafirleri onların evine gidiyor o da orada alıyor bir daha vermiyor

önce (4,032 puan) tarafından

Niye oraya gidiyorlar evleriniz çokmu uzak başka şehirde mi yaşıyorsun sen 

önce (349 puan) tarafından

daha iyi ya laf kaynanan gider rezil

olur. saka gibi yada biri bisey takinca al anne nasilsa sen aliyorsun hepsini tamlayip oyle vereceksin sanirim bize  bu da sende dursun ceyrekleri tam altin yaparsin takilan paralari da ustune katarak ceyrek haline getirip oyle vereceksin heralde bize de . cok sinir oldum . bebege gelen kiyafetleride kaynanaya ver nasilsa herseyi aliossun bunu da al diye vermen gerek yani ses cikarmaliyimimi var bu isin. bebegi sen mi dogurdun ben mi demen gerek

-Reklam-
+3 oy
önce (2,159 puan) tarafından

Acilen tedavi edilmeli.

Buraya sorana kadar sesini çıkar.

Eşin anası olduğu için boşver diyor boşverme o bebeğinin hakkı .en sevmediğimi şey birinin uyanıklık yapması konunun ne olduğu önemli değil.

+2 oy
önce (1,504 puan) tarafından

Hediyeden kast altın paraysa verme onları bebeğine sakla konuş söyle 

Para olsun takım olsun ne taksalar alıyor haram değil mi şimdi o aldığı para 

önce (52 puan) tarafından

Para hadi tmm da takımı ne yapacak ki Bebek kıyafeti değişik bir kadın Allah sabır versin. Aynı evde mi kalıyorsun kadınla niye misafirler onun evine gidiyor eğer ayriysaniz ve kadına ses etmezsen daha çok şey alır senden bacim

Bence takım almasının sebebi başkalarına hediye götürmek ben öyle düşünüyorum

önce (52 puan) tarafından

O başkasının bebeği kendi torunundan daha mi değerli. Suyu ben hiç gelemem böyle insanlara açık açık da söylerim elinden zorla da olsa alırım hayırdır sana ait bile değil sen almadın ne oluyor. Bence susma sen de yyarin öbür gün daha çok şey alır senden

+2 oy
önce (1,727 puan) tarafından

Hırsızlık, haram.

Gidip bebeğinin malını alman lazım, anne babasının bile temel ihtiyacı hariç çocuğa ait paraya dokunmaya hakkı yok. Ancak yatırım yaparsa ve ileride çocuk bunu rahatlıkla kullanabilecekse işletebilirler.

Ben de çocuğum için topluyorum ama işte kadın yiyor

önce (1,727 puan) tarafından

Evvela o paralar veya hediyeler sana emanet. Sahibi sen, eşin veya kaynanan değil, evladın. O sebeple emanete hıyanetlik etme, etmelerine de müsade etme.

Git eşinle konuş, haram ve hak de. Sen halledemezsen ben halledeceğim de. Evladınız yarın gelip bana takılan şeyleri verin dese siz mesulsünüz. Alma şansınız vardı ve almadınız. Hatta Boşver diyerek suça yataklık ettiniz, suça susan yapan gibidir.

Gidip istemek ayıp değil, kaynananızın yaptığı ayıp. 

+2 oy
önce (960 puan) tarafından

Hadi parayı almış kıyafetleri neden alıyor onları ne yapacakmış hayret bişey, elinizde nasıl müsaade ediyor , kaynananız nasıl böyle bişey yapabiliyor hayret 

Takımları da doğum yapan birilerine götürüyor sanırım onun için vermiyor

+2 oy
önce (1,777 puan) tarafından

Nasıl alıyor  şaşkınım düğün de gordukde Bebek takisinda görmemiştim ilk kendi dogursun niye bu ksdr yüz veriyorsunuz ki eşin değil sen de direk

Valla o kadar dolmusum ki diyecem bir gün 

Sakin misafirler onun evine gittiği için ben ağırladım ben aldım der

önce (1,777 puan) tarafından

Sana gelmiyor mu gelen  

+2 oy
önce (3,328 puan) tarafından

İlginçmiş bizde gene ne gelirse elime verdiker

+2 oy

niye aldiriosinki. eline alir almaz anne yatak

odasindaki komdine koyabilirsin  ben kaldirirm de. yada bi ara bebege takilan altinlari napdin hepsini bir ataya topluyorum verde onlarida bendekilerin yanina koyayim de enayimisin yahu

+2 oy

yetmediyae kirli donlarima varana kadar vereyim  tobe yaa :)

yani bu ne sacmalik bebegin takilarini niye aliyorsun tamlayip oylemi vericen de

+2 oy
önce (468 puan) tarafından

Kız neden susuyorsun. Senin annen alsa eşin boşver dermi bir altın olmuş 7000 lira,bir takım kıyafet en ucuzu 350-500 neden kayınvalidem alsın . Açar ağzımı yumardim.gozumu gitsin kendi kızının bebeğinin altınlarını alsın yiyorsa. Çok istiyorsa hediye toplamak kendi dogursun

+2 oy
önce (23 puan) tarafından

Kiz sen buna nasil musade edyorsun senin bebeginin hakki ben olsam misafirlere bebegime dil kaynanam takin derdim o utanmyorsa ben hic utanmam mırtıv kadin

+2 oy
önce (8,739 puan) tarafından

Gerçekten nasıl sesiniz çıkmıyor nasıl kendi hakkınızı ve evlatlarınızın hakkını savunamiyorsunuz hayret ediyorum. 

önce (23,589 puan) tarafından

Hayretine ortak oldum ben de çok şaşırıyorum benim eşim harcasa ortalığı ayağa kaldırırım 

+2 oy
önce (551 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Herhangi bir konuda yani daha ne kadar şaşırabilirim diyorum şaşkınlık üstüne şaşkınlık yaşıyorum. Aldığı her neyse HARAM... kendi toruna gelecek üç beş kuruşa göz dikeni de ilk kez görüyorum. Sana yada bana değil torununa geliyor o ne demek almak ya az diş gösterin bu ne böyle 

+1 oy
önce (7,800 puan) tarafından

Misafirler neden sana değil de kaynana na gidiyorlar. O bebek görmesi olmuyor. 

+1 oy
önce (834 puan) tarafından

Elbise de dahil mi altın paramı alıyor ay nedemek alıyor büyük konuşmak istemem ama alsa bile borç 

+1 oy
önce (1,406 puan) tarafından

Yuh ne alaka ya o nasıl bişey el kadar babegin hadiyesinemi göz dikti gerçekten tabikide konuş hediyelerini ver anne de bebeğin misafirini ağırlamışsın buşiy takmadılermı diye utanmıyomu ya torununun parasına göz koymaya bu nasıl zihniyet

+1 oy
önce (5,328 puan) tarafından

Şuana kadar susman büyük hata 

Eşin tabiki de öyle diyecek anasi çünkü 

Ama senin susman doğru değil 

Çocuğun hakkını niye yediriyorsun 

Çocuğunun kul hakkına sende giriyorsun 

Çünkü cocuguna gelmiş olanları alıyor 

Ben olsam başta açardım ağzımi hayirdir

+1 oy
önce (23,589 puan) tarafından

Birlik mı oturuyorsunuz ki sorun olmuş ayrıca gelen misafire kuzu mu çevirmiş. Vakti zamanında kendinin taktıklarının karşılığıdır diye düşünebilir ama bu çocuğu bir yerlerimi yırtarak ben doğurdum müsaade etmezdim bir bileziğe çevirip koluma takar ilerde de çocuğa verirdim 

+1 oy
önce (985 puan) tarafından

Çok trajikomik bir durum 😀 kaynanan açıkça deseymiş ya bebeğe değil bana takın diye 😀 ay sende de iyi sabır varmış şimdiye kadar ses çıkarmamışsın

+1 oy
önce (435 puan) tarafından

Kızım o takılanlar gelenler hepsi çocuğunun hakkı 

Hakkınızı alın tabiki de 

Öyle saçmalık mı olur ya

Anne bi bankaya altın hesabı açtım de çocuğunun adına 

Anne gelenleri oraya bırakalım de 

Ve al elinden 

Benim kayınvalidem bir tane dahi patik gelse hepsini verdi bana ya

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 475 göst.