Bebeğim 4 gün sonra 1 aylık olcak çevremdekiler ve kaynanam bebeği tuzlamamı ve ballamamı söylüyor isilik ve vücudundaki kızarıklıklar bunları yapmadığım için oluyormuş.
Siz bebeklerinize böyle hurafeleri yaptınız mı ?
bi fiske tuz birazcikta bal 40ini cikarirken yapmisti .k.ana ona ragmen isilik oluyordu kiii 2 yasinda bile oluyordu en son klima aldik sicaklarda isilik olmayan cocuk yok bence
Sakın öyle bir şey yapma canım 40 yıl önce babaannem abime yapmışlar bide karnına jilet atıyorlar tuzluyorlar çocuk ağlamaktan harap oluyor bunu gören annem çıldırmış sakın bir daha böyle bir şey yapmayacaksınız diye. Ondan sonra hiç birimize yapmamış
Bebeği tuzla, yağla diyenlere tek söz: Bu bir gelenek değil, zulümdür! Minicik bir bedeni yakıp acı çektirmek akıl değil, cehalettir. Çocuğa iyilik etmek istiyorsanız hurafeyi bırakın, bilime kulak verin. Cahille cahil olmayın
Böyle cahil işlerle uğraşma
Sağ solun saçma sapan inanclari hurafeleri
Ben kaynanamin dediklerini yapsaydim ohoooo
Yok yapcak olsam 1 aydir yapardim, yapiyim mi diye sormadim.
Boyle sacma sapan inanislar varmi diye sordum
Vay anam tip dunyasi bunu kesfedememis cevren kesfetmis :) tabiki de yapma cok zararli. Ben iki cocuguma da yapmadim.
Tuzlu suda yıkadım sonra duruladım cok karşıydım kayınvalidem cok ısrar etmıstı ilk kızımda o yüzden yapmıstım hakikaten kızım hiç kokmuyodu bu cocugumada yaptım bi zararı yok böyle hurafelere kızarım normalde hiçte sevmem ama sanki faydası oldu gibi
Hic sanmiyorum faydasi oldugunu benide annaannem tuzlu birakmos koltuk altimi falan tam yikamamis terleyince yinede koku olur Allah askina hangi insan kokmaz bu mantigi anlamiyom zaten
Sirkede döksün kaynanan,turşu yapsın direk.
Hayır canım ben hiç tuzlamadım hiç kimse yap et
Demedi deselerde yapmazdım
Tuzlanan bı bebek hayatını kaybetti.
1,471,525 soru
24,099,964 cevap
332,363 kullanıcı