+1 oy
97 göst.
Diğer kategorisinde (135 puan) tarafından

Tecrübeli anneler sizlerden bilgi almak istiyorum 2yas ve 5yas arası neler ogretmeliyim 

3 Cevaplar

+1 oy
(5,018 puan) tarafından

rutinleri öğrenmeli. 

dişler fırçalanacak, tuvalete gidilecek pijama giyilecek ve yatağa gidilecek gibi

2 yaş için konuşuyorum. 

oyuncaklarını toplayabilmeli

-Reklam-
+1 oy
(437 puan) tarafından

Ben öncelikli olarak mahremiyeti öğretiyorum (2 yaş) teşekkür ettmeyi özür dilemeyi izinsiz insanların eşyalarına dokunmamasi gerektigini yani nezaket kurallarını. Yavaş yavaş yatağını toplamayi, oyuncaklarını toplamayı öğretiyorum. Yemekten önce sonra el yikamasini çok önceden öğrendi şimdilerde dış fırçalıyor. Temel şeyleri öğretiyorum şimdilik.

0 oy
(994 puan) tarafından

2.5 ve 4.5 yaşlarındaki oğlum ve kızım.yemekten sonra WC den uyaninca ellerini yıkar.

Yemekten sonra tabaklarını kaldırmayı

Oyuncaklarını toplamayı

Rica etmeyi teşekkür etmeyi

Birbirlerine sahip çıkmayı

(135 puan) tarafından

Mesela birbirine nasıl sahip çıkmayı öğretmeliyim?

Bu arada çocuklarımız da yasitlar sizinkilerle 

(994 puan) tarafından

Tabi ki kendi aralarinda kavga ediyorlar tartışıyorlar 

Mesela parkta ikisinden birisine bsey olsa benden önce koşarlar birbirlerini kaldırırlar .başka biri itse felan o benm kardeşim kardeşimi istemezsin felan der kızım büyük o biraz daha korumacı.

Yada biri birine bsey verse hemen kardesimde var yada ablama da ver derler(kesinlikle yabancıdan bana sormadan bişey almazlar bizim binamızın önünde cami bahcesi var komsularimzla hepberaber otururuz onların verdiklerinde yada kuzenim büyük kızımı gezmeye götürmüştü birlikte AVM de 1 gün geçirmek için herşeyde kardeşime de alalım o çok üzülür felan demiş.).

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 271 göst.
28 Eylül 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 245 göst.
30 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Zeynep bebek (458 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 414 göst.
1 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,688 soru