+1 oy
450 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,524 puan) tarafından

Bebeğim 4 gün sonra 1 aylık olcak çevremdekiler ve kaynanam bebeği tuzlamamı ve ballamamı söylüyor isilik ve vücudundaki kızarıklıklar bunları yapmadığım için oluyormuş.

Siz bebeklerinize böyle hurafeleri yaptınız mı ? 

29 Cevaplar

0 oy
önce (1,597 puan) tarafından

bi fiske tuz birazcikta bal 40ini cikarirken yapmisti .k.ana ona ragmen isilik oluyordu kiii 2 yasinda bile oluyordu en son klima aldik sicaklarda isilik olmayan cocuk yok bence 

-Reklam-
0 oy
önce (903 puan) tarafından

Sakın öyle bir şey yapma canım 40 yıl önce babaannem abime yapmışlar bide karnına jilet atıyorlar tuzluyorlar çocuk ağlamaktan harap oluyor bunu gören annem çıldırmış sakın bir daha böyle bir şey yapmayacaksınız diye. Ondan sonra hiç birimize yapmamış 

0 oy
önce (2,182 puan) tarafından

Bebeği tuzla, yağla diyenlere tek söz: Bu bir gelenek değil, zulümdür! Minicik bir bedeni yakıp acı çektirmek akıl değil, cehalettir. Çocuğa iyilik etmek istiyorsanız hurafeyi bırakın, bilime kulak verin.
Cahille cahil olmayın 

0 oy
önce (5,378 puan) tarafından

Böyle cahil işlerle uğraşma 

Sağ solun saçma sapan inanclari hurafeleri 

Ben kaynanamin dediklerini yapsaydim ohoooo

önce (1,524 puan) tarafından

Yok yapcak olsam 1 aydir yapardim, yapiyim mi diye sormadim.

Boyle sacma sapan inanislar varmi diye sordum 

0 oy
önce (5,829 puan) tarafından

Vay anam tip dunyasi bunu kesfedememis cevren kesfetmis :) tabiki de yapma cok zararli. Ben iki cocuguma da yapmadim.

0 oy
önce (202 puan) tarafından

Tuzlu suda yıkadım sonra duruladım cok karşıydım kayınvalidem cok ısrar etmıstı ilk kızımda o yüzden yapmıstım hakikaten kızım hiç kokmuyodu bu cocugumada yaptım bi zararı yok böyle hurafelere kızarım normalde hiçte sevmem ama sanki faydası oldu gibi

önce (1,524 puan) tarafından

Hic sanmiyorum faydasi oldugunu benide annaannem tuzlu birakmos koltuk altimi falan tam yikamamis terleyince yinede koku olur Allah askina hangi insan kokmaz bu mantigi anlamiyom zaten

0 oy
önce (437 puan) tarafından

Sirkede döksün kaynanan,turşu yapsın direk.

0 oy
önce (544 puan) tarafından

Hayır canım ben hiç tuzlamadım hiç kimse yap et 

Demedi deselerde yapmazdım 

0 oy
önce (163,444 puan) tarafından

Tuzlanan bı bebek hayatını kaybetti.

İlgili sorular

0 oy
27 cevap 796 göst.
0 oy
14 cevap 500 göst.
22 Şubat 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde NuReLLa -_- (21,014 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 109 göst.
28 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Happymommy (2,143 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 470 göst.
21 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Tbioltt (241 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,525 soru

24,099,964 cevap

332,363 kullanıcı

...